REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Leacuri pentru durerile de spate. Se pregătesc ușor acasă și înlătură disconfortul

Leacuri pentru durerile de spate. Se pregătesc ușor acasă și înlătură disconfortul

A.F. 9 octombrie 2023 | 00:00 305

Durerile de spate pot fi cauzate de diverse afecțiuni, dintre care unele nu au legătură cu coloana vertebrală: boli ale inimii, plămânilor, rinichilor, stomacului, intestinelor și tractului urinar, notează exquis.ro.

Leacuri pentru durerile de spate. Se pregatesc usor acasa si inlatura disconfortul

Fără un diagnostic precis, este inutil să vorbim despre alegerea unui tratament. Pentru a avea un diagnostic, trebuie să efectuați o serie de analize. Neurologul examinează spatele, palpează acolo unde doare, unde se duce durerea și verifică reflexele. Se uită să vadă dacă ambele picioare simt durerea în mod egal și verifică puterea musculară. Apoi trimite pacientul la ultrasunete și rezonanță magnetică nucleară.

Nu puteți face o astfel de analiză medicală acasă. Fără un diagnostic precis, este inutil să alegeți un tratament. Puteți folosi unguente de încălzire, unguente răcoritoare care conțin mentol, camfor și mentă. Ele ameliorează durerea și inhibă procesul inflamator, notează actualno.com.

Remedii casnice

Dacă unguentele nu vă ajută, acest remediu casnic este perfect pentru dumneavoastră, dacă aveți dureri de spate:

Se fierb frunze proaspete de varză în apă clocotită, se stropesc cu sare și se aplică pe locul dureros. Se acoperă cu polietilenă deasupra și se înfășoară cu material de lână. După 20 de minute, compresa poate fi îndepărtată.

Turnați 5-6 pachete de alge uscate într-un vas cu apă încălzită la 50 de grade. Se lasă la fiert o jumătate de oră și se strecoară apoi prin tifon. Aplicați un șervețel de tifon pe locul dureros, aplicați amestecul rezultat de alge pe acesta într-un strat de 2 cm și faceți o compresă timp de 30 de minute.

Aceste leacuri nu sunt o recomandare sau un substitut pentru consultarea profesională, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513