REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
27.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Laurențiu MIRONESCU, MESAJ SFÂȘIETOR de ziua mamei lui: Să trăiești, până când leprele alea o să ajungă să plătească!

Laurențiu MIRONESCU, MESAJ SFÂȘIETOR de ziua mamei lui: Să trăiești, până când leprele alea o să ajungă să plătească!

Replica API 28 aprilie 2021 | 00:22 5642

Laurențiu Mironescu, fost deputat și fost secretar general al Ministerului Administratiei si Internelor, a transmis un mesaj cu ocazia zilei mamei lui de naștere. Acesta a relatat cum procesul penal prin care a trecut a generat o perioadă groaznică atât pentru el cât și pentru familia lui.

Laurențiu Mironescu

Laurențiu Mironescu a fost arestat, cercetat și judecat în dosarul intitulat generic ”Șpagă în Portul Constanța”, fiind formulate acuzaţii de luare și dare de mită și trafic de influență. “În perioada noiembrie 2011 - februarie 2012 mai mulţi poliţişti şi agenţi de pază au sprijinit membrii unor grupări pentru furtul de fier vechi, îngrăşăminte chimice, cereale, dar şi cupru sau bronz din Portul Constanţa”, arătau procurorii în rechizitoriu. Mai mulți polițiști au fost arestați. De asemenea, în dosar au fost cercetaţi şi trimişi în judecată şi Mircea Banias, respectiv Laurenţiu Mironescu. După 8 ani de când a început acest dosar, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunţat luni, 15 iulie 2019, în sensul că a decis respingerea apelului. Astfel, sentinţa de achitare din fond a rămas definitivă, iar toți inculpaţii din dosar au fost achitaţi.

Laurențiu Mironescu și mama

Pe tot parcursul celor 8 ani, Laurențiu Mironescu a precizat cât de grea era perioada pentru el și pentru familia sa. Iar acum, cu ocazia zilei de naștere a mamei sale, acesta a precizat: ”Apropo de iertare și nu mai știu ce ... cât timp a mai avut mințile la ea, după micro accidentele vasculare avute din cauza arestării singurului ei copil, când mă întorceam de la vreun termen, mama se uita intens la mine și mă întreba: mamă, dar și-au cerut scuze? Dacă aș ști că nu o fac degeaba, i-aș spune că nici azi nu și-a cerut nimeni scuze, azi, adică după 8 ani și 100 de termene și două achitări în care 8 judecători de la înalta curte au aruncat la coș excreția de rechizitoriu întocmită de doi acrobați justițiari fani ai lui Kafka”, a spus Mironescu, care a continuat: ”Dar când de ziua maică-tii, adică ieri, te duci cu un buchet de flori și-un tort la gardul azilului care i-a devenit adresă de doi ani ... și când mai și citești că una dintre cozile de topor tocmai va ieși la pensie la frageda vârstă de 50 de ani, urmând a încasa câteva mii de euro pe lună pentru servicii aduse statului român, tocmai îți dai seama că nu poți ștergi nimic cu buretele. Una peste alta, la mulți ani, măi, mamă. Sper să trăiești mult, în lumea aia a ta, senină cum era aia, mai acu' vreo 40 de ani, în balconul nostru din Republicii 77 ... măcar până când leprele alea o să ajungă să plătească într-un fel sau altul”, a spus Mironescu.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016