REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Lauryn Hill şi Jungkook, printre vedetele care au încântat publicul la festivalul Global Citizen de la New York

Lauryn Hill şi Jungkook, printre vedetele care au încântat publicul la festivalul Global Citizen de la New York

A.F. 26 septembrie 2023 | 00:00 187

Mii de persoane s-au adunat pentru a asista la concerte susţinute de Lauryn Hill, Red Hot Chili Peppers şi Jungkook în Central Park, la New York, în cadrul festivalului Global Citizen, organizat în sprijinul dezvoltării internaţionale, informează AFP.

Lauryn Hill si Jungkook, printre vedetele care au incantat publicul la festivalul Global Citizen de la New York

Vedeta rapului a urcat pe scenă cu ocazia celei de-a 25-a aniversări a albumului său "The Miseducation of Lauryn Hill", interpretând celebra sa piesă "Doo Wop (That Thing)" şi reunind grupul The Fugees. Legendarul trio de hip-hop a interpretat piese precum "Killing Me Softly" şi "Ready Or Not".

"Africa trebuie să îşi controleze propriile resurse naturale. Haiti trebuie să îşi controleze propriile resurse naturale. Întreaga lume trebuie să pună capăt foametei", a declarat unul dintre membrii grupului, Wyclef Jean, de origine haitiană, în aplauzele fanilor săi care îşi agitau telefoanele mobile.

Mesajul a fost în concordanţă cu obiectivele evenimentului, care combină performanţa muzicală cu apeluri pentru contribuţii la dezvoltarea internaţională, în special pentru combaterea sărăciei şi a schimbărilor climatice.

Red Hot Chili Peppers au încântat publicul cu unele dintre hiturile lor, printre care "Can't Stop", "Scar Tissue", "Dani California", "Snow (Hey Oh)" şi "Californication".

Acoperiţi cu pelerine pentru a se proteja de ploaie şi de frig, spectatorii au intrat în frenezie când pe scenă a urcat Jungkook, vocalistul trupei de K-pop BTS, care a interpretat cele mai cunoscute hituri ale sale, inclusiv "Still With You".

Îmbrăcat în blugi decoloraţi la care a asortat o cămaşă de culoare maro, megastarul sud-coreean le-a reamintit fanilor de necesitatea de a "avea un impact împreună pentru a ne asigura că toată lumea, oriunde, are acces la drepturi fundamentale, cum ar fi hrana şi educaţia".

Chiar dacă cântăreţul nu fusese anunţat drept cap de afiş, prestaţia lui Jungkook a fost unul dintre cele mai importante momente ale serii. Numeroşi spectatori au părăsit parcul din Manhattan la finalul acesteia, deşi festivalul era programat să mai dureze trei ore.

Evenimentul, care are loc din 2012, în contextul în care liderii mondiali se reunesc la New York pentru Adunarea Generală a Naţiunilor Unite, oferă bilete gratuite celor care se angajează să acţioneze, spre exemplu scriindu-le liderilor lor pentru a solicita o creştere a ajutorului internaţional pentru dezvoltare.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat prin intermediul unei înregistrări video în cadrul festivalului acordarea a 150 de milioane de dolari pentru Fondul Internaţional pentru Dezvoltare Agricolă (IFAD), în prezent cea mai mare sumă promisă de un guvern.

IFAD, cu sediul la Roma, este o agenţie a Naţiunilor Unite a cărei misiune este lupta împotriva sărăciei şi a foametei în zonele rurale din ţările în curs de dezvoltare.

Într-o declaraţie, Global Citizen a salutat angajamentul francez, adăugând că "mai sunt încă multe de făcut pentru a oferi un sprijin crucial milioanelor de mici fermieri din întreaga lume, care produc 70% din alimentele din ţările cu venituri mici şi medii", citează Agerpres.

ONG-ul a anunţat, de asemenea, că Norvegia a promis 90 de milioane de dolari pentru IFAD.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768