REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

La doar 10 minute după consumul acestui aliment, glicemia crește alarmant

La doar 10 minute după consumul acestui aliment, glicemia crește alarmant

A.F. 1 iunie 2024 | 00:00 138

Este posibil să fi auzit foarte multe despre modul în care mâncarea de tip fast-food are un impact negativ asupra organismului tău. S-ar putea să fiți, de asemenea, la curent cu numeroasele studii efectuate asupra fast-food-ului, precum și cu ingredientele, substanțele chimice și aditivii pe care îi conține.

La doar 10 minute dupa consumul acestui aliment, glicemia creste alarmant

Cu toate acestea, uneori, atracția unui Big Mac poate fi prea tentantă pentru a rezista. Odată ce v-ați răsfățat, constatările și cifrele prudente ale acelor studii dispar rapid în mijlocul grabei de a savura un Big Mac delicios și suculent.

Cu toate acestea, poate că merită să aruncați o privire mai atentă la acest burger apetisant. Mai jos, am rezumat ingredientele unui Big Mac și efectele lor asupra organismului dumneavoastră. Veți observa că alegerea unei mese sănătoase poate reprezenta într-adevăr o provocare. Haideți să aprofundăm ceea ce face un Big Mac asupra organismului dumneavoastră.

Studiul a fost realizat de Fast Food Meniu Price.

Ce se întâmplă în intervalul de o ora  după ce ai consumat un Big Mac?

În primele 10 minute, creierul nostru are tendința de a favoriza alimentele bogate în calorii.

Creierul nostru a evoluat într-o perioadă în care alimentele erau rare, ceea ce ne-a determinat să dezvoltăm o preferință pentru alimentele bogate în calorii. Un Big Mac tipic (cu brânză și sos) conține 540 de calorii și determină creșteri anormale ale nivelului de zahăr din sânge.

Consumul nedorit de alimente declanșează sistemul de recompensă al creierului prin eliberarea unui val de substanțe chimice „de bine”, cum ar fi neurotransmițătorul dopamină, care induce sentimente de plăcere. Acest proces funcționează într-un mod similar cu cel al drogurilor, cum ar fi cocaina, și contribuie la probabilitatea de a te angaja în mâncatul compulsiv.

La doar 10 minute dupa consumul acestui aliment, glicemia creste alarmant

După 20 de minute – Zaharuri care creează dependență

Știați că o chiflă Big Mac conține un nivel substanțial de sirop de porumb cu conținut ridicat de fructoză și sodiu? Ambele ingrediente contribuie la dependență, declanșând astfel pofta de mai mult. În plus, aceste ingrediente au efecte nocive și pot duce la obezitate, diabet și boli de inimă.

După 30 de minute – Atac de sodiu asupra corpului tău

Un Big Mac conține 970 miligrame de sodiu. Această cantitate uriașă de sare poate duce la deshidratare. Cu simptome care le imită îndeaproape pe cele ale foamei, este ușor ca deshidratarea să te păcălească și să te facă să crezi că trebuie să te întorci pentru o altă porție de mâncare.

Ingerarea unei cantități prea mari de sodiu îngreunează excreția de sare de către rinichi. Pentru a încerca să elimine excesul de sare din organism, corpul dumneavoastră extrage apoi apă din țesuturile din jur. Această acumulare de lichid înseamnă că inima dumneavoastră trebuie să lucreze mai mult pentru a pompa sângele. Acest lucru cauzează tensiune arterială ridicată și poate duce, în cele din urmă, la boli de inimă și accident vascular cerebral.

După 40 de minute – îți dorești să mănânci și mai mult

Ți s-a întâmplat vreodată să ți se facă foame după ce ai mâncat un Big Mac? Acest lucru se datorează faptului că ați pierdut controlul zahărului din sânge, ceea ce vă face să poftiți și mai mult la fast-food.

Prima dată când consumați o masă bogată în calorii, răspunsul dumneavoastră la insulină vă poate reduce nivelul de glucoză, făcându-vă să vă doriți să mâncați mai mult. Siropul de porumb cu conținut ridicat de fructoză din chifla Big Mac este absorbit rapid de tractul gastro-intestinal, provocând vârfuri de insulină și senzații de foame și mai mari.

După 60 de minute – Digestie lentă

În mod normal, organismul are nevoie de aproximativ 24 până la 72 de ore pentru a digera alimentele. Cu toate acestea, hamburgerii au nevoie de mult mai mult timp pentru a fi digerați, deoarece sunt mai unsuroși. Poate dura mai mult de trei zile pentru a digera complet un Big Mac.

De asemenea, este nevoie de aproximativ 51 de zile pentru a digera grăsimile trans. Un Big Mac conține 1,5 grame de grăsimi trans. Diferite studii au dovedit că grăsimile trans pot fi legate de bolile de inimă, obezitate, cancer și diabet.

Dacă doriți să vă bucurați de un Big Mac, încercați să îl păstrați ca pe un răsfăț ocazional. Ingredientele burgerului pot provoca daune serioase organismului dumneavoastră, mai ales atunci când le consumați în mod regulat, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510