REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
18.4° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

La Valu lui Traian, cetățenii sunt DISPERAȚI să plece la COLINDAT

La Valu lui Traian, cetățenii sunt DISPERAȚI să plece la COLINDAT

Replica API 21 decembrie 2020 | 00:00 1662

La Valu lui Traian, cetățenii se ambiționează să încalce regulile impuse de autorități. Cu toate că Primăria atrage atenția asupra respectării măsurilor impuse în perioada dinaintea Crăciunului, locuitorii fac tot ce vor mușchii lor. Mai exact, să meargă cu colindul din casă în casă, deși suntem în plină pandemie de coronavirus.

Primăria din Valu lui Traian a transmis cetățenilor un mesaj prin care atrage atenția asupra respectării măsurilor impuse din cauza coronavirusului și anume să nu se adune la focul de artificii, să lase deoparte pocnitorile și, mai ales, să nu colinde așa cum este obiceiul în perioada sărbătorilor de iarnă. „Având în vedere stiuația în care ne aflăm și legislația în vigoare, vă amintim că sunt interzise focurile de artificii, pocnitorile și mersul cu colindul. Vă rugăm să vă asigurați că minorii pe care îi aveți în grijă respectă aceste reguli”, a transmis Primăria Valu lui Traian. Se pare, totuși, că cetățenii continuă să facă în ciudă autorităților și, din ambiție, se provoacă unii pe ceilalți să iasă din case, la colindat.

„Dacă mă veți auzi, sunteți invitații mei la colind”

Nu au întârziat să apară și reacțiile la mesajul transmis de Primărie. Chiar adulții sunt cei care s-au revoltat și au început să incite la nerespectarea regulilor. „Pentru că draga noastră primărie a anunțat că sunt interzise colindele, vă anunț că voi colinda prin sat, iar dacă mă veți auzi, sunteți invitații mei la colind. Voi fi veșnic copil!”, este mesajul transmis de un vălurean, ca reacție și semn de revoltă la tot ceea ce se întâmplă în această perioadă. Trebuie să recunoaștem și că banii obținuți de pe urma colindatului erau, de obicei, frumoși, iar măsurile impuse acum fac ca aceste sume să nu mai intre în buzunarele colindătorilor. Totuși, daca cetățeanul va recurge la un astfel de gest, acesta riscă să se aleagă cu o amendă zdravană.

Amintim că localitatea Valu lui Traian a scăpat de carantină începând de sâmbătă, 19 decembrie, ora 20:00.

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Colinda cei ce respecta traditiile si care chiar sunt crestini. Cu alte cuvinte,exxtrem de putini,insignifianti ca numar. In rest,se mimeaza credinta crestina,se ,,manelizeaza'' colindele,acestea fiind de fapt moduri de a cersi cu alt text decat ,,da si mie''.
1
0
Ciorile nu cetatenii
4
0
..adica...LA FURAT.PRADUIT..astea sunt colindele de astazi...
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620