REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Lasconi: USR cere comisie parlamentară de anchetă în cazul agresiunilor sexuale din sistemul de educaţie

Lasconi: USR cere comisie parlamentară de anchetă în cazul agresiunilor sexuale din sistemul de educaţie

A.F. 30 iulie 2024 | 00:00 216

USR solicită înfiinţarea unei comisii de anchetă la nivel parlamentar care să analizeze şi să propună măsuri concrete în cazul agresiunilor sexuale din sistemul de educaţie, a anunţat luni seara preşedintele Uniunii Salvaţi România, Elena Lasconi.

Lasconi: USR cere comisie parlamentara de ancheta in cazul agresiunilor sexuale din sistemul de educatie Elena Lasconi

"Sistemul de educaţie din România este în degringoladă din cauza politicienilor care în ultimii ani şi-au bătut joc de el. Un exemplu este chiar aşa-zisul proiect "România Educată", care a promovat exclusiv interesele baronilor de sistem precum acest domn Bulai", a scris preşedintele USR, pe pagina sa de Facebook, făcând referire la cazul profesorului Alfred Bulai.

În opinia sa, "cazul profesorului Bulai de la SNSPA acuzat de hărţuire sexuală este genul de situaţie care nu poate lăsa loc de interpretări".

"Nu e timp de pierdut. De aceea, colegii mei parlamentari au cerut deja conducerii SNSPA să spună câte plângeri care acuză fapte de hărţuire sexuală sau agresiune sexuală au fost înregistrate în ultimii 10 ani, câte dintre acestea au fost admise, care au fost sancţiunile aplicate şi ce măsuri au fost luate. Este impardonabil ca astfel de cazuri să existe şi să fie tolerate timp de 30 de ani", a mai scris Elena Lasconi.

Poliţia Capitalei efectuează cercetări într-un dosar ce vizează folosirea funcţiei în scop sexual în cazul profesorului Alfred Bulai, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

Poliţiştii Capitalei au demarat investigaţiile, faţă de persoana în cauză urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun, a informat DGPMB. Cercetările sunt continuate de poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie.

Potrivit unei investigaţii jurnalistice realizate de site-ul Snoop, Alfred Bulai, profesor la SNSPA, ar fi hărţuit sexual mai multe studente.

Rectorul SNSPA, Remus Pricopie, a solicitat, luni, Comisiei de Etică a instituţiei o analiză "urgentă şi detaliată" a cazului profesorului Alfred Bulai, a cerut retragerea acestuia din poziţia de director al Departamentului de Sociologie şi suspendarea participării sale la activităţile didactice pe perioada derulării analizei, scrie Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
BUNA INITIATIVA...DAR DNA. MINISTREASA A JUSTITIEI...CE PAZESTE ??? N-ARE NICIO INITIATIVA ???? PACAT...
3
0
Mai mult ca sigur ca agresiunile sexuale sunt peste tot,nu doar in invatamant. Au fost si sunt si sigur vor continua sa fie. Abuzurile de functie la fel. In general comportamentul abuziv de neam p***t este specific romanesc in toate paturile sociale. Nu conteaza pregatirea scolara. Romanimea este in general melteana,agresiva ,laudaroasa,necioplita. Cand ajung sefuti,romanii devin satrapi. Pana atunci se vaieta .
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016