REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Lăzile frigorifice – utilitate și funcționalități

Lăzile frigorifice – utilitate și funcționalități

Andreea VREJOIU 13 iulie 2023 | 15:32 491

Dacă sunteți o persoană pasionată de bucătărie și aveți nevoie tot timpul de alimente fresh, o variantă bună de depozitare este congelarea, nu-i așa? Ei bine, uneori congelatoarele obișnuite tind să fie prea mici pentru marile noastre rețete și dorințe în materie de culinar. De aceea, avem opțiunea de a cumpăra lăzi frigorifice, aparate electrocasnice ce ne pot face viața mai ușoară. Dacă sunteți în căutare de un astfel de aparat, rămâneți cu noi fiindcă, în rândurile ce urmează, vă vom ajuta să alegeți între tipurile de lăzi de pe piață și vă vom da detalii despre funcțiile acestora. De asemenea, vă vom îndruma și către criteriile de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție, pentru a face cea mai inspirată alegere. Să începem!

Lazile frigorifice – utilitate si functionalitati

Odată cu evoluarea tehnologiei, pe lângă dispozitivele folositoare de zi cu zi, precum telefoanele sau laptopurile, au evoluat și electrocasnicele. De la mașini de spălat cu peste 10 programe, până la frigidere inteligente, cuptoare incorporabile și congelatoare puternice, există o varietate largă de produse ce ne pot fi de folos în gospodărie. În articolul de azi ne vom concentra pe funcționalitățile lăzilor frigorifice, pentru ca dumneavoastră și cei dragi să vă puteți bucura de mâncăruri proaspete și gustoase mereu. Înainte de toate, trebuie să puteți distinge între cele trei tipuri de lăzi, și anume: cele mici sau portabile, cele verticale – cunoscute și sub numele de combine, și cele orizontale.

Lăzile mici sau portabile sunt o alegere perfectă pentru familiile care au o casă de vacanță în natură, în afara orașului, sau chiar la munte. Acestea vin însoțite de curea reglabilă ce poate fi purtată pe umăr, sau toartă pentru mână și, de obicei, nu depășesc capacitatea de 30 litri. Acesta va fi aparatul perfect pentru depozitarea sucurilor sau băuturilor de sezon, a diverselor alimente pregătite pentru grătar sau a deserturilor făcute în casă ce necesită depozitare la rece. Astfel, veți avea parte de picnicuri cu prietenii de neuitat.

Lăzile verticale, pe de altă parte, sunt o bună alegere pentru bucătăriile obișnuite, de acasă. Dacă vă doriți un electrocasnic inteligent, doi în unu, atunci combinele frigorifice sunt alegerea potrivită. Există o mulțime de astfel de aparate pe piața de azi, însă printre cele mai utile se numără combinele frigorifice Samsung, datorită funcțiilor lor și capacității de stocare. Combinele sunt aparate ce au frigider în partea de sus și congelator în partea de jos. Ele au compartimente speciale ce facilitează accesul rapid și organizarea atentă a alimentelor, iar printre funcții se numără și all around cooling – răcirea în mod egal, la aceeași temperatură, a întregului congelator. Cu o ladă verticală, veți avea mereu alimente proaspete păstrate într-un mod corect.

Ultimul tip de lăzi frigorifice sunt cele orizontale, poate cele mai folositoare pentru familiile care se bazează pe alimentele congelate. Dacă obișnuiți să puneți carne, fructe, legume sau diverse mâncăruri gata preparate la congelator, atunci o ladă orizontală le va păstra intacte pentru o perioadă lungă de timp. Acestea pot avea o autonomie de până la 40 de ore: în cazul în care cade curentul, nu trebuie să vă temeți pentru alimentele congelate, deoarece ele vor rămâne în stare perfectă și fără ca aparatul să fie alimentat. Însă, înainte de achiziție, trebuie să țineți cont de câteva criterii. Despre acestea, în continuare.

•    Criterii de luat în considerare înainte de achiziție

-    Dimensiunea: deși sunt completarea perfectă a congelatoarelor obișnuite, lăzile orizontale sunt de dimensiuni mari, așa că trebuie să le alegeți în conformitate cu spațiul disponibil din bucătărie.
-    Costul: acest tip de congelatoare de sine stătătoare sunt ceva mai costisitoare, tot din cauza dimensiunilor lor. Fiindcă oferă o mulțime de funcții și un spațiu mare de depozitare, bugetul dumneavoastră va trebui să fie unul puțin mai ridicat.
-    Clasa energetică: și lăzile orizontale se pot clasifica în funcție de consumul energetic. Nu ezitați să faceți o căutare în mediul online pentru a alege cel mai economic model pentru casa dumneavoastră.
-    Cât de des le veți utiliza: este foarte important să luați în considerare frecvența cu care veți folosi astfel de lăzi. Vă recomandăm să fiți atent la rutina săptămânală a familiei (cât de des și cât de multe alimente puneți la congelator), pentru a vedea dacă această achiziție chiar este necesară.

Acum că ați aflat tipurile de lăzi frigorifice, precum și criteriile de care trebuie să țineți cont înainte de achiziție, vrem să vă enumerăm și câteva dintre funcțiile acestor electrocasnice, pentru a vedea dacă se potrivesc stilului dumneavoastră de viață. Printre cele mai importante funcții se numără autonomia. Așa cum am amintit și mai sus, aceste lăzi pot avea o autonomie de până la 40 de ore, fapt ce vă va permite să înghețați alimente în voie fără ca lada să fie conectată. De asemenea, mai există și funcția de înghețare moale, perfectă pentru înghețate și deserturi cu păstrare la rece. Acest tip de congelatoare mai vin și cu termostat pentru reglarea temperaturii, precum și încuietori, pentru a evita riscul de a rămâne cu ușa deschisă. Și nu în ultimul rând, o altă funcție ce merită menționată este cea de auto-decongelare, funcție ce vă va scuti de efortul de a scoate toate alimentele din ladă, a aștepta topirea gheții de pe margini și a spăla recipientul. Acest proces se va desfășura singur, fără a fi nevoie să interveniți.

Am ajuns la final. Sperăm ca după toate sfaturile noastre să puteți alege un electrocasnic util și potrivit pentru stilul dumneavoastră. Suntem siguri că vă va face viața mai ușoară. Happy shopping!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016