REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Li se va impune românilor o limită de 6.500 de km pe an cu mașina personală?

Li se va impune românilor o limită de 6.500 de km pe an cu mașina personală?

Andreea CONDURACHE 21 decembrie 2023 | 00:00 4796

În urmă cu câteva zile, în spațiul public a apărut zvonul conform căruia, peste mai puțin de trei decenii, românilor li se va impune o limită de 6.500 de km pe an cu mașina personală. Răspunsul ministrului mediului dat la postul public de televiziune, miercuri seara, vine să facă lumină în acest caz.

Li se va impune romanilor o limita de 6.500 de km pe an cu masina personala?trafic Constanța

În debutul acestei luni, Guvernul României a adoptat o strategie care vizează reducerea semnificativă a emisiilor de gaze cu efect de seră. Actul normativ intitulat „România Neutră – 2050“, postat pe site-ul Ministerului Mediului, stabilește măsuri radicale pentru a atinge obiectivul de neutralitate climatică până în jumătatea secolului.

În document apar precizări privind numărul de kilometri parcurși de români cu mașina personală. Acest aspect a stârnit numeroase controverse. Au apărut interpretări potrivit cărora distanța făcută cu mașina personală ar putea fi limitată la 6.500 de kilometri pe an.

Li se va impune romanilor o limita de 6.500 de km pe an cu masina personala?Mircea Fechet, ministrul Mediului

Prezent într-o emisiune, ministrul mediului, Mircea Fechet, a tranșat definitiv aceste îngrijorări. El a dat asigurări că românii nu vor fi limitaţi să parcurgă doar 6.500 km pe an cu maşina personală.

„Nu ştiu de unde a apărut informaţia aceasta, am citit şi eu câteva ştiri, chiar pe reţelele de socializare am văzut multă efervescenţă pe subiectul acesta. Îmi pare rău că nu am clarificat mai repede lucrul acesta pentru că sincer nu am crezut că astfel de ştiri ar putea să îngrijoreze populaţia din România.

Nicio secundă, nici UE, nici altcineva nu poate să interzică vreunui cetăţean să meargă mai mulți km decât îşi doreşte cu maşina personală. Am depăşit de mult acele vremuri când dacă aveai număr par mergeai într-o duminică, dacă nu aveai, nu mergeai”, a declarat Mircea Fechet.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cata prostie zace in capu vostru de hastagisti!!!
0
0
NBravo Cezara VEATZA mea!! Hai te pup jos ! Iti dau vise tu imi dai VEATZA!
1
1
Din pacate nu este minciuna,ci asa ne cere Uniunea Europeana ,iar guvernantii nostri vor executa,pt.a-si pastra fotoliile!
2
8
Bai fraților, înainte sa postați comentarii, ați citit declarația ministrului?
4
3
CEZARA-ia-o în orificiu. Care vrei tu...
4
3
Nuuuu neneee, cine are serviciu are voie cine freaca menta si sta pe ajutoare sociale NU are voie. Cum poti sa pui pe acelasi plan un doctor nevoit sa faca naveta cu un rrrom proxenet cu BMW care nu a muncit in viata lui ? Dar nu i nimic, vom vota Noua Dreaptă si se va face ordine astia nu mai stau mult...
7
1
impunere maxim o masina pe familie ar fi eficient
7
12
Pe vremea lui Ceaușescu a fost o idioțenie, acum chiar că e o necesitate. Mă refer la mașinile PERSOANELOR FIZICE să circule o zi cele nr. cu soț, o zi fără soț, cu excepția în weekend și sărbătorile legale și dacă se poate și atunci când persoana respectivă pleacă mai multe zile în vacanță. Am avea un trafic mult mai lejer și o poluare mai redusă în marile orașe.
7
12
un nebun arunca o piatra in apa si 10 se chinuie sa o scoata,COMENTAM CEEA CE PRODUC ASTAIA CA STIRI FALSE SI LE LUAM DE BUNE SI COMENTAM, SI-AU ATINS SCOPUL
11
2
Niste imbecili infometati au raspandit zvonul. Nici macar comunistilor nu le trecuse prin cap asa ceva. Mai bine sa ne intoarcem in epoca de chiatra.
11
2
La mintea lor și la foametea de bani o să devenim chiriași pe proprietate
15
3
Care ne conduc impun asta. Ne salvează Georgica și prietena lui, Șoșo. Și Călin Georgescu, salvatorul planetei.
5
5
Eu fac km ăștia in marșarier intr un an
11
4
Nu mai plătesc rovinieta,RCA, itp.nu se merita pentru 6500km.
12
3
Bravo, tot ce e cu ardere de petrol sa se interzica, sunt MTC
1
24
moarte UE, fir-ati ai dra q voi sa fiti cu eco minciunile pe care le debitati, hotilor.
20
11
Au creeat premiza pt noi taxe , probabil ce va depasi 6500 km se va taxa separat si in plus , ca o taxa de poluare
21
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510