REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Sâm., 7 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6845
24.4° Constanța Sâmbătă, 7 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6845
 

Laura Opariuc, președintele BEJ: Nu sunt probleme speciale în procesul de votare

Laura Opariuc, președintele BEJ: Nu sunt probleme speciale în procesul de votare

Virgil STOIAN 9 iunie 2024 | 10:26 355

Președintele BEJ, Laura Opariuc, a făcut declarații despre modul în care decurge procesul de votare în județul Constanța, referindu-se în special la problemele cu numărul urnelor de vot:

Laura Opariuc, presedintele BEJ: Nu sunt probleme speciale in procesul de votare

Au fost câteva sesizări legate de lipsa unor buletine de vot. La instruire am spus că această lipsă s-ar putea, și urmau la un moment dat să verifice acest aspect în momentul în care intrau în secțiile de votare cu buletinele de vot, de la Imprimeria Națională au venit în cadrul unui singur buletin de vot, așa s-au printat, mai multe buletine de vot. Le-am învederat acest aspect și le-am spus să le numere. Aceste aspecte mi s-au adus la cunoștință  astăzi de la o secție de votare, dar s-a remediat problema pentru că,  ulterior, le-au numărat la sfatul nostru. Procesul se desfășoară, și în acea secție de votare, normal. Alte aspecte, alte sesizări nu au mai fost. Discuții, întrebări referitoare la cum se votează, unde se votează, ne-au mai sunat alegători să le indicăm secțiile de votare la care sunt arondați. Nu avem alte sesizări privind incidente, cel puțin nu incidente majore. Cât privește urnele de vot, pentru Municipiu, că acolo au existat situații, am comunicat prin adresă scrisă încă din 30 mai, și le-am indicat și articolul din lege, că legea impune 5 urne, nu 5 incinte distincte, așa cum am primit ulterior adresă de la Primăria Municipiului Constanța, de la Direcția Logistică, astfel încât, fiind prevăzute obligatoriu 5 urne, 5 urne trebuie să fie prezente în secția de votare, Am reluat adresa către Primărie în data de 7 iunie. Între timp, s-a remediat acest aspect, sigur, după îndelungi discuții, bineînțeles după ce s-a aplicat și acea amendă de către Autoritatea Electorală. La acest moment, am cunoștință că sunt în secțiile de votare din cadrul Municipiului Constanța, în cele 211 secții de votare câte 5 urne de vot. Sigur că, timpul fiind relativ scurt, după aceste întregi discuții nu s-au putut confecționa 422 de urne de vot din acel material, plexiglas și mai știu eu ce alte materiale mai rezistente, dar până la urmă, zic eu că am îndeplinit rigorile legii prin adiționarea acelor urne de vot conform dispozițiilor legale… Legea nu prevede că trebuie să fie dintr-un anume material, ele sunt rezistente, cel puțin pentru acest tur de scrutin, ele rezistă cu siguranță.” a transmis președintele BEJ.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279