REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

La un pas de tragedie după ce a condus beat un remorcher, pe Dunăre

La un pas de tragedie după ce a condus beat un remorcher, pe Dunăre

Virgil STOIAN 21 iunie 2023 | 00:00 1920

Traficul pe Dunăre este unul deosebit de periculos, oricând o manevră greșită putând duce la o tragedie. Laurențiu B. probabil că nu s-a gândit la acest lucru atunci când s-a hotărât să conducă remorcherul Mândrești, pe canalul Dunăre, cu toate că luase ceva la ”bord”. Mai precis, în urma controlului etilotest s-a dovedit că acesta avea o alcoolemie de 0,884 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La un pas de tragedie dupa ce a condus beat un remorcher, pe Dunare
Potrivit rechizitoriului, Laurențiu B. la data de 27.10.2021, a fost depistat  de lucrătorii Căpităniei Zonale Tulcea în timp ce conducea remorcherul Mîndrești având în cuplu gabara 2451 pe canal Dunăre, zona localității Partizani, MM32 mal drept, având o alcoolemie de 1,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă recoltată respectiv 1,76 g/l alcool pur în sânge la cea de a doua. Cu ocazia efectuării examenului clinic, la data de 27.10.2021, s-a constatat că inculpatul a avut o ţinută ordonată, o atitudine adecvată, era liniştit, coerent, orientat, fără tulburări de echilibru sau emoţionale instinctuale.

La un pas de tragedie dupa ce a condus beat un remorcher, pe Dunare


Instanţa a reţinut că fapta săvârşită de inculpat prezintă pericol social întrucât alcoolul diminuează puterea de discernământ, capacitatea de concentrare şi atenţia, alterează reflexele, timpul de reacţie, acuitatea văzului, fiind, astfel, puse în pericol relaţiile sociale referitoare la atribuţiile de serviciu ale unei persoane în referire la transportul naval.

În opinia instanței infracțiunea reținută în sarcina inculpatului și în general infracțiunile la regimul naval, săvârşite de persoane care se află în exercitarea atribuţiilor de serviciu, deși par infracțiuni de o importanță mai mică, prezintă un real pericol pentru societate. Fapta săvârșită de inculpat ar fi putut avea urmări dintre cele mai grave pentru viața, sănătatea sau integritatea corporală atât a inculpatului cât și a altor persoane dar și pentru integritatea unor bunuri, urmări pe care inculpatul le-a ignorat, având în vedere alcoolemia medie pe care o avea, respectiv 1,90 g/l alcool pur în sânge la prima probă recoltată şi 1,76 g/l alcool pur în sânge la cea de a doua probă.

Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Laurențiu B. la 1 an închisoare, în regim de detenție, pentru săvârşirea infracțiunii de conducere a unei nave de către o persoană care are în sânge o îmbibaţie alcoolică mai mare de 0,80 g/l alcool pur în sânge. Sentința a fost dată pe 13 iunie 2023, de Tribunalul Constanța și nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine o fi Laurentiu B...
1
0
CAM GRAVA SENTINTA, ATUNCI LU BOUREANU CAT TREBUIE SAI DATI? PARNAYE, K O REPETA SI NEGOITA LA FEL..AII?
4
0
Din Delta Dunării vă așteaptă cu noi oferte...lichior de viorele la litru.
3
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166