REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

La Ghindărești urmează să apară un adăpost pescăresc

La Ghindărești urmează să apară un adăpost pescăresc

Replica API 1 martie 2022 | 00:25 1534

Comuna Ghindărești este o comună situată la 69 de kilometri de municipiul Constanța, învecinată la vest cu Dunărea și cu o populație ce abia atinge pragul de 2000 de locuitori. Primarul comunei, Vasile Simion, intenționează să promoveze pescuitul sustenabil din punct de vedere al mediului și dorește să construiască un adăpost pescăresc prevăzut cu dotările funcționale și operative specifice, iar pentru asta este dispus să pună la bătaie suma de 867.330 de lei.

sursa foto: blogulluibelacurencu.ro

Ghindărești este o comună în județul Constanța formată numai din satul de reședință cu același nume. Aici trăiește o comunitate importantă de ruși-lipoveni. Comuna se află în partea de nord-vest a județului Constanța, în amonte de orașul Hârșova, pe malul drept al fluviului Dunărea. Comuna se învecinează la nord cu comuna Ciobanu, la sud cu teritoriul comunei Topalu, la est cu teritoriul comunei Horia, iar la vest cu fluviul Dunărea, motiv pentru care, primarul are planuri mari pentru pescari. În acest sens, Primăria Ghindărești intenționează să realizeze cu adăpost pescăresc pe raza comunei pe care o administrează.

Promovarea pescuitului, prioritatea administrației locale

Prioritatea esențială a inițiativei a fost promovarea pescuitului sustenabil din punct de vedere al mediului, eficient din punctul de vedere al utilizării resurselor, inovator, competitiv și bazat de cunoaștere. Primăria comunei Ghindărești își propune să creeze condițiile necesare redresării economice, generării creșterii locurilor de muncă din domeniul pescuitului, acvaculturii și afacerilor maritime.

Conform caietului de sarcini, una dintre problemele principale ale pescarilor din Dunăre este lipsa adăposturilor pescărești din cauza lipsei terenurilor de construcție care aparțin domeniului public de interes național, ceea ce face ca construcția acestora să fie imposibil de realizat pe uscat.

Prin urmare, singura variantă viabilă care să satisfacă exigențele sunt adăposturile pescărești plutitoare, care pot fi amplasate în funcție de sezonalitatea pescuitului în diferite zone de pescuit în zona comunei Ghindărești.

Bogdan Bola și Vasile Simion

Vasile Simion este un primar foarte ocupat

Contactat pentru un punct de vedere, primarul Vasile Simion nu a comentat subiectul motivând că nu are timp de discuții telefonice. ,,Nu am timp să vorbesc la telefon”, a spus acesta.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De unde atata pescuit la Ghindaresti!? Poate braconaj...adapostim braconieri sau dam tunuri cu constructii de doi lei?
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768