REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.1° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.1° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

La PSD Constanța se vrea unanimitate cu ”Secera și Ciocanul”!

La PSD Constanța se vrea unanimitate cu ”Secera și Ciocanul”!

Replica API 31 ianuarie 2022 | 00:33 8593

Tensiunile din organizația social democrată de la malul mării par să nu se mai stingă, iar anumiți membri au ajuns la limita răbdării, amenințând că vor detona o bombă deasupra capetelor liderilor care conduc organizația de la Constanța.

Nicoleta Bercaru

Consilierul județean Nicoleta Bercaru a ajuns, din nou, subiect de discuție în interiorul Organizației Județene. Și spunem ”din nou” pentru că, nu foarte demult, a mai fost urecheată de șefi pentru că nu a votat, așa cum i s-a cerut, un proiect de hotărâre intrat pe ușa din dos, în ziua votului, în plenul Consiliului Județean. Iată că istoria se repetă, iar Nicoleta Bercaru este iarăși trasă la răspundere pentru modul cum și-a exercitat dreptul legal de vot în cadrul CJ. Dar haideți să vedem de la ce a plecat totul!

Obiceiurile vechi se uită greu în PSD!

În PSD Constanța, chiar dacă s-au schimbat mai multe generații, au mai rămas reminiscențe ale fostului partid... comunist. Fantoma încă mai bântuie.

În ședința Consiliului Județean din decembrie 2021, pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre care viza numirea unor membri în Consiliul de Administrație al Regiei Județene de Drumuri și Poduri Constanța. Propunerea PSD, care trebuia votată de social democrați, a fost Marian Șerbănescu, numai că aleșii social democrați au aflat numele care urma să-i reprezinte în Consiliul de Administrație din partea PSD doar în momentul votului.

Marian Șerbănescu

Pusă în fața faptului împlinit, Nicoleta Bercaru a votat împotrivă, întrucât bănuia că există un conflict de incompatibilitate între calitatea de consilier local și cea de consilier județean, Marian Șerbănescu fiind consilier local. Votul a fost secret, teoretic.

Iată ce ne-a declarant Nicoleta Bercaru

În decembrie, trebuia să votăm membri pentru CA al RAJDP. Dragnea (n. Red. Marilena Dragnea, ajunsă între timp subprefect) a spus că avem propunerea PSD, dar nu știam cine este. A venit momentul când trebuia să votăm, am văzut că pe buletinul de vot era trecut Marian Șerbănescu. Am votat împotrivă, pentru că e consilier local și m-am gândit că ar fi incompatibil. Așa m-am gândit eu. Proiectul a trecut cu Marian Șerbănescu în CA, în calitate de administrator”, a spus Nicoleta Bercaru, pentru Replica.

Marilena Dragnea

Bercaru avea dreptate! Lui Șerbănescu i-a fost încetat mandatul pentru că era... incompatibil

Încă o dovadă că la PSD Constanța nominalizările se fac fără cap și fără coadă, la nici o lună de la vot, mandatul lui Șerbănescu, cândva șofer la anumite persoane sus puse, a încetat pentru că... ce credeți?! Era incompatibil. Așa că proiectul privind desemnarea unui singur membru, în calitate de administrator provizoriu in cadrul Consiliului de Administratie Provizoriu al Regiei Autonome Județene de Drumuri si Poduri Constanța, a ajuns și pe ordinea de zi din ianuarie.

Proiectul de hotărâre CJ din ianuarie, prin care îi este încetat mandatul lui Șerbănescu

PSD făcut o nouă propunere, în persoana Roxanei Dobrescu, un no name pe scena politică de la malul mării... Unii zic că ar fi fost o mare susținătoare a lui Decebal Făgădău. Aflăm că, de câteva luni, este președinta Organizației de Femei și a candidat, pe vremea lui Făgădău, pentru un post în Consiliul Local.

Roxana Dobrescu

Nicoleta Bercaru nu auzise, până în momentul votului, de această Roxana Dobrescu, nu știa ce o recomandă, așa că s-a abținut. A, ca o paranteză, în locul Marilenei Dragnea a fost numit lider de grup în Consiliu Județen: Adriana Gheorghe, care pare să aplice aceleași tactici ca și predecesoarea sa, ajunsă pe picior mare, subprefect al județului Constanța.

Adriana Gheorghe, alături de Adrian Bizineche

Doamna Dragnea a ieșit din CJ și a lăsat-o moștenire, ca lider de grup, pe Adriana Gheorghe. A venit proiectul cu pricina în ședință. Mihai Lupu a propus-o pe Dobrescu, nu știu de ce Lupu a propus un membru PSD, în condițiile în care până acum făcea propuneri din partea PNL sau USR. Nu știam, de asemenea, cine este această doamnă, așa că m-am abținut. Am fost urecheată în urma votului meu, că de ce nu am votat pentru. Eu nu pot să gândesc cu capul meu, trebuie să-mi spună Adriana Gheorghe cum și ce să votez! Mi s-a reproșat că am votat și în decembrie impotrivă. Am întrebat de unde știe cum am votat, pentru că votul e secret. Apoi mi-a pus pe grupul de WhatsApp poze cu votul din Consiliul Județean, au spus că a fost o scăpare a CJ. Votul trebuia să fie secret, tocmai pentru a nu fi expusi la povești de genul ăsta. Asta se numește trafic de influență”, a mai spus Nicoleta Bercaru.

Bercaru: Dacă DNA vine și mă întreabă ceva, nu cred că ies Stroe sau Dragnea să mă apere sau să spună ceva

Știu că sunt o virgulă în partid, dar noi ridicăm mâna și răspundem. Dacă DNA vine și mă întreabă ceva, nu cred că iese Stroe sau Dragnea să spună ceva, eu răspund de votul meu. Mă aștept să mă sune cineva din conducere, să mă tragă la răspundere. Sunt vânată, pentru că sunt apropiată de Horia Țuțuianu și trebuie loviți toți de lângă el. Nu stau să contest capii PSD-ului..., dar noi, mititeii, suntem numiți partidul Stroe-Dragnea. Pe noi nu ne consultă nimeni, nu ne întreabă nimeni nimic, nu ne spune nimeni nimic. De când a venit Marilena Dragnea în partid, de la PNL, acum vreo patru ani, preocupările ei au fost să ne taie picioarele la toți, s-a certat cu toată lumea, cu Donțu, cu Anghel Panait (n. red. a murit în august 2020, în urma unui stop cardio-respirator, la numai 57 de ani), care a avut o ceartă cu ea”, a mai precizat Nicoleta Bercaru.

În schimb, spune ea, oamenii perdanți sunt recompensați cu funcții importante, referindu-se la Luminița Vlădescu, propusă de PSD Constanța secretar de stat la Ministerul Mediului, după ce a pierdut pe linie alegerile la Primăria Medgidia.

Liviu Petre: În PSD Constanța sunt disensiuni interne, din lipsă de comunicare

Un alt consilier județean PSD, Marius Liviu Petre, fostul primar din Peștera, spune că sunt disensiuni interne din lipsă de comunicare. Ce-i drept, consilierul a dat dovadă de diplomație și nu a dorit să spele rufele în public, deși a dat de înțeles că sunt multe aspecte nelalocul lor în PSD Constanța.

Marius Liviu Petre

Au fost mici disensiuni interne, cauzate de lipsa de comunicare. Față de noul lider de grup, Adriana Gheorghe, am toată considerația, însă pe canalul de comunicare au intervenit fracturi și n-am înțeles anumite aspecte pe care trebuia să le urmărim. Nu este o transparență decizională, așa cum era pe vremea lui Horia Țutuianu”, a spus Marius Liviu Petre.

Așa cum arătam și mai sus, nu este prima oară când un consilier este pedepsit pentru că nu a votat cum anumite interese i-o cer. Reamntim faptul că Gheorghe Donțu a fost exclus din PSD... că nu și-a plătit cotizația când, în realitate, a fost „eliminat” pentru că a votat anumite proiecte PNL. ”M-au exclus pentru că am votat niște proiecte, alături de PNL. Sunt dezamăgit de oameni”, spunea Donțu, anul trecut. Acum, Donțu se chinuie să obțină în instanță anularea deciziei de excludere din PSD.

Mai mult decât atat, surse Replica dau ca sigur schimbări importante în structura de conducere a Organizației Județene de la malul mării până de Paște, mai ales că neînțelegerile de la nivelul organizației sunt cunoscute de conducerea partidului, chiar dacă, public, nu recunoaște.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dragnea, amanta lui Stroe, premiata, Vladeasca, premiata dupa ce a pierdut rusinos alegerile, Stroe s-a autopremiat cu o functie de Senator dupa ce a pierdut CjC. La urmatoarele alegeri 10 procente max ia psd la Cta cu porcul Stroe in frunte
6
0
Bunica a mancat copilul. Bunica, a mancat copilul. Vezi ce importanta este o virgula, bule?
1
0
Asmodeu,te-ai dat de gol! Mai bine te angajezi pe undeva
8
0
Asa cum s-a facut clasa aia pt copilul lui Tutuianu, asa sa vi se faca voua mormantul, ca bagati un copil in acest razboi, zdrente umane
9
2
Nicoleta nu te lasa
11
1
un singur numitor comun. Bugetul.
6
0
Astia-s oamenii pesedeului cu 35% intentie de vot.Bravo votantilor, sunteti tari...
11
3
Dragnea este subprefect si sta toata ziua in sediu-ul PSD ..ce face DNA?? A fost numita directoare la Mamaia SA si nu s-a dus o zi,, era toata ziua in sediu-ul PSD..Aici sa verifice DNA..
23
2
DOAMNELE DIN P S D DORESC COCANUL NU SECERA.
17
2
cwrvele replica!!!! usr sa dus in groapa mai e putin si scapam de pnl....de unde mai sugeti atunci,cwrvelor?!?!?
4
13
Cu secera mai la vara...ramane doar cu ciocanul!
19
0
toate e para sutiste domle, au patru clase
16
0
SA FIE SI MARILENA DRAGNEA CERCETATA DE DNA CU CE BANII SI-A PLATIT CONTRIBUTIA LA ALEGERILE PARLAMENTARE SI CU CE BANI I-A CUMPARAT O MASINA AUDI ...EA FACE LEGEA IN PARTID,AU DAT AFARA TOTI ANGAJATII PSD SI-A ADUS ALTE ANGAJATE ...COMPETENTE..
24
2
Felicitari pentru doamna Luminita Vladescu,in sfarsit a ajuns mai aproape de locul pe care-l merita,adica ministru.Sa aveti parte de ce este mai bun si sfant pe acest pamant,ca bine a-ti mai facut municipiului Medgidia.Respect si consideratie.
9
18
Doamne fereste! Cine s a gasit sa vorbeasca! Incredibil!
12
3
Tonti vorbesc de secera si ciocan, pai decat cu analfabeti astia ce vor doar rau acestui popor ca mocanis, partu , lindobic zis mandolina sculi mele si lista-i plina de idioti ce-au vandut tara spre binele lor si atat mai rau ca sacali ce sant in stare sa-si devoreze inclusiv progeniturile lor ca sa le fie lor si doar lor bine , decat zece sa nu spun sute de jigodii caci vedeti unde am ajuns, mai bine unu ca raposatu si am trai cu toti mai bine !
4
7
Marinica soferul lui felix stroe, e cunoscut ca omul care face si drege pe felix, de verificat averea sotiei lui si rudelor lui marinica. Tot ce face felix manevre stie marinica , adica acolo trebuie o cercetare la manevrele stroe prin marinica
37
2
Este pacat unde a ajuns PSD-ul azi. Presedintele partidului Felix Stroe a indepartat toti oamenii cerebrali. A facut o cloaca si totul este dupa interesul lui personal. Ce spune Nicoleta este doar adevar. Ne batem joc de munca tuturor. Daca va pleca Presedintele Felix Stroe acest partid va fi o adevarata forta . Asa ca pacat. Mare pacat. Motane lasa-ne . Mergi la tine la Buzau.
35
12
marelena cea mai mara lepra cu soferache de serbanescu asta reprezinta PSD.ul la Constanta , a nenorocit tot Felix
35
3
Asta e aia de era diapusa sa faca mecla prin hoteluri sa ajunga in functii importante??? Zic si eu asa.....Nico 0 barat!
21
5
respect pentru vot
12
2
Dontu a fost dat afara pentru ca a votat impotriva primarilor psd. Bercaru a fost o ilustra anonima pana sa intre in psd. Cat despre Tutuianu si Lungoci , mediocri, fara carisma ajunsi in functii pe munca si stradania primarilor . Nu au nici un merit. Nu-i recomanda nimic.
28
12
Daca te consideri ca esti o virgula in partid, inseamna ca fara acel partid esti multimea vida Partidul te-a facut director de scoala si consilier judetean , sa nu uiti asta Cu Tutuianu, maine daca DNA-ul verifica cum s-a facut clasa de la Colegiul Mircea cel Batran ptr beizadeaua aia mica, ajunge la Beciul Domnesc
25
11
SERBANESCU ESTE FIUL UNUI EXCROC DE LA RAJA CARE TAIE SI SPANZURA IN NUMELE LUI STROE!!!!!
39
4
bai cretinilor.Spasiba urss
17
3
Iar vorbiti de fosila de dontu? Ala iar si-a uitat proteza in pahar dar vrea sa faca politica? Singurul lucru bun pe care l-a facut a fost atunci cand era hamal in port
24
9
Simti pericolul Felix si ti-ai pus slugile sa comenteze? Ti-e frica ca usor usor incepe adevarul sa iasa la suprafata, se ridica oamenii impotriva dictaturii pe care ai impus-o la PSD Constanta
47
4
Ce cauta niste neica nimeni in consiliile de administratie a unor companii sau societati?
38
2
In sfarsit o pesedista care spune lucrurilor pe nume in partidul stroedragnea
43
11
Asa se intampla cand ai la conducere fosile!!
47
3
Ce adunatura.........
38
4
Da poate scapa de mahalagiu de horia tutuianu care nu stie decat sa minta oameni si sa faca scandal
34
20
eu ma impac cel mai bine cu tovarasu felics, il molfai toata ziua
44
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303