REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.6° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Liceele de pe lista rușinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

Liceele de pe lista rușinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

Andreea VLAICU 9 iulie 2024 | 00:00 8692

După luni grele în care liceenii au învățat pentru Bacalaureat, numit și examenul maturității, emoțiile au atins momentul final. Rezultatele au fost afișate luni, 8 iulie a.c., pe site-ul Ministerului Educației. Din păcate, anul acesta, în județul Constanța, niciun elev nu a obținut media 10, cea mai mare fiind de 9,98 la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”. Pe lista rușinii se află Liceul Tehnologic Independența, Centrul Școlar pentru educație Incluziva „Albatros” și Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu” din Deleni, având media pe liceu sub nota 4.

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

Liceenii care au susținut examenul de Bacalaureat au trecut prin emoții copleșitoare, împreună cu părinții lor, luni, 8 iulie a.c., deoarece rezultatele au fost afișate. Desigur, comunicarea rezultatelor obţinute s-a făcut anonimizat prin coduri individuale care înlocuiesc numele şi prenumele, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale.

Liceele cu cele mai mici medii din județ și promovabilitate 0

În județul Constanța, au susținut examenul de Bacalaureat elevii din 60 de licee și colegii. În josul listei cu mediile rezultatelor la examen, ultimul loc îl ocupă Liceul Tehnologic Independența, cu media 3,66. Acolo, doar 2 elevi au fost înscriși la Bacalaureat. Amândoi au picat examenul deoarece unul dintre ei a obținut 4,70 la Limba și Literatura română, nota 1,00 la Matematică și 3,95 la Biologie, având media 3,21. Al doilea elev a primit 5,15 la proba de Limba și Literatura Română și Matematică și nota la Biologie, obținând media 4,10. Astfel Liceul Tehnologic Independența a avut rata de promovabilitate 0.

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

Pe penultimul loc se situează Centrul Școlar pentru educație Incluziva „Albatros” din Constanța. Acolo, media pe liceul este 3,67, obținută de singurul elev înscris la examen. La proba de Limba și Literatura Română a obținut 5,15, la Matematică 3,40, iar la Logică 2,45. Nici acesta nu a promovat Bacalaureatul, și fiind singurul care a susținut examenul, rata de promovabilitate este 0.

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

Nici elevii de la Liceul Tehnologic „Nicolae Istrățoiu” din Deleni nu au făcut cinste unității de învățământ. Și aici a susținut examenul un singur elev. Acesta a primit nota 5,10 la Limba și Literatura Română, 1,00 la Matematică și 5,45 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Media acestuia este de 3,85, fiind și media pe liceu. 

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

Și Liceul Tehnologic Crucea are promovabilitatea 0, cu doar 2 elevi prezenți la examen. Acolo, unul dintre cei doi a obținut 6,00 la Limba și Literatura Română, 1,75 la Matematică și 7,55 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană. Însă, din cauza notei la Matematică, elevul a picat examenul cu media 5,10. Al doilea a obținut 4,70 la Limba și Literatura Română, 1,30 la Matematică și 4,35 la Anatomie și fiziologie umană, genetică și ecologie umană, obținând 3,45.

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

Reamintim că pe 1 iulie a avut loc proba la Limba și Literatura Română, proba obligatorie a profilului pe 2 iulie, iar pe 4 iulie la proba la alegere a profilului și specializării. Pe 5 iulie a avut loc proba la Limba și Literatura Maternă, în cazul minorităților.

În ceea ce privește rezultatele obținute de toți candidații, din promoția curentă și cele anterioare, ierarhia liceelor din județul Constanța, în funcție de procentul de promovabilitate este următoarea:

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!Observăm că este promovabilitate 100 % la două licee din Constanța: Colegiul Militar Alexandru Ioan Cuza și Liceul Teoretic Ovidius.

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

 

Deși se constată o scădere în ierarhia națională față de sesiunea 2023, din vară, înainte de contestații (2023: poziția 14; 2024: poziția 20), procentul de promovabilitate din județul Constanța este similar celui de anul trecut, cu o scădere de numai 1,10%, spune Sorin Mihai, șeful ISJ Constanța. 

Liceele de pe lista rusinii, cu cele mai mici medii la Bacalaureat!

„Constatăm unde ne aflăm și e nevoie de mai multă muncă. Deocamdată suntem pe poziție relativ constantă. Ca să evoluăm trebuie să avem un efort susținut, să fim toți de aceeași parte a baricade“, spune șeful ISJ Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cel mai tare din județ...12 admisi la bacalaureat din 59 ...adică 20%...
3
0
Dar de ce nu se spune cați au terminat 12 clase? Nu toți absolvenții de 12 clase s-au prezentat la examenul de bac. S-ar vedea mult mai bine munca prestata de salariatii ministerului unde salariile medii sunt peste 5000 lei. Si tot nu sunt mulțumiți de câți bani iau
4
4
a*****a Mitrofan -da ii place sa interactioneze cu profesorii.....asa a spus ea .Dupa cum tine mana la barba o caracterizeaza si tupeul
2
0
Ministra M.achedoanca, sluga lui I.Ohanis sa si dea demisia , impreuna cu toti sefi inspectoratelor scolare, huooooooo! Asta este cea mai buna solutie ACUM !
10
1
Cum, Sorinel nu are rezultate cu simularile lui luna de luna?
12
1
Or fi profesorii nu stiu cum,programa cu probleme,insa pe bune,nici elevii nu au interes sa invete ,cu toate ca mintea le-ar permite. Pur si simplu nu le pasa. Poti avea cei mai eminenti profesori si conditii exceptionale in scoli si tot e degeaba daca elevii nu vor sa invete.
18
2
Presa online, tv au criticat mereu guvernanții. Dar dacă prostimea voteaza aceleași partide, ce poți face?
16
2
de 34 de ani se da intreaga vina pe copii si profesori si se promoveaza in continuare ideea ca ministerul si guvernul nu au nici o vina ei si-au facut treaba si nu ar fi putut sa faca mai mult ceea ce o minciuna totul tine de managementul educatiei la cel mai inalt nivel si reforma educatiei pe care nimeni nu stie sa o faca; intre multe altele de ex s-ar putea interveni punctual cu masuri la cele mai slabe scoli dar nu se vrea din simplul motiv ca ar fi foarte scump si toate guvernele au subfinantat puternic educatia de 34 de ani dam cei mai putini bani din ue
21
2

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710