REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te întâmpină gunoiul de la intrare! Video

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te întâmpină gunoiul de la intrare! Video

Ana Maria LIPAN 24 august 2023 | 00:00 10545

La hotelul de patru stele al lui Dănuț Chiparu, fost consilier local și viceprimar al orașului Eforie, sacii de gunoi se scot fix la intrarea imobilului, situat pe Aleea Belona, formând un munte, lângă oamenii care iau masa. Mai mult decât atât, pentru prețul de cazare, care variază de la  876 de lei la 1.056 de lei pe noapte, oaspeții își pot petrece un sejur acompaniat de sunetul șantierului de vis-a-vis, unde societatea administrată de acesta, Briza Mării SRL, continuă lucrările de renovare a clădirii situate pe plajă. 

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te intampina gunoiul de la intrare! Video

Turiștii cazați la hotelul Mirage Beach Spa, situat pe Aleea Belona, în stațiunea Eforie Nord, au parte de un sejur de “pomină”. După ce plătesc o sumă considerabilă, care pornește de 876 de lei și ajunge până la 1.056 de lei, pentru o noapte de cazare în unitatea de cazare de 4 stele, aceștia se văd nevoiți să își petreacă timpul ascultând zgomotele tipice unui șantier, care vin chiar de vizavi, de la imobilul de pe plajă, aflat în renovare.

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te intampina gunoiul de la intrare! Video

Cele două clădiri, ce aparțin societății Briza Mării, administrată de Dănuț Chiparu, fost consilier local și viceprimar al orașului Eforie, urmează să fie legate de o pasarelă. Clădirea la care se lucrează de zor, în mijlocul sezonului estival, printre turiști, a dat naștere unui întreg scandal în momentul în care procedurile de reabilitare a acesteia au fost demarate, imediat după ce societatea care îl deține a obținut o autorizație de construire, în 2020, de la Primăria Eforie. Mai mulți locuitori din zonă și-au exprimat dezaprobarea la momentul respectiv, afirmând că hotelul de 3 etaje construit pe nisip reprezintă un adevărat masacru imobiliar. 

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te intampina gunoiul de la intrare! Video

Despre legalitatea proiectului și motivul din spatele lansării lui, Dănuț Chiparu a declarat că: ,,Este vorba despre o clădire veche, nu puteam să o las așa și am făcut altceva. Este o fostă locație cumpărată de pe timpul lui Ceaușescu. Ministerul Turismului m-a pus în proprietate cu terenul și am rămas proprietar pe teren”. 

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te intampina gunoiul de la intrare! Video

Trecând peste acest aspect, dacă turiștii reușesc cumva să ignore zgomotele produse de lucrări, cu siguranță nu vor putea trece cu vedea peste mormanul de saci de gunoi scoși din clădire și lăsați  chiar la intrare în hotelul Mirage Beach Spa.

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te intampina gunoiul de la intrare! Video

În apropierea muntelui de deșeuri, două persoane pot fi văzute stând la masa, în timp ce zeci de trecători își fac cale pe lângă el. Pe cealaltă latură sunt flancați de utilajele și materialele utilizate de muncitori, amplasate direct pe plajă. 

Video:

Date despre societatea Briza Mării Negre SRL

Firma a fost înființată în anul 1991 și are sediul în Eforie Nord, pe strada Mihail Kogălniceanu, numărul 31. Societatea este administrată de Chiparu Dănuț, fostul viceprimar al orașului Eforie, dar și de neamțul Schroder Markus. Chiparu deține 40% din firmă, iar Schroder 60%. În anul fiscal 2022, compania  a raportat o cifră de afaceri de 28.997.529 de lei, profit în valoare de 4.584.950 de lei și datorii ce se ridică la suma de 31.052.610 de lei. 

La hotelul lui Chiparu din Eforie Nord, te intampina gunoiul de la intrare! Video

Reamintim faptul că Mirage Beach Spa a fost creat şi dotat ca baza de tratament, recuperare şi balneoterapie, proiect finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-2013 - cod SMIS 15111, cu o valoare totală de 29.389.306,35 lei, din care 15.912.004,16 lei reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă, fapt ce îi permite lui Chiparu să forțeze legea care interzice executarea lucrărilor de construire în perioada 15 mai – 15 septembrie. Acestea aduc însă atingere activității turistice, afectând în mod special clienții care au ales serviciile oferite de Briza Mării, sperând că vor avea parte de relaxare, ci nu de zgomotele și haosul unui șantier. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cat despre viceprimarul Danut munceste 20 de ore pe zi, trebuie studiat in scoli,in familii ,explicat la copii ca a munci nu inseamna program de la ore9 pana la ore14 in birourile institutiilor statului
1
6
Societatea Briza Mari Negre are isrorie, singura care a mentinut in viata Eforie Nord ,a ridicat standarele si a inpins concurenta sa tina pasu cu ea. Complimenti Briza Mari Negre!
2
3
AFEMEIATU ASTA,SE CREDE GIGOLO,SCHIMBA FEMEILE,MARE BARBAT,UN PISECIOS
5
3
Mai mult de jumate din hoteluri și pensiuni din toată țara trebuie închise pentru renovare și schimbare mobilier Unele au fost moka luate de la stat și au rămas cu totul vechi de la nea Nicu nicio investiție Totul să-ți ia banii de cazare în condiții de grajd Încă mai sânt hoteluri cu televizor cu tub Verifică Gogu de la magazie
10
1
Fasole iar ai uitat sa duci gunoiul
8
2
Acel neamt mentionat este frati-sau care si-a schimbat numele dupa o baba cu care s-a insurat ca sa isi piarda urma. Pacat ca dupa atatia ani de cand fac turism nu au invatat respectul fata de turist.Ei nu-si respecta angajatii,ce sa mai spunem.Doi semianalfabeti ajunsi investitori in oras,nu se stie cum.
13
1
sau sa-ti spun Dănuț Chiparu,ai inceput sa-ti scrii singur recenzii ok .hehe .
7
2
Chiparule, hotelul eok, dar aii vreo doi trei oameni valoroși acolo care vor pleca nu ca nu fac fata, dar ei nu se amesteca cu pleava. Șoferii și toți neaveniți sunt directori,le ai dat nas. Asa și cu asta cu sacii lăsați. Ca d cei mici nu asculta indicațiile,cam greu.pacat de stele
6
0
Ultimii 2 ani am făcut sejurul la acest hotel . Totul este ok , condiții bune , personal amabil, mâncare excelenta....
9
9

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016