REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.3° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
17.3° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

La Costinești s-a pierdut șirul numărătorii și la renumărarea voturilor

La Costinești s-a pierdut șirul numărătorii și la renumărarea voturilor

Victor ROTARU 13 iunie 2024 | 00:00 2522

Românii au ieșit la vot pe 9 iunie pentru a-și desemna aleșii locali dar și europarlamentarii. Chiar dacă în multe din localități încă de luni, 10 iunie, la primele ore ale dimineții se știau câștigătorii, la Costinești încă se numără voturile... Inițial, primele rezultate îl dădeau câștigător pe actualul primar, Jeanu Dumitru, dar la următoarea renumărare, ca prin minune, a mai apărut un vot, pentru liberalul Mechenici, deci rezultatul fiind egal în prima repriză. Urmare a descoperirii votului, meciul a ajuns în prelungirile prelungirilor, voturile fiind numărate de mai multe ori, rezultatul fiind mereu altul. Cu cât orele și zilele treceau, fiecare candidat spera la „golul de aur”, însă meciul s-ar putea rejuca, pentru că Jeanu Dumitru a transmis pentru Replica de Constanța faptul că a depus cerere pentru ca procesul de votare să fie reluat.

La Costinesti s-a pierdut sirul numaratorii si la renumararea voturilorGheorghe Mechenici și Jeanu Dumitru

Situație tragicomică la Costinești, acolo unde timp de 3 zile voturile au fost numărate de atât de multe ori încât nici nu se mai știe de câte ori au fost numărate, d-apăi câte voturi are fiecare candidat. Dacă prima dată câștigător era actualul primar, Jeanu Dumitru, după ce au mai fost verificate o dată voturile s-a descoperit într-un buletin de vot un alt buletin de vot, pentru liberalul Mechenici, și de aici a început toată povestea: „Marți, 11 iunie, Mechenici avea 774, eu aveam 772, și după îl dă pe el câștigător cu 771, este în procesul verbal. Nu mai înțeleg nimic. Sunt vreo 20 de buletine, așa apar în plus, de nicăieri. Și în 2004 s-a mai întâmplat așa. Am făcut contestație la BEJ pentru anularea alegerilor, pentru ce s-a întâmplat la Costinești. Știu și cine sunt vinovații și ce au făcut. O să ajungă în penal dacă nu se soluționează. Eu nu am ce să fac, trebuie să-mi epuizez toate căile de atac. BEJ nu a dat un răspuns final pentru că este o diferență mare între toate procesele verbale, diferențe de voturi, de toate.

La Costinesti s-a pierdut sirul numaratorii si la renumararea voturilorRezultatul voturilor parțiale

Primarul a făcut cerere pentru reluarea alegerilor

Pentru că nici după 3 zile de la închiderea urnelor nu s-a decis cine va conduce comuna Costinești din octombrie pentru următorii 4 ani, actualul primar a făcut cerere pentru reluarea alegerilor: „Marți am făcut cerere pentru reluarea alegerilor. Dubioșenia a fost atunci când a apărut la Schitu un buletin de vot. S-au luat la rând. A început cu Parlamentul European, primar, Consiliul Județean, ultimul a fost Consiliul Local. Le-au luat, le-au sortat din urne, le-au pus pe fiecare înapoi în urne. Ei când au văzut că am 159 în plus la Costinești au știut ce trebuie să facă, că era bătălia strânsă la Schitu. Le-au luat iar la numărat, în aceeași ordine, iar când s-a ajuns la Consiliul Local, a apărut într-un buletin de vot, un alt buletin de vot pentru primar, pentru PNL – Surpriză! Cum a apărut ăla acolo când ele au fost verificate în prealabil?” a mai adăugat primarul comunei Costinești, Jeanu Dumitru.

La Costinesti s-a pierdut sirul numaratorii si la renumararea voturilorJeanu Dumitru

Rămâne de văzut în cât timp vom afla cine va ocupa funcția de primar pentru următorii 4 ani, de apreciat fiind faptul că până în octombrie este timp pentru o decizie în acest sens, întrucât cel care va câștiga își va putea exercita mandatul începând cu luna lui brumărel.    

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba lasati-o dracu ca ne-am facut de c***t. Uite votul,nu este votul! Numarate de 3 ori? Ba de 3 ori? Asa de tuti? Apare fantoma cu buletine de vot in plus,apoi alt buletin in plus tot cu vot din neant adusa de extraterestrii.Sa fi atatia de p****i acolo? Sa nu sti nici sa furi si nici sa numeri? Si sa va faceti si de c***t in toata tara! Problema este ca astia au facut toata Constanta de c***t sunt si p****i si analfabeti. Aia deBucuresti, la stiri toti peste 10 insi radeau de se tavaleau.Este si comic Jeanu Dumitruvorba lui un ochi plange unul rade.Nu este de ras.Ba macar pentru prostia alaora el trebui sa castige.In Constanta s-au inceput speculatiile in presa si la televizor inainte ca vor fi fraudate alegerile . Constanta inchide tot cu circul televizat,publicat Prostavanii din Constanta:Uite votul nu e votul ,uite buletinul nu e buletinul de vot!
1
0
Se reia votul, se reia, dar pe banii cui? Pai tot pe banii nostri, ai contribuabililor? Hai las-o-n plm.
4
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515