REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Lichidatorii Atlassib, firma lui Ilie Carabulea, vând mașini bune la fier vechi, de peste 150.000 de euro

Lichidatorii Atlassib, firma lui Ilie Carabulea, vând mașini bune la fier vechi, de peste 150.000 de euro

Mirela PASCAL 11 septembrie 2023 | 00:00 38294

Poșta Atlassib, companie cu sediul în Sibiu, din grupul de firme controlat de magnatul Ilie Carabulea se află de ceva timp în faliment, iar lichidatorii se chinuie să scape de mașinile societății, bune de nimic, ce au o valoare totală de peste 50.000 de euro. Pe lângă mașini, se vând și scutere, 9 la număr, în valoare de aproximativ 7.000 de euro. Unele dintre autovehicule sunt și din Constanța, Arad și București, dar majoritatea sunt înmatriculate în Sibiu.

Lichidatorii Atlassib, firma lui Ilie Carabulea, vand masini bune la fier vechi, de peste 150.000 de euroIlie Carabulea

Lichidatorul Poștei Atlassib, controlată de familia Carabulea, aflată în faliment, a scos la licitație publică, în bloc, 11 mijloace de transport-autoturisme, autoutilitare, autocamioane localizate în municipiul Sibiu, în valoare estimată de 22.605 euro/echivalent în Lei +TVA; 15 mijloace de transport-autoturisme, autoutilitare, autocamioane, în valoare estimată de 30.600 euro/echivalent în Lei +TVA; 4 mijloace de transport localizate, în valoare estimată de 16.000 euro/echivalent în Lei +TVA; 9 scutere, în valoare estimată de 6.700 euro/echivalent în Lei +TVA. Se mai vând 16 mijloace de transport autoturisme, autoutilitare, autocamioane, localizate în municipiul Sibiu – în valoare estimată de 101.688 euro.

Lichidatorii Atlassib, firma lui Ilie Carabulea, vand masini bune la fier vechi, de peste 150.000 de euro

Autovehiculele sunt nefuncționale, nu pot fi transportate pe roți

Greu de spus că le-ar putea cumpăra cineva, în condițiile în care mijloacele de transport nu au mai fost utilizate de mai mulţi ani, nu pornesc, nu pot fi transportate pe roţi, unele dintre ele aflându-se în stare de degradare, putând fi utilizate doar în scop de piese / fier vechi, iar în unele cazuri mașinile pot să nu deţină toate documentele de identificare sau chei, acestea fiind vândute ca atare.

Lichidatorii Atlassib, firma lui Ilie Carabulea, vand masini bune la fier vechi, de peste 150.000 de euro

Se vând și utilaje și echipamente

Lichidatorul vinde și echipamente tehnologice, maşini, utilaje şi instalatii de lucru (maşini de încărcat şi utilaje pentru rambleiere, sisteme transport preluare colete, benzi transportoare, stivuitoare, aparate de măsură și control etc.), la valoare totală estimată de 65.196 euro + TVA, dar și mobilier, aparatură birotică, echipamente de protecţie şi materiale de natura obiectelor de inventar la valoare totală estimată de 126.816 euro + TVA.

Se vinde și un teren, cu construcții, de aproape 180.000 de euro

Pe lângă acestea, se vând imobil teren şi construcţii situate în Sibiu, compus din: parter (predare colete, eliberare colete, șef coletărie, arhivă, sapa sclivisita, coletărie), cu suprafața utilă de 234.27 mp, cota de 13.93% din părțile comune indivize și cota de 1449/10400 din terenul în suprafață totală de 10.400 mp, cu prețul de pornire de 177.587 euro, redus cu 5 % din valoarea estimată.

Societatea este controlată, în acte, de Marina Carabulea, soția lui Ilie Carabulea, principalul acţionar al băncii Carpatica. Anul trecut, firma figura cu datorii de peste 14 milioane de lei.

Afaceri și pe litoral

Familia Carabulea nu are afaceri doar în Sibiu, ci și în Constanța, și în domeniul imobiliarelor. În trecut, una din firmele familiei, General Hotel Group, a inițiat Planul Urbanistic Zonal pentru construirea unui imobil de 21 de etaje, în buza mării. În Mamaia, deține și hotelul Coral, unde în urmă cu ceva ani a efectuat lucrări fără autorizație.

Lichidatorii Atlassib, firma lui Ilie Carabulea, vand masini bune la fier vechi, de peste 150.000 de euro

În Sibiu, familia Carabulea mai deține și hotelul Ramada.

Magnatul Carabulea a ajuns și în atenția procurorilor

Magnatul din Sibiu, Ilie Carabulea, a fost acuzat de procurori pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă (două infracţiuni), dare de mită (două infracţiuni), folosirea în orice mod de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, în formă continuată (3 acte materiale), instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la uz de fals.

El a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2014 și condamnat la 5 ani de închisoare. Potrivit DNA, în 2012, Carpatica Asig, companie specializată în emiterea de poliţe de asigurări, în ponderea cărora cea mai mare proporţie o aveau asigurările tip RCA, avea o situaţie financiară precară şi necesita o infuzie de capital de circa 11 milioane de euro. În 2018 a fost eliberat condiționat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
În alte timpuri acest individ era tras înțeapă sau gonit dezbrăcat în pustiu.
2
2
Poate cu ocazia asta poate sa plătească și el garanție angajaților pe care ia dat afara în 2018.
2
0
Să sea garanțiile la oamenii angajați care ia dat afară acum 5ani
2
0
c****a de Carabulea si-a permis orice in judetul ala unde lumea doarme pe ea. Omul era falit demult timp dar nimeni nu se lua de el fiindca ii avea la mana pe toti. Il mai proteja si baiatul ala de la CCIS care a cazut si el pemtru spaga (Iordachescu parca).
0
1
Ăștia sunt aia care și-au vandut sediul din București către Lidl?! Și acum mai stau unii fraieri de șoferi în sensul giratoriu din Cora Alexandriei și își așteaptă clienții...
0
1
Hitleriștii au știut unde să ungă...
1
0
Barabulele fac ce stiu ele mai bine,mai ales cand ajung la ciolan....
5
2
Praful și pulberea sa ales de ei ,o firma de aroganți și de infractori numiți soferi
6
5
Pe austriecii care au defrișat pădurile din țară nu-i deranjează nimeni. Pe investitorul r*mân îl caută și în fund pentru ultimul bănuț.
10
17
Ați stricat tot ce o făcut omu o viata și la citi oamenii o dat de lucru
9
10

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510