REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Laura Constandin, demisă după scandalul azilelor, a revenit la conducerea AJPIS!

Laura Constandin, demisă după scandalul azilelor, a revenit la conducerea AJPIS!

Marieta STEFAN 13 septembrie 2023 | 00:00 2208

Directorul AJPIS Constanța, Laura Constandin, a fost demisă din funcție și a ocupat, până de curând, un post echivalent ca nivel de studii, de simplu inspector. Începând de pe data de 6 septembrie a.c. Laura Constandin și-a reluat în primire funcția de director. Acest lucru a fost posibil deoarece Comisia de Disciplină din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială a clasat cazul pentru că nu s-a găsit nici un element al vreunei abateri disciplinare. 

Laura Constandin, demisa dupa scandalul azilelor, a revenit la conducerea AJPIS!

Premierul Marcel Ciolacu a solicitat în şedinţa de Guvern din 20 iulie, a.c. noului ministru al Muncii, Simona Bucura Oprescu, suspendarea din funcţie a şefului Inspecţiei Muncii, dar şi a directorilor Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială (AJPIS) din mai multe județe printre care s-a numărat și al nostru, în urma finalizării controalelor la centrele de îngrijire a bătrânilor, copiilor şi persoanelor cu dizabilităţi, de la nivel naţional.

Directorul AJPIS Constanța, Laura Constandin, a fost demisă din funcție și a ocupat, până de curând, un post echivalent ca nivel de studii, de simplu inspector. Ea a trebuit să se prezinte în fața Comisiei de Disciplină din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială pe data de 28 august. Simona Bucura Oprescu, Ministrul Muncii, a dispus acest lucru, care a fost valabil nu numai pentru fostul director al AJPIS Constanța, ci și pentru ex managerii din Arad, Giurgiu, Maramureş, Teleorman, Hunedoara și Vrancea. Foștii directori au trebuit să răspundă în fața comisiei pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor.

„Ministrul Muncii a dispus Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială să mă prezint în fața Comisiei Disciplinare din cadrul acesteia. Mi s-a adus la cunoștință că cercetarea disciplinară este pentru îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor în cadrul serviciilor sociale din județul Constanța, în perioada 10 – 16 iulie. Am dreptul să mă prezint cu avocat, martori, documente. Voi lua cu mine un biblioraft, nu un dosar.”, ne declara luna trecută Laura Constandin.

Niciun element al vreunei abateri disciplinare

Începând de pe data de 6 septembrie a.c. Laura Constandin și-a reluat în primire funcția de director. Acest lucru a fost posibil deoarece Comisia de Disciplină din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială a clasat cazul pentru că nu s-a găsit niciun element al vreunei abateri disciplinare.

Laura Constandin, demisa dupa scandalul azilelor, a revenit la conducerea AJPIS!

„Dosarul a fost clasat deoarece Comisia de Disciplină din cadrul Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială nu a găsit niciun element al vreunei abateri disciplinare. M-am prezentat cu documente justificatoare”, a completat actualul director al AJPIS Constanța.

Aflată într-o vizită inopinată la Constanța, Ministrul Muncii a aflat de modificările legislative propuse de Laura Constandin și a rămas plăcut impresionată. 

„Doamna ministru a făcut o vizită inopinată luna trecută la instituția aflată pe strada Decebal. A aflat de propunerile la modificările legislative la Legea 197/2012 pe care le-am făcut eu și le-am înaintat Prefecturii spre a fi înaintate mai departe la Guvern și a rămas plăcut impresionată. Există un proiect de lege în transparență  pentru modificarea acestei legi, în care am văzut că sunt cuprinse și modificările propuse de mine. Dacă vor fi aprobate lucrurile se vor mai limpezi. Societățile comerciale nu vor mai avea voie să deschidă nici un tip de servicii sociale, iar pentru punctele care funcționează fără licență, acest lucru va fi considerat o infracțiune. De asemenea, directorii capătă atribuții de control. Oricum, intenționez să fac acest lucru foarte des în următoarea perioadă”, a concluzionat Laura Constandin. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
de tupeu, revine cu aroganta si se da corecta dupa ce totul a fost aranjat de sustinatorii din politica. Nu ne mai facem bine. S-au infipt prea adanc nulitatile
3
0
cand o sa venim noi la putere o futem toate scursurile astea. o sa vedeti
4
1
Totul e pe politic și pe pile, nu pe competenta.
5
0
Eu Felix stroie, o f*t pe asta !
8
0
Comisia de disciplina a fost de forma, si-a aranjat ea ploile cu Gajuleasa, e de notorietate sustinerea de care se bucura. Comisia i-a dat peste botic lui Ciolacu. Constandin e cea mai tare!!!!
4
3
Ma Geo, tu o f..i pe asta de ii iei atata apararea? Ca esti mereu prezent in toate comentariile.....
7
0
Daca si comisia de disciplina ANPIS delibereaza ca si cea de la AJPIS Constanta e clar. Coruptie la toate nivelurile.
9
0
Chiar nu se facea vinovata cu nimic. Asa ca nu au sens defaimarile.
1
7
politica te salveaza in majoritatea cazurilor, dar trebue sa cotizezi si mai substantial si consecvent !te specializezi in ea si nu conteaza alceva!
12
0
De cand au repus-o , a revenit cu aere de primadona.O p*****a si o incompetenta , ca si prietena din aceeasi cladire Samoila de la pensii.Doua incompetente.Tine PSD-ul pe functii toate cretinele.
15
1
NU PLEACA CAINELE DE LA MACELARIE
16
0
Nu ne mai facem bine niciodata , cum sa o pui inapoi dupa tot ce s a intimplat ? Cine o F.U..T.E pe asta de a revenit pe functie ? Rusinee , huoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
16
4

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166