REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
24.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Leoreanu: S-a propus ca stagiul militar voluntar să poată fi făcut de femei şi bărbaţi cu vârsta între 18 şi 35 de ani

Leoreanu: S-a propus ca stagiul militar voluntar să poată fi făcut de femei şi bărbaţi cu vârsta între 18 şi 35 de ani

Victor ROTARU 8 februarie 2024 | 00:00 305

Proiectul de lege la care lucrează Ministerul Apărării referitor la stagiul militar voluntar prevede că acesta poate fi făcut de femei şi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, pe o perioadă de patru luni, şi ar urma să existe anumite stimulente, a declarat, marţi, preşedintele Comisiei de apărare de la Camera Deputaţilor, Laurenţiu Leoreanu.

Leoreanu: S-a propus ca stagiul militar voluntar sa poata fi facut de femei si barbati cu varsta intre 18 si 35 de aniLaurenţiu Leoreanu

Membrii Comisiilor de apărare din Senat şi Camera Deputaţilor au avut o întâlnire cu ministrul Apărării, Angel Tîlvăr.

"S-a discutat pe trei linii legislative: Legea apărării, care este în formă finală şi va pleca pe circuitul de avizare; Legea 446, care a fost gândită şi începută din 2022 şi care vine inclusiv cu statutul militarului voluntar în termen şi acolo sunt, într-adevăr, câteva precizări pe care le-a prezentat ministrul, noi nu am văzut draftul, cu privire la cei care pot să facă (stagiul voluntar - n.r.): femei şi bărbaţi între 18 şi 35 de ani care nu au satisfăcut stagiul militar. Perioada pe care au propus-o e de patru luni şi, sigur, anumite recompense privind cazarea gratuită, salarizare, care, sigur, acolo se mai poate discuta, deci şi nişte stimulente. (...) Nu am intrat în detaliu pe propunerea de salarizare, era de a se merge, în discuţiile libere, undeva la trei salarii medii brute pentru acea perioadă. Ultimul proiect discutat ar fi statutul cadrelor militare, care în momentul de faţă se află în configurarea finală a draftului", a precizat Leoreanu, la Palatul Parlamentului.

El a menţionat că Legea 446 a ajuns pentru avizare la Ministerul de Finanţe, după ce a parcurs "toate celelalte puncte de oprire".

"Ministerul Apărării şi noi ne-am dori să intre în această sesiune în dezbatere aceste legi ale apărării, aşa cum le-am numit, şi să le putem dezbate, amenda şi aduce într-o formă finală cât mai repede", a transmis deputatul.

Leoreanu a menţionat că a început şi luarea în evidenţă a rezerviştilor care sunt încă apţi combatanţi.

"În momentul de faţă am înţeles că a început deja luarea în evidenţă a rezerviştilor care sunt încă apţi combatanţi, urmează ca după luarea în evidenţă să fie parcursă, în unele judeţe am înţeles că a şi început, chemarea pentru o pregătire de bază de o săptămână-două", a spus el, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai dreptate Marian! Eu cred ca se poate si cu cetateni romani,in aceleasi conditii ca in Legiune Le diable marche avec nous.
0
0
Cred că ar fi benefic pentru toată lumea dacă Guvernul ar lua în considerare și înființarea de subunități de mercenari, după modelul Legiunii Străine, urmând ca acești militari să aibă aceleași drepturi ca și militarii r*mâni și să poată obține cetățenia r*mână după un anumit număr de ani, ce va fi stabilit de către autoritățile r*mâne. Personal, recomand nepalezii care sunt foarte buni militari, puțin pretențioși și ieftini. O mare parte dintre aceștia activează în trupele Gurka.
0
2

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620