REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

La un pas să se repete tragedia de la Mihăilești: 1 mort și 57 de răniți, în urma exploziei de la Crevedia! Video

La un pas să se repete tragedia de la Mihăilești: 1 mort și 57 de răniți, în urma exploziei de la Crevedia! Video

Victor ROTARU, Mirela PASCAL,Virgil STOIAN 27 august 2023 | 00:00 8847

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă seară, la o stație GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa. Mai multe persoane au fost rănite, fiind anunțat și un deces chiar de către Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Printre răniți se numără și pompieri. Exploziile de la Crevedia ne-au întors în timp, în anul 2004, atunci când o explozie s-a produs la încărcătura unui tir care transporta în condiţii nesigure 20 de tone de azotat de amoniu. Autotrenul a luat foc, iar deflagraţia a fost nimicitoare. Au murit atunci şapte pompieri de la ISU Buzău, doi jurnalişti, localnici şi persoane care s-au aflat la momentul deflagraţiei în zonă - în total 18 oameni. Alte 13 persoane, între care cinci pompieri, au fost rănite.

La un pas sa se repete tragedia de la Mihailesti: 1 mort si 57 de raniti, in urma exploziei de la Crevedia! Video

O nouă tragedie în România! Mai multe explozii puternice au avut loc, sâmbătă, la o staţie GPL din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, deflagraţiile fiind urmate de un incendiu. S-au înregistrat mai multe victime, cu arsuri grave, iar cel puțin o persoană și-a pierdut viața. Populația din zonă a fost evacuată, iar traficul pe DN 1A a fost blocat complet.

"Circulaţia rutieră este blocată total pe DN 1A, fiind deviată prin localitatea Cocani. Se fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor comiterii evenimentului", precizează Centrul Infotrafic. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa precizează că la faţa locului s-au deplasat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o1 autospecială de intervenţie la înălţime, 3 ambulanţe SMURD şi 7 ambulanţe SAJ. În sprijinul ISU Dâmboviţa au fost alocate şi 10 autospeciale de stingere, 10 ambulanţe SMURD, o autospecială de intervenţie la înălţime şi o autospecială CBRN din cadrul ISUBIF, iar la locul intervenţiei se deplasează şi elicopterul SMURD.

La un pas sa se repete tragedia de la Mihailesti: 1 mort si 57 de raniti, in urma exploziei de la Crevedia! Video

Rafila: „Există și decese"

Alexandru Rafila, a confirmat că "există și decese", în urma exploziei și incendiului din Crevedia. Acesta a confirmat și șase răniți, dar a subliniat că cifrele nu sunt finale. Acesta nu a dorit să confirme numărul de morți, intervenția fiind în dinamică Ultimele informații oficiale arată că arderea se manifestă cu flacără violentă la două cisterne și o casă. Până la acest moment, șase victime vor fi transportate la spital în București, cu arsuri considerabile pe suprafața corpului.

Totodată, două victime (atac de panică, vărsături) au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe din Dâmbovița/Târgoviște.

La un pas sa se repete tragedia de la Mihailesti: 1 mort si 57 de raniti, in urma exploziei de la Crevedia! Video

Update:

Populaţia din zona exploziei care s-a produs sâmbătă seară, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, va fi evacuată pe o rază de 300 de metri, informează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa.

O nouă explozie la stația GPL din Crevedia, în mijlocul intervenției, lângă Raed Arafat! Unii pompieri ar fi fost răniți

O nouă explozie a avut loc la stația GPL din Crevedia, chiar în mijlocul intervenției! Mai mulți pompieri ar fi fost răniți. Șeful ISU se afla chiar lângă locul deflagrației. Explozia ar fi avut loc la a doua cisternă aflata la fața locului, cuprinsă de incendiul provocat de primele explozii.

Această nouă explozie violentă s-a observat chiar și din cartierul Băneasa. În acest moment, în cadrul dispozitivului de pompieri se face prezența, pentru a se afla dacă există colegi dispăruți sau răniți. Jurnaliști răniți de noua explozie, transportați la spital. Cei care locuiesc în zona sunt disperați, le explodează buteliile în case.

Update:

Risc mare pentru producerea unei noi explozii, exista un rezervor GPL subteran, plin. Potrivit informațiilor noastre, printre persoanele decedate ar fi și pompieri. Se caută sprijin internațional pentru tratarea pacienților, locurile din spitalele din țară fiind insuficiente. Stația GPL a fost verificata de 3 ori de ISU și s-au găsit mai multe nereguli. Un pompier e rănit grav, fiind intubat. Stația GPL era închisă, teoretic, de mai bine de un an de zile, fiind utilizată ca o parcare pentru cisternele încărcate cu GPL.

La un pas sa se repete tragedia de la Mihailesti: 1 mort si 57 de raniti, in urma exploziei de la Crevedia! Video

Arafat: Sunt 26 de pompieri răniți, unul este intubat

Raed Arafat, ședul Departamentului pentru Situații de Urgență, a declarat,de la fața locului: „A fost un stop cardiac, o persoană a făcut infarct. După a doua explozia au fost 26 de pompieri răniți, dintre care 1 grav. Am convocat Celula de Convocare la Minister. Evaluăm situația și ce condiții sunt. Di ce am înțeles există 4 locuri pentru pacienți critici. Zona trebuie evaluată. Există pericol să mai fie o explozie la o cisternă aflată în zonă. S-au dat mesaje Ro-Alert, a fost populația evacuată. La acest moment colegii încearcă să aplaneze situația.

 

La un pas sa se repete tragedia de la Mihailesti: 1 mort si 57 de raniti, in urma exploziei de la Crevedia! Video

Video:

 

Colonel Precup: „Am intervenit cu 14 ASAS, am avut o sumedenie de echipaje medicale cu medic la fața locului. raza este 1,4 km. 2-3 mii de locuitori au fost evacuați. Am avut noroc cu acești roboții, pentru că altfel ar fi fost mai grav. Mai există un pericol mic de explozie, am mai retras din forțe.”

La un pas sa se repete tragedia de la Mihailesti: 1 mort si 57 de raniti, in urma exploziei de la Crevedia! Video

Cadru medical aflat la fața locului: „Patru victime preluate de SAJ Dâmbovița. La a 2-a explozie 26 de pompieri au fost răniți, cu arsuri la nivel facial, unul singur a solicitat intubație la fața locului.

Update 23:45:

Un nou bilanț: 46 de răniți

Doi pompieri intubați vor fi transportați la Bruxelles în urma Activării Mecanismului de Protecție Civilă.

Până la această oră sunt 46 de răniți dintre care 32 de pompieri și o persoană decedată, în urma unui infarct. Pe zona de nord se observă în prezent o creştere a concentraţiei de particule de PM10, respectiv în Baloteşti, Voluntari, Otopeni şi Buftea, în urma exploziei urmată de incendiu care s-a produs sâmbătă seara la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, dar deocamdată nu putem vorbi decât de nişte creşteri nesemnificative,  șeful Gărzii Naţionale de Mediu, Andrei Corlan.”

Update 03:10

Ce spun reprezentanții IGSU

”La data de 26 august 2023, în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița s-au produs mai multe explozii la o stație GPL, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:

❗️ 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);

❗️50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare  din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

La momentul raportării (ora 2:00), 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție :

❗ ISU DB: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.

❗️ISU BIF - 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare.

❗ ISU PH - 3 autospeciale de stingere.

❗️1 elicopter SMURD
❗️ 9 echipaje SAJ Dâmbovița
❗️IGPR – 29 de polițiști;
❗️ IGJR – 30 de Jandarmi.

Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ 800 metri față de locul intervenției și au fost evacuați preventiv aproximativ 3.000 locuitori. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Pe lângă aspectele operaționale destinate gestionării optime a acestei situației complexe, au fost operaționalizate și două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița au putut afla informații despre starea celor afectați de acest nefericit eveniment.

Urmare acestui eveniment, a  fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și altele, în vederea efectuării intervențiilor medicale de specialitate.” au transmis reprezentanții IGSU

Video:

Video:

Stația GPL care a explodat la Crevedia aparține familiei primarului din Caracal Ion Doldurea, firma numindu-se Flagas SRL. Teoretic, acolo funcționa o parcare pentru cisterne încărcate cu GPL.

Video:

Video:

Video:

 
 
Nenorocirea de la Crevedia ne-a amintit de tragedia de la Mihăilești. În 24 mai 2004, într-o dimineaţă ploioasă, o explozie s-a produs la încărcătura unui tir care transporta în condiţii nesigure 20 de tone de azotat de amoniu. Autotrenul a luat foc la Mihăileşti (Buzău), iar deflagraţia a fost nimicitoare, la locul accidentului formându-se un crater cu o adâncime de aproape şapte metri şi cu un diametru de aproximativ 20 de metri.

La Mihăileşti au murit atunci şapte pompieri de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, doi jurnalişti, localnici şi persoane care s-au aflat la momentul deflagraţiei în zonă - în total 18 oameni. Alte 13 persoane, între care cinci pompieri, au fost rănite.

Revenind la tragedia de la Crevedia, este clar că autoritățile nu au învățat nimic din toate nenorocirile care au avut loc până acum. Așa cum am precizat și mai sus, stația a fost închisă de ISU însă, poate că este nevoie de mai mult. Poate că era nevoie și de niște controale, astfel încât autoritățile să fie sigure că operatorul nu sfidează legea.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de victime!!! Nu ne place scoala, nu ne place legea, nu ne place sa dam examene cinstite. Iata rezultatul! Sa ne rugam Domnului, sa nu puna astia mana pe butoane la Cernavoda!..
0
0
Noua Romanilor, nu ne trebuie razboi cu nimeni , Noi avem razboiul nostru aici in tara ,care ne va distruge la maxim !Coruptia , nonsalanta , smecheria roamaeasca , lasitatea, minciuna si multe altele de genul asta , astea sunt ghiulelele care ne va distruge !Sa auzim de bine ca de rau vedem in fiecare moment !
8
1
Riscul de deces din cauza nosocomialelor este foarte mare in orice spital din tara asta pentru orice bolnav internat nu numai pentru arsi, mai mare pentru cei mai grav bolnavi indiferent de boala dar cu imunitatea scazuta si asta este vina tuturor guvernelor si parlamentelor din ultimii 33 de ani care nu au facut nimic pentru a reduce acest risc la nivelul altor tari de care ne aflam la o distanta imensa si din punctul asta de vedere
4
1
4 transferati in belgia si italia si alti 5 medicii au decis ca trebuie si ei transferati azi in austria, 1 viena, 3 graz si 1 germania, o femeie moarta cu 99% arsuri; in toate spitalele noastre riscul de nosocomiale si moarte din cauza asta este la fel de mare ca la colectiv; nu s-a facut nimic si riscul de deces din cauza nosocomialelor a ramas foarte mare; nu s-a facut absolut nimic si toate guvernele si parlamentele din ultimii 33 de ani pana azi sunt vinovate de asta
3
1
Toata comuna in frunte cu primarul stiau ca depozitul functioneaza ilegal de 3 ani, de fapt functiona cu nereguli din 2011 dar abia in 2020 a constatat si isu ca functiona cu nereguli grave si a dat amenzi si decizie de ridicare a autorizatiei de functionare iar apoi in ultimii 3 ani depozitul a functionat ilegal si cele 7 institutii ale statului cu responsabilitati in problema asta nu au vazut si facut nimic; firma a platit fara probleme amenzile pentru ca facea profituri imense; e clar o problema foarte grava de sistem; autoritatile nu si-au facut treaba si principalii vinovati sunt guvernul si primaria
5
1
Horia, presupun ca esti vreo lichea din mediul politic, altfel orice om sanatos la cap vede paravanul politicului prin ANAF, ISU, PRIMARIE, din spatele acestei golanii, ce functiona bine-merci din 2020 fara autorizatie, neavand nimeni din aceste institutii tupeul sa puna lacatul pe usa.
6
1
A ajuns sa fie periculos sa traiesti in romania . Stat esuat autoritati degeaba.
6
1
Esti pe langa , rau de tot . Poate ca aveai ceva dopuri cu rahat in urechi si nu ai auzit ca acea statie functiona ILEGAL , ai priceput ? De unde si cine ai vrea sa respecte protectia munci ca nu se stie daca respectivul era pregatit pentru a putea sa lucreze in acea statie NEAUTORIZATA . Da , in situatii majore se cer a fi prezenti si cei care au la indemana masini cu girofar si salarii babane si viitori pensionari cu pensii speciale c r e t i n u l e care esti tu c r e t i n
4
1
Eu inteleg durerea tragediei, insa vreau sa stiu patronul firmei la cine si cata sphaga a dat ?, Ce masuri se vor lua. Eu cred ca primul vizat ar trebui sa fie Ciulacu, e sistemul lui . Il mai votati?;
3
1
Unii nu respecta niste reguli in domeniile in care muncesc. Pentru asta sunt responsabili ei,cei care fac asta. Nu e cazul ca la fiecare intersectie sa fie un politist,la fiecare accident sa vina ministri,Iohannis sau poate astia din presa or avea pretentia sa cheme si niste generali din NATO. Ne dam mari bule din apa minerala,suntem tare gazosi,dar cand e vorba de asumarea greselilor,suntem alunecosi ca pestele. Se caca unul pe el,e de vina premierul. Se caca altul,Parlamentul e de vina. Nu respecti regulile de protectia muncii,esti bun de plata. Tu,nu altii,oricat de mult i-ai dusmani .
1
6
Acum chiar trebuie inchis Arafat!
6
3
in cernavoda gepeleurile sunt in centru , langa blocuri, stadion !
6
0
De. Când. E. Iohanis asta cred ca au murit. Mai mulți romani ca I razboi
7
3
Cum este posibil asa ceva ? Ai un chiosc si vin controale de nu ai timp sa respiri si asta a functionat fara avize atata timp . Un amarat ca sa poata sa-si duca zilele de azi pe maine nu poate sa lucreze in liniste , pentru ca functionari vor sa arate pe posturile tv cat sunt ei de constinciosi si cand vine vorba de criminali , pentru ca asa se pot numi cei care pun vietile in pericol , sunt lasati in pace . TRAIM IN LUMEA HOTILOR , A INFRACTORILOR PANA LA VARFUL TARI , INCLUSIV PRESEDINTELE STATULUI ROMAN .
13
1
Statul roman nu a invatat nimic din tragediile anterioare. Traim intro tara lasa ca merge si asa. Ai noroc sa te nu te loveasca un inconstient pe strada, sa nu fii in preajma unei posibile deflagratii sau sa nu mananci stricat, supravietuiesti.
9
1
Mortu nu se pune daca era de inima.
9
0
Meama ce fugeau pompierii nostri curajosi!! Ce sa zic praf interventia!! Oare si acolo s au facut angajari pe șpagi??!
5
11
Furau gpl au crezut ca e ca la motorina, vii cu galeata. Cata prostie la fii de politicieni, cat de p***t sa fii sa transferi gpl… Sunt proceduri foarte clare cum se incarca buteliile, camioanele etc Din prostie ard pompierii ca sa fure gpl sa nu plateasca taxe, sa evazioneze statul
10
2
Se poate controla cata spaga s-a dat, insa daca omul e de la psd!!
8
3
singura coincidenta este ca traim intr-un haos, debandada si mizerie pe care nici macar nu putem sa ni le imaginam si refuzam sa le recunoastem iar din cauza asta tragedii de tot felul se deruleaza cu o frecventa mai mare sau mai mica tot timpul; in acest context e imposibil de crezut ca serviciile sunt mai bine organizate si fac o excceptie
15
2
46 in total din care 30 pompieri si salvatori, 4 bruxelles din care 2 cu 70- 80% si 4 italia, 2 au arsuri 95%, spitalele asteapta azi si maine donatori de sange, primele 72 de ore critice pentru un ars, au fost 6 cisterne de 10000 l fiecare se pare toate pline sau incarcate
7
1
Sunt si eu curios , cum de , tot timpul cand i se intampla unui idiot ceva si e atentia mass media'ului ( vlad pascu ) se intampla o nenorocire de genu , si acum toata mass media e pe bubuitura asta de la gpl . La fel s 'a intamplat cu polistul Dzeu sa 'l ierte , Bogdan Gigina , de a cazut saracu in groapa cu motorul , ca il cara pe bou ala de ministru Gabriel oprea , si toata mass media era calare pe el , si dupa imediat la cateva zile , Colectiv, si evident toata mass media la colectiv , la saracii oameni de acolo . Deci ? Care e concluzia ? Pura coincidenta ? Sau au intrat serviciile secrete pe fir ?
21
2
s-au topit castile chinezesti ale pompierilor !
12
3
din functii de conducere si din parlament. Ramanem fara parlament !!!
13
2
in tara in care iarna arunca mucitorii nisip cu lopata din remorca vreti paturi ignifuge si alte bazaconii
14
0
Luati salarii si sporuri de miliarde si sariti in aer ca potarnichile. Cat de p****i sunteti. Cititi in plm cartile alea cu incendii
8
6
Provocat de agenturi. Prea mult despre droguri si gravida decedata. Nu o sa se mai stie nimic despre cele 2 incidente de maine incolo... baietii de la sectia dezinformare si manipulare si au facut treaba. Incredibil bai nene
22
4
gata. s a terminat cu accidentu, cu gravida, acu toata lumea e pe explozie.
22
4
Nume de cod: Petruta Petrov stim cine e ... Petruta...
9
1
Lipsa de stiinta si de morala incepe sa-si arate coltii de animal ucigas.
15
1
Nu cred ca este normal ca o statie peco sa fie amplasata linga o scoala sau linga statia de autobuz
16
0
cand te joci cu eamestecul fin cisterne ca sa mai ari niste fraieri....cam asa se intampla. Asta cu paturile ignifuge: trage patura pe cap ca iti oxideaza creierul!!
12
1
Trebuie aruncate paturi si prelate ignifuge umede de sus si spuma ignifugă de sus ,dintr-un elicopter pentru ca oxigenul din apă si aer alimenteaza arderea gazelor
9
4
Degeaba folositi apa cum s-a vazut la TV cand este vorba de gaze trebuie folosite paturi i/prelate ignifuge unede aruncate de sus ,dintr-un elicopter ,nisip spuma ignifuga trebuie ceva care sa nu se combine cu gazele pentru ca oxigenul din apa alimenteaza arderea ..... .
12
2
Si Cristi Borcea ce zice ?....Nu sunt statiile lui cu GPL ?...Are autorizatie de functionare ?....Aoleu, nu e el patron, am uitat, e maica-sa cu fosta lui nevasta, deci iar a scapat de parnaie, le baga la zdub pe ele.
7
6
Explodeaza pe capete gpl urile… Sunt ruginite si nu mai sunt la standarde
13
2
Dă-le in p****e melr de artificii
5
6
si 1 sau 2 morti posibil mai multi arsi; 8 arsi, cel putin unul grav
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510