REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 27 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6865
18.4° Constanța Vineri, 27 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6865
 

Legea anti-LGBTQ+ face victime: un model trans celebru a fost ucis

Legea anti-LGBTQ+ face victime: un model trans celebru a fost ucis

Deria ISLEAM 20 septembrie 2024 | 12:32 1094

Un model transgender de renume din Georgia a fost asasinat, a doua zi după ce guvernul a adoptat o lege care impune restricții semnificative asupra drepturilor LGBTQ+ în țară, informează BBC.

Legea anti-LGBTQ+ face victime: un model trans celebru a fost ucisKesaria Abramidze

Ministerul de Interne al Georgiei a anunțat că Kesaria Abramidze, în vârstă de 37 de ani, a fost găsită miercuri înjunghiată în locuința sa dintr-o suburbie a orașului Tbilisi. Ulterior, presa georgiană a relatat că un bărbat a fost reținut în legătură cu această crimă.

Decesul său survine pe fondul adoptării unei legislații controversate despre „valorile familiei și protecția minorilor”, care va permite autorităților să interzică evenimentele Pride și să cenzureze filmele și cărțile.

Abramidze a fost printre primele figuri publice trans din Georgia, care și-a asumat orientarea

Legea, aprobată marți de parlamentul georgian în a treia și ultima lectură, prevede interzicerea căsătoriilor între persoane de același sex. Aceasta este așteptată să devină un nou subiect de tensiune între Georgia și Uniunea Europeană, în contextul eforturilor țării de a adera la blocul comunitar.

Criticii afirmă că proiectul de lege, inițiat de partidul de guvernământ Visul Georgian în vara acestui an, seamănă cu legislația din Rusia vecină, unde autoritățile au introdus o serie de măsuri represive împotriva comunității LGBTQ+ în ultimul deceniu.

Sub conducerea partidului Visul Georgian, care a adoptat o poziție tot mai anti-liberală, violența împotriva comunității LGBTQ+ a crescut semnificativ în țară.

Motivele din spatele uciderii lui Abramidze nu sunt încă clare, însă moartea sa a fost repede interpretată de societatea civilă georgiană ca parte a unei campanii orchestrate de stat împotriva minorităților din țară.

În acest an, zeci de mii de persoane au participat la un marș în capitală pentru a susține „valorile tradiționale ale familiei”, eveniment la care au fost prezente partidul de guvernământ și influenta Biserică Ortodoxă, cunoscută pentru vederile sale profund conservatoare, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mare paguba. La mai multi
5
0
Ce legatura are interzicerea paradelor lgbt si a filmelor/cartilor care promoveaza lgbt cu o crima intre 2 oameni bolnavi!!!??? S-au omorat intre ei pt. ca nu mai puteau sa faca parade??? Incredibil!
9
1

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364