REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.8° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
17.8° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

La cine s-a asigurat personalul Forțelor Navale, după ce brokerul care a câștigat contractul a rămas fără autorizație!

La cine s-a asigurat personalul Forțelor Navale, după ce brokerul care a câștigat contractul a rămas fără autorizație!

Andreea VLAICU 12 iunie 2024 | 00:00 3060

Nu mai este o noutate faptul că firma la care mai multe instituții de forță ale statului și-au făcut asigurare a rămas în luna mai fără autorizație de funcționare. Este vorba despre Fast Brokers, căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a găsit opt nereguli în activitatea acestuia. Ar fi existat unele probleme procedurale, în procedura de înlocuire a CEO-ului arestat al companiei. Faptele acestea puteau atrage şi o suspendare temporară a activității FAST, dar ASF s-a uitat și la istoricul firmei și a preferat să meargă direct pe retragerea autorizației. Anul trecut, FAST Brokers a câștigat o licitație pentru Armata Română, pe 3 ani. La începutul anului, aceeași firmă a câștigat ca unic ofertant polițele de viață pentru militarii din Forțele Navale, valabilă până pe 27 octombrie 2025. Acum, Ministerul Apărării Naționale a lansat o nouă procedură de licitație prin care caută servicii de asigurare facultativă de viață pentru personalul Forțelor Navale care execută misiuni externe la bordul navelor sau pe teritoriul altor state. Licitația a fost câștigată de către compania Asirom. Contractul are o valoare totală de peste 400.000 de lei, fără TVA.

La cine s-a asigurat personalul Fortelor Navale, dupa ce brokerul care a castigat contractul a ramas fara autorizatie!

Ministerul Apărării Naționale a atribuit recent contractul privind serviciile de asigurare facultativă de viață pentru personalul Forțelor Navale. Serviciile îi vizează pe cei care execută misiuni externe la bordul navelor sau pe teritoriul altor state. Firma câștigătoare este societatea de asigurări Asirom Vienna Insurance Group (VIG). Valoarea totală a contractului este de 423.200 de lei, fără TVA. Perioada vizată este de 92 de zile.

La cine s-a asigurat personalul Fortelor Navale, dupa ce brokerul care a castigat contractul a ramas fara autorizatie!

Firma unde și-au făcut asigurare a rămas fără... autorizație

În luna mai, Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a retras autorizația de funcționare pentru una dintre cele mai puternice firme de asigurare de pe piață și anume Fast Brokers. Societatea avea în derulare contracte de sute de milioane de lei cu Poliția, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Banca Națională a României, Armata Română, Forțele Navale și Garda de Coastă.

La cine s-a asigurat personalul Fortelor Navale, dupa ce brokerul care a castigat contractul a ramas fara autorizatie!

Patronul societății de  asigurare, brokerul Valentin Gheorghiu, a fost arestat în februarie 2024 după ce a escrocat statul român cu peste 700.000 de lei, doar într-un an de zile.

La cine s-a asigurat personalul Fortelor Navale, dupa ce brokerul care a castigat contractul a ramas fara autorizatie!sediu Fast Brokers

Asigurarea Românească Asirom Vienna Insurance Group SA, fără cifre de afaceri raportate

Firma Asirom VIG este o societate care se ocupă cu asigurări de locuință, auto, călătorie, sănătate și viață. Interesant este faptul că, de la înființare, din 2005, până în 2023, Asirom VIG nu a înregistrat nicio cifră de afaceri, dar profitul a fost pe plus. 

La cine s-a asigurat personalul Fortelor Navale, dupa ce brokerul care a castigat contractul a ramas fara autorizatie!Asirom VIG SA

Societatea a înregistrat, anul trecut, profit de 14,7 milioane de lei- cel mi mare din ultimii 12 ani, și datorii de peste 130 de milioane de lei, cu 670 de angajați.

Revenind la brokerul Valentin Gheorghiu, acesta este urmărit penal pentru infracţiuni de instigare la fraudă informatică în formă continuată şi uz de fals în formă continuată, cu acuzaţia că şi-ar fi pus angajaţii să introducă date nereale în platforma Webtool cu privire la autovehicule care aparţin ISU Bucureşti-Ilfov. În urma unui control inopinat, ASF susţine acum că a constatat opt fapte contravenţionale, printre care "lipsa asigurării continuităţii administrării şi conducerii activităţii brokerului", amintind că, în februarie, Gheorghiu Iulian-Valentin a fost arestat preventiv. măsură confirmată de compania de brokeraj prin e-mail, menţionându-se totodată că a fost realizată o percheziţie la sediul acesteia, ocazie cu care au fost ridicate echipamentele IT şi documentele interne.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si agentiipe de crewing isi pot asigura la fel personalul ?
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515