REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Lacrima lui Ovidiu, Couture și Zaraza, vândute cu aproape un milion de euro de lichidatorul Murfatlar România

Lacrima lui Ovidiu, Couture și Zaraza, vândute cu aproape un milion de euro de lichidatorul Murfatlar România

Mirela PASCAL 7 martie 2023 | 00:00 17878

Activele producătorului de vin Murfatlar continuă să fie vândute pe bucăți, dar n-are cine să le cumpere. Lichidatorul anunță scoaterea la licitație a Fermei 3, cu terenul și construcțiile aferente, dar și stocul de băuturi. Lacrima lui Ovidiu, Couture și Zaraza se vând începând cu suma de 838.000 de euro. Interesant este faptul că de doi ani se chinuie să le vândă, însă nimeni nu este interesat să le cumpere. De ce oare?

Lacrima lui Ovidiu, Couture si Zaraza, vandute cu aproape un milion de euro de lichidatorul Murfatlar Romania

Vânzarea afacerii Murfatlar pe bucăți vine la 11 ani de la momentul în care producătorul de vin a intrat în insolvență. Compania era atunci cel mai mare producător de vinuri, cu afaceri care au ajuns la un maxim de aproape 50 milioane euro. Compania avea în portofoliu branduri precum Zestrea Murfatlar, Lacrima lui Ovidiu, Trei Hectare sau M1.

Lacrima lui Ovidiu, Couture si Zaraza, vandute cu aproape un milion de euro de lichidatorul Murfatlar Romania
Astăzi, lichidatorul anunță scoaterea la vânzare publică a "Fermei 3", teren și construcții, cu preț de pornire al licitației de 138.159 euro fără TVA şi "Anexa Ferma 3", teren preț de pornire la licitație 24.404 euro fără TVA. Nu este o noutate vânzarea activelor de mai sus. Și în 2020, lichidatorul anunța scoaterea la licitație a Fermei 3, însă toate licitațiile au eșuat. Nimeni nu este interesat să le cumpere.

Lacrima lui Ovidiu, Couture si Zaraza, vandute cu aproape un milion de euro de lichidatorul Murfatlar Romania

Se vând băuturi de aproape un milion de euro

Totodată, se vând stocuri de băuturi vrac, băuturi accizabile şi băuturi intermediare vrac (distilat din vin, alcool etilic rafinat, băutură spirtoasă Couture, Zaraza, vin licoros Lacrima lui Ovidiu, produs intermediar baza Lacrima lui Ovidiu, măcerate alcoolice), depozitate în rezervoare de inox calibrate, cu preţul de pornire 838.250,00 euro. Aceste produse nu se pot valorifica decât în condiţiile prevăzute de codul de procedură fiscală (doar către un deţinător de antrepozit fiscal în vederea prelucrării).

Lacrima lui Ovidiu, Couture si Zaraza, vandute cu aproape un milion de euro de lichidatorul Murfatlar Romania

Produsele pe bază de vin (Baza Lacrima şi Vin licoros Lacrima) se vor valorifica separat, în bloc, cele pe bază de alcool sau distilat se vor vinde şi individual pe categorie de produse. Se vinde și stoc de materiale, dar şi obiecte de inventar în valoare totală de 20.408,46 euro. Licitațiile vor avea loc în fiecare zi de joi, ora 12:00, până la adjudecare, la sediul lichidatorului judiciar din Constanta, str. Aristide Caratzalli nr.24.

A intrat în insolvență în 2012

Murfatlar România SA, cel mai mare şi mai cunoscut producător de vinuri din România, cu o cotă de piaţă de 16% şi 20.000.000 de sticle de vin produse pe an, a intrat în insolvenţă în 2012, iar din 2014 activează conform unui plan de reorganizare. Compania deţine 3.000 de hectare de vie în Valu lui Traian, Murfatlar, Poarta Albă, Siminoc şi Valea Dacilor.

Lacrima lui Ovidiu, Couture si Zaraza, vandute cu aproape un milion de euro de lichidatorul Murfatlar Romania

Potrivit planului de reorganizare aflat la dosarul de insolvenţă al Murfatlar România SA, de la Tribunalul Constanţa, totalul datoriilor la nivelul aprilie 2014 al debitoarei era de 1.764.732.835 lei, echivalentul a 400 milioane de euro, din care 80 milioane de euro către bugetele de stat.

Murfatlar a fost o afacere controlata de frații Dobronăuțeanu (Emanuel-Corneliu Dobronăuțeanu și Ion Șerban Dobronăuțeanu) și de George Ivănescu. Reamintim că, Murfatlar România a fost implicată într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la circa 600 milioane de lei. Tocmai de aceea, asupra tuturor bunurilor licitate a fost instituită măsura sechestrului asigurator.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dupa ce a fost pradata....vin cu vrajeala asta ? Sa ne aducem aminte....ca acum ceva ani in urma.....la un control....la o firma care se ocupa cu ''vinul''....au fost gasite etichete cu lacrima lui Ovidiu ! Securistii batrani....se afla in spate !
9
0
Tot înainte......
0
0
Oricum de ani buni Lacrima ajunsese o pișoarcă.
2
2
Aici a lucrat și primarul din Valu lui traian acum are crama lui de unde atâta avere FLORIN MITROI ???
12
1
Suntem terminati ! Doamne fereste de un razboi! Nu suntem in stare sa facem nimic! Nici paine , nici vin... Poate CIRC!
9
0
Piata plină cu vinuri făcături Struguri doar pe etichete Apă și pastile cu sulfit bei pană te-ai imbolnavit
15
1
Au furat dar au si facut , ne meritam soarta , tot felu de sloganuri . Romania este furata fara intrerupere de 33 de ani si nu vad cum sa se mai opreasca furtul . Cei care fura , de la zi la zi devin tot mai puternici si sa stiti ca hoti intre ei sunt solidari . Toate institutiile statului cele care ar trebui sa supraveheze avutia nationala , contribuie la furtul national .
19
1
SCARBAVNICUL STROMELEAG, pai vinul este adus din spania, cu nave cisterna, descarcat si transportat cu antemergatori, iar autoritatile statului, fratioru, dima, florentina stiu cum sa faca parandarat la tva. E drept, unii au plecat din sistem, altii au evoluat, dar tot cu joc de glezne.
10
2
Pai din cate stiu, rahatii astia vindeau vin Murfatlar din pastile, imbuteliat in ,,crame" din Spania, unde vandusera brandul. Am cumparat si eu acum cative ani de la unul din magazinele care inca mai functiona intr-un supermarket si scria pe etichete ,,imbuteliat in spania". Acum aud altceva...ce a ajuns tara asta
13
2
Auchan ofera cursuri intensive in meseria de casieri, diploma se elibereaza odata cu bonul de casa !!!
4
9
am lucrat acolo , nu mai aveau oameni de prin 2004 , de atunci era privata , dar asa cum au spus si altii aveau utilaje , incepusera modernizare si hop sa prabusit . pacat de oamenii care au lucrat acolo foarte priceputi , le stiau pe toate , asa sa ales praful de toate unitatile industriale din tara din cauza privatizarilor gresite si acum lumea nu mai are unde sa munceasca , pacat .
19
2
Inca o dovada ca securistii nu s-au priceput decat la anchete si la tras cu urechea! Un astfel de brand, a fost construit in timp, de specialisti, nu de hoti. Pacat ca au incaput pe mana cui nu trebuie!
32
0
Da tot ce a cladit Ceausescu s-a dus pe apa Sâmbetei ......si si-au insusit unii și altii ca sa distrugă apoi să vanda la preturi de nimic .Daca nu ai muncit ei .....si au luat totul de-a gata
23
3
lacrima lui Ovidiu este o p o r c a r i e de bautura. nici vin, nici coniac, ceva carcalete o r d i n a r de Murfatlar.
18
14
Piata de vinuri necontrolată Murfatlar o companie furată de extratereștrii Au furat au dispărut gaura la bani sa făcut Parandarat politic Multe vinuri și tarii in piată bune pentru cancer la ficat Berea e foarte bună pentru cancer la stomac stâ și câte un an in sticle de plastic Verificâ Gogu de la frizeria pietii Statul e hotul nomber one
22
1
Stam, ne uitam si ne miram ca prostii cum perla coroanei vinurilor romanesti a fost distrusa cu buna stiinta ca supermaketurile sa vanda romanilor tot felul de prostii pe post de vin cum sunt facaturile Lambrusco sau Proseco care nici nu au vazut stugurii la originea lor. Beti chimicale dragi romani si cresteti generatii de intxicati cu porcarii. Ne meritam soarta.
42
4

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510