REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Legea pentru facilitarea accesului pe plajă a persoanelor cu dizabilităţi a fost ADOPTATĂ!

Legea pentru facilitarea accesului pe plajă a persoanelor cu dizabilităţi a fost ADOPTATĂ!

Replica API 19 octombrie 2021 | 13:39 1265

Proiectul de lege care prevede asigurarea unei infrastructuri pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi pe plaje şi un număr minim de șezlonguri dedicate acestora a fost adoptat, săptămâna aceasta, de Senat, în unanimitate la iniţiativa lui Remus Negoi, senator de Constanţa din partea USR. "Legea pe care am depus-o şi care a fost aprobată prevede ca 4% din numărul total de șezlonguri pe care le deţin operatorii de plajă să fie rezervate pentru persoanele cu dizabilităţi, pe toată durata sezonului estival", a spus Negoi.

sursa foto: Agerpres.ro

Pentru completarea și modificarea Legii nr448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap privind utilizarea plajei Mării Negre, Senatul a adoptat proiectul de lege prin care operatorii au obligativitatea de a rezerva pentru persoanele cu nevoi speciale, 4% din numărul de șezlonguri deţinute, dar nu mai puţin de două locuri, situate pe primul rând spre luciul de apă.

Remus Negoi

Pe ideea omului care îşi face iarna car şi vara sanie, s-a depus această iniţiativă acum pentru ca în următorul sezon estival persoanele cu dizabilităţi să poată beneficia de aceste facilităţi. Persoanele cu astfel de nevoi din România se confruntă deseori cu probleme în ceea ce priveşte accesul fie ca este vorba de clădiri, la infrastructura de transport şi în alte locuri care ţin de activităţi recreative, culturale sau sportive, plajele fiind în continuare parte din categoriile unde persoanele în scaune cu rotile ajung cu mare dificultate.

Există deja 3 plaje cu acces facil pentru persoanele cu dizabilităţi

Funcţională din anul 2017, plaja Pupa din Mamaia atrage la mare anual sute de persoane cu astfel de nevoi alături de însoţitorii acestora. Aceştia beneficiază gratuit de scaune flotabile cu care intră în apa mării fără riscuri, cel puțin 10 şezlonguri concepute special pentru a putea fi utilizate de persoanele cu dizabilităţi și cu toaletă adaptată. Pe lângă echipamentele necesare, un număr mare de voluntari îşi arată disponibilitatea pentru un turism civilizat, deschis tuturor.

G.A

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bravos natiune. Iar suntem destepti. Cred ca pe unii i-a batut covidul in cap. Cum sa pui operatorul privat sa tina doua sezlonguri goale pe toata durata sezonului? Ca poate vine o persoana cu dizabilitati. Si eventual sa fie si gratuite.
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436