REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

La Universitatea Ovidius, Iliescu aruncă cu gradații de merit și în secretare....

La Universitatea Ovidius, Iliescu aruncă cu gradații de merit și în secretare....

Mirela PASCAL 29 februarie 2024 | 00:00 6187

Și în acest an, Universitatea Ovidius Constanța, prin rector Marcel Iliescu, a reluat procedura de acordare a gradaţiilor de merit, distincții care conduc la un spor salarial de 25% atribuit pe o perioadă de cinci ani celor merituoşi... mai mult sau mai puțin. Cum era de așteptat, în goana după gradațiile de merit la Universitatea Ovidius s-au înscris o sumedenie de cadre didactice dar și din personalul auxiliar. S-au pus la bătaie un total de 56 de gradații de merit, din care 40 dedicate personalului academic și 16 personalului auxiliar. Iar când vorbim de personal auxiliar ne referim și la secretare... De exemplu, pentru Departamentul secretariat s-au pus în joc 5 gradații și au fost depuse 17 candidaturi.

La Universitatea Ovidius, Iliescu arunca cu gradatii de merit si in secretare....

Prin 2010, a fost introdusă gradația de merit. Intenția guvernanților, una meschină, de altfel, a venit ca o soluție care să înlocuiască  salariile deloc motivante din învățământ. Teoretic, prin această gradație li se recunosc, chipurile, valorile, însă faptul că lucrează mai mult sau mai eficient decât ceilalți este o chestiune discutabilă și care nu reflectă în actul educațional. Nici măcar la Universitatea Ovidius, dacă ar fi să ne luăm după clasamentul ocupat în locul universităților din țară.

Gradația de merit le aduce profesorilor un plus de 25 % la salariu, așa că lupta pentru a pune mâna pe acest spor este crâncenă, de la an la an, și-l apucă doar cei norocoși și, nu neapărat merituoși. Au fost puse în joc 56 de gradații, cele mai multe...unde altundeva dacă nu la Facultatea de Medicină. De aici, 20 de profesori universitari vor fi fericiții câștigători ai unui plus la salariu.  Sunt, însă și facultăți pentru care nu s-a găsit disponibilă nici măcar o gradație. Așadar, la Facultatea de Construcții și Farmacie, dar și la Facultatea de Istorie, s-au pus la bătaie... 0 gradații. De asemenea, nici la Departamentul pentru pregătirea personalului Didactic, și nici la Școala Doctorală nu s-au ”servit” distincții.

La Universitatea Ovidius, procedura de acordare a gradațiilor de merit a început pe 8 februarie, cu propunerea și aprobarea comisiilor de evaluare a dosarelor de concurs și comisia de soluționare a contestațiilor. În perioada 12-14 februarie s-au depus dosarele, iar în perioada 15-19 februarie a avut loc evaluarea dosarelor.  Goana după gradații s-a încheiat pe 22 februarie a.c., cu aprobarea rezultatului concursului pentru acordarea gradațiilor de merit de către Senatul Universității „Ovidius” din Constanța, urmând ca pe 29 februarie să fie aprobat, de Senat, rezultatul final.

 

La Universitatea Ovidius, Iliescu arunca cu gradatii de merit si in secretare....

La Departamentul secretariat general educație se acordă 5 gradații de merit, la Biblioteca Universitară și la Direcția Juridică, cât și la Direcția Patrimoniu și Achiziții Publice+DGA, Serviciul SSM+Birou Pază, câte o singură gradație de fiecare, la fel și la Direcția Economică.

La enitățile I (Cabinet Consilieri, Biroul de Presă, Departamentul Control Intern Managerial, Birou Rectorat și Registratură, Birou Admitere, Compartiment Control Financiar, Compartiment Audit), VI (Departament de Management al Proiectelor Departament de Imagine Instituțională, Departamentul Relația cu Mediul Socio Economic), VII (personal didactic auxiliar la catedră) și IV (Departamentul pentru Relații Internaționale, Departamentul de Rezidențiat, Departamentul pentru Studenți Străini), la enitate V (Departamentul pentru studenți și absolvenți, Centrul de Conciliere și Orientare în Carieră, Departamentul pentru IT) se acordă 2 gradații, iar la Institutul de Cercetare o gradație. În total, vorbim despre 16 gradații pentru personalul auxiliar.

Cele mai multe gradații, 20, merg la Medicină

Pentru mediul academic, gradațiile s-au împărțit astfel: două pentru Facultatea de Litere, câte una pentru facultățile Matematică, Științe Economice, Științele Naturii, Stiințe Aplicate, StomatologiE, câte trei gradații pentru Facultățile de Drept, de Arte și Psihologie,  două pentru Educație Fizică și pentru Inginerie Mecanică, 20 pentru Facultatea de Medicină, una pentru Stomatologie,

La Universitatea Ovidius, Iliescu arunca cu gradatii de merit si in secretare....

Cine va primi, din rândul personalului auxiliar, gradații și cine nu?!

Haideți să vedem cine și-a depus candidatura și cine nu a trecut de proba verificării dosarelor! În urma analizei dosarelor, următoarele candidaturi nu au fost validate: Stere Galan-Direcția Patrimoniu și Investiții și Direcția Achiziții Publice, Aneta Anghel, Carmen Bancu, Rodica Banu, Silvia Ciucă, Simina Chiricescu, Simona Dunel, Mihaela Șalaru și Elena Vlădescu-toți de la Departamentul Secretariat General Educație. Ca o paranteză, precizăm că Stere Galan este fostul soț al Elenei Galan, șefa de la Agenția Națională de Integritate.

La Universitatea Ovidius, Iliescu arunca cu gradatii de merit si in secretare....lista candidaților din rândul personalul auxiliar

Pentru următorii s-a decis acordarea gradațiilor de merit: Silvia Andrei Rusu-Direcția Juridică, Maria Dragnea -Direcția Patrimoniu și Investiții și Direcția Achiziții Publice, Corina Petcov, de la Direcția Economică, Mihaela Pleșea -Biblioteca Universitară, Georgeta Moisă, Mariana Rusu, Romica Babi, Claudia Pitea, Laura Dumitru-Departamentul Secretariat General, Ana Ibraim-Entitate I, Corina Niculae-Entitate VII, Emer Metin-Entități Cercetare

La Universitatea Ovidius, Iliescu arunca cu gradatii de merit si in secretare....personalul auxiliar propus pentru acordarea gradației

Ce profesori au vrut gradații, cine primește și cine nu!

De la Facultatea de Arte și-au depus dosarele: Aurel Palade, Nicoleta Ardelean, Octavian Velescu, Daniela Enache. Primii trei au obținut punctaj de trecere, cea din urmă nu. La Facultatea de Drept si Stiinte Administrative au depus candidaturi: Trandafir Raluca – Andreea, Stan Mari – Isabella, Draghici Vasile. Pentru toți trei, comisia a propus acordarea gradațiilor de merit, Stan îndeplinind cel mai mare punctaj, de 941,17 puncte, urmată de Trandafir cu 592, 40 puncte și Drăghici-362, 47 puncte. De la Facultatea de Educație Fizică și Sport s-a propus acordarea gradației de merit următorilor:  Georgescu Adrian Dorin  și Teodor Dragoș Florin Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă: Cotrumbă Mirela și Gheorghe Lucian Facultatea de Litere: Muscan Maria Elena, Vlad Andrei Floria, Oancea Costin. Celui din urmă I s-a respins dosarul. S-a propus acordarea gradației de merit și pentru Cristina Șerban, de la Facultatea de Matematica si Informatică De la Facultatea de Medicină și-au depus dosarele 17 candidați, după cum urmează: Iordache Ionut Valentin, Măiță-Iorga Veronica, Talpeș Raluca, Axelerad Any, Doșa Monica, Ionescu Constantin, Bulbuc Ionut, Caloian Andreea, Chiriloaie Cristina, Frecus Corina, Mocanu Elena, Oprea Carmen, Stănigut Alina Mihaela, Surdu Loredana. Un singur dosar a fost respins, și anume al Danielei Andreea Calioan.

Facultatea de Stiinte ale Naturii si Stiinte Agricole: Aonofriesei Florin, Galatchi Liviu-Daniel, Popoviciu Razvan. Doar dosarul lui Aonofriesei a fost admis, celelalte două fiind respinse.

Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei: Casangiu Larisa, Giurgiu Laura, Salceanu Claudia. Dosarul lui Tușa Enache e neeligibil.

Facultatea de Științe Aplicate și Inginerie: Moscalu Florin, Matei Nicoleta. S-a propus acordarea gradației de merit doar pentru Moscalu.

De la Facultatea de Științe Economice s-a propus acordarea gradației de merit pentru Gheorghiu Gabriela

Ce prevede Regulamentul!

Potrivit Regulamentului în baza căruia s-au acordat gradațiile, evaluarea activităţii pentru acordarea prin concurs a gradaţiei de merit se realizează pe baza performanţelor obţinute în ultimii 5 ani calendaristici de activitate neîntreruptă in UOC, luându-se în considerare, în cazul personalului didactic, activitatea didactică, ştiinţifică şi administrativă desfăşurată sub afilierea universităţii şi contribuţia adusă la promovarea imaginii universităţii, iar in cazul personalului didactic auxiliar, contribuţia adusă la dezvoltarea instituțională a UOC.

La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit pot participa personalul didactic care îndeplineşte cumulativ următoarele : este angajat de minimum 5 ani în universitate cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată şi are activitate neîntreruptă sau, după caz, întreruptă din motive neimputabile acestuia in ultimii 5 ani calendaristici, nu a fost sancţionat disciplinar sau pentru încălcarea normelor etice în perioada evaluată - cu excepţia personalului care a beneficiat de ridicarea şi radierea sancţiunii, conform legii şi regulamentelor interne; nu a fost, in perioada evaluată, sub incidenţa unor măsuri administrative dispuse de conducerea UOC în conformitate cu Carta universitară; şi-a îndeplinit integral obligaţiile incluse în fişa postului; a obţinut in fiecare an universitar din perioada evaluată, un punetaj superior sau egal punctajului de referinţă ce corespunde funcţiei didactice ocupate în anul respectiv; obţinut calificativul „Foarte bine" la evaluarea anuală, din ultimii 5 ani universitari;  a înregistrat rezultate semnificative în activitatea didactică şi de cercetare ştiinţifică/creaţie artistică/performanţe sportive, în pregătirea studenţilor şi în dezvoltarea vieţii academice şi este implicat activ în dezvoltarea şi consolidarea instituţională a universităţii.

Așadar, cadrele didactice cu performanțe, cu studenți, sau elevi, după caz, cu rezultate deosebite... sau nu, sunt răsplătite cu un premiu care ”expiră” după cinci ani și care valorează un sfert, sau mai bine, din salariu. Cât despre modul de acordare al gradațiilor, n-ar fi multe de spus, ci doar de făcut. În sensul că ar trebui luate la puricat toate dosarele, din toate instituțiile, verificate de la cap la coadă, suntem siguri că s-ar găsi multe neconcordanțe. Până va lua cineva taurul de coarne, vom continua să plătim ”performanțele” multor merituoși...

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
tot asa se colecteaza 1500 lei pentru un examen la medicina sau s-a schimbat ceva?
1
0
Stere Stere Stere …ce se aude ? Vintila ? Cazanele ? Frigul în c1 ?
3
0
Ai scris s a pus în joc de o suta de ori
1
1
Motivul pentru care ați anulat comentariu? Adevărurile dor, argumentele nu și mai găsesc locul. Analfabeții, agramații au înlocuit capacitățile. Pe scurt dna Andronescu, cea care face turul televiziunilor, este direct răspunzătoare de distrugerea învățământului romanesc A înființat particulare, adică a dat posibilitatea tuturor sa cumpere licențe i tre doua stații de autobuz. Relatasem pe scurt cum un profesor doctor docent căruia i se atribuie înființarea universității în cauza, a obținut, după 7 ani de munca diploma de doctor
7
1
Pentru noi, talpa institutiei nu se gasesc bani niciodata, o gradatie de merit, 15% din fondul rectorului. Instalatori, zugravi,electrician,tamplar,fochisti,femei de la curatenie, muncim si suportam toanele directorilor si primim in schimb vorbe urate, nemultumiri si salarii de mizerie. Vintila vrea sa externalizeze tot pentru firmele de casa dar munca grea sa o facem noi pe salarii de mizere.
6
1
La o cafea, la Zodiac mi am cumparat licenta , la Zodiac mi am luat masterul ,la Zodiac voiam sa mi iau si doctoratul , pai ma lasi asa NETERMINAT ? Stiu ca DNA e pe fir , dar pina atunci cumpar doctoratul si atunci poti sa vinzi cosmelia ! Apropo , p.roasta cafea face ti acolo !
10
1
Ovidius, un alt aprozar de hartii colorate, care scoate semianalfabeti licenti , pe banda rulanta... tocmai buni sa vanda cartofi in piata!
9
4
Cum e posibil ca Moscalu sa primească gradație? Fără rușine și obraz! Se cunoaște câți studenți și câți profesori are aceasta facultate??? Huoooo Gartu și Iliescu
8
1
La facultatea de MateInfo cică ia gradație Șerban.... Vai de capul nostru, rău am mai ajuns! Se confunda cu ajutor de "șomaj". Doar cei care au tupeu și cer, fac "dosare", sunt pupincuriști.... La final, primesc!!!
8
1
Pentru cititori mai tineri care nu shtiu cum arata activistul de partid al P.C.R.uitatziva la moaca astuia din poza sa va facetzi o Idee.
7
2
In toata universitatea este un singur electrician.Serban saracul tine toata partea electrica, tamplar este unul singur , toti sunt la intretinere.Nedelcu si Vintila ar trebui reclamati la ITM, ei niciodata nu sunt multumiti, pe este frica ca ii fura muncitorii si sunt puturosi! Va invit o zi la munca domnilor ca sa vedeti cum este.
9
1
Se pare ca Mari Dragnea a negociat gradatia direct cu imparatul, sa vedeti anul asta casari la Medicina fara numar. Sunt curioasa cum vei semna sumele acelea imense?
11
1
La interne nu se mai satura de lovele,un sifonar international.
7
2
fabrica de impostori. sint 0 la nivel de tara. de unde provin fondurile?
6
2
O imensa mizerie!! Când te judeca repetenții si figuranții, sa te ții! Ori madamele Tuta, Condrea si Vancea, când te au ele pana, sa te facă terci, sa te umilească si sa te depunctez pe creionul lor de aur.....aia treaba! Asa ca, valoarea, munca, recunoașterea publica a breslei, sunt foarte visuri fin capul tău imbecil, ca aici, cineva, ar putea si ar vrea sa treacă valorile. La facultăți iau gradatii toți șefii, nevestele lor și cotizantii. Hai pa, ca suntem sătui de circul asta ordinar și de promovarea găștilor!
16
2
Își dau gradații de merit tot cei cu salarii mari,însă la muncitori nu se gindesc și nici nu sau gindit niciodată ,acei muncitori cu salarii mici la care Vintilă și Nedelcu au pretenții foarte mari, cu toate că acei muncitori sunt angajați la ÎNTREȚINERE,...iar norma de hrană o țin de ani de zile la valoarea de 9 lei pe zi...
15
1
La toate nivelurile de guvernare, justiție, educație, medicină, poliție și armată, r*mânia este o mizerie coruptă. Și credeam că Ucraina este coruptă LOL
17
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510