REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.1° Constanța Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.1° Constanța Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

LICITAȚIA cu CÂNTEC de la Canalele NAVIGABILE l-a deranjat pe Cătălin MIREA

LICITAȚIA cu CÂNTEC de la Canalele NAVIGABILE l-a deranjat pe Cătălin MIREA

Replica API 10 decembrie 2020 | 00:21 6794

Firma de pază Transguard Security SRL, care a cunoscut, în ultimii ani, o explozie a afacerilor, în urma contractelor încheiat cu statul, a reușit să mai blocheze o licitație. După ce a contestat procedura pentru achiziția serviciilor de paza a bunurilor municipiului Constanța, iată că societatea controlată de Corina Ușmec și de afaceristul Cătălin Mirea, și-a băgat coada și în licitația organizată de Canalele Navigabile. Instituția trebuie să reia procedură, după ce Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de firma de pază.

Pe 26 octombrie a.c., Transguard Security SRL, deținută de Ileana Corina Ușmec și, până anul trecut și de Cătălin Mirea, a contestat documentația de atribuire întocmită în cadrul procedurii„proprii” de atribuire, a contractului de achiziție publică având ca obiect„Servicii de pază civilă fixă și pază prin patrulare auto la obiectivele CN ACN. SA, inițiată de Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA, și a solicitat admiterea contestației, obligarea autorității contractante la adoptarea măsurilor de remediere; anularea procedurii dacă nu pot fi luate măsuri de remediere. CNSC a admis cererea, în parte, contestația formulată de firma de pază și a obligat Obligă entitatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea deciziei Consiliului, să remedieze documentația de atribuire corespunzător criticilor admise, cu respectarea celor evocate în motivare, să stabilească o nouă dată limită pentru primirea ofertelor.

Transguard Security SRL, contracte cu statul pe bandă rulantă

Transguard Security SRL a fost înființată în 2006 și este deținută de Corina Ileana Ușmec. Societatea nu este la prima colaborare cu instituțiile statului. La începutul anului și-a adjucat, de exemplu, contractul cu RAEDPP privind paza și protecția sediilor Regiei, pentru 2.472.417, 84 lei. Transguard Security SRL a câștigat competiția organizată de RAEDPP în urma unei decizii a CNSC, instituție la care firma a apelat în ianuarie 2019. În urma contestației Transguard Security SRL, CNSC a anulat rezultatele procedurii derulate de regie și a obligat RAEDPP la reevaluarea ofertei Transguard Security SRL.

Profit de 20 milioane de lei

Transguard Security SRL a raportat pentru anul 2019 o cifră de 19 976 840 lei și un profit net de 5 086 219, cu 474 angajați, dar și datorii de 3 006 752 lei. Firma de pază înființată în anul 2006 cunoaște o explozie a afacerilor de la un an la altul: de la 0 cifră de afaceri în 2006, la 1,2 milioane lei în 2009, a urcat la 2,5 milioane lei în 2012, până la 3,7 milioane lei în 2015 și 6 milioane lei în 2016, pentru a ajunge, iată, la aproape 20 milioane de lei în 2019.

Fostul asociat, Cătălin Mirea, reţinut în scandalul „Beta”

La această dată, Transguard Security SRL are ca unic asociat și administrator pe Ileana Corina Ușmec, dar până anul trecut acționar era și Cătălin Victor Mirea. În urmă cu 15 ani, Cătălin Victor Mirea era reținut în urma scandalului între interopi, de la terasa ”Beta”, din iulie 2004, când mai mulți membri indivizi (printre care și Giolacai Arsen) au fost atacați cu bâte și arme albe, cu patronul de la Transguard Security în fruntea ostilităților.

Ușmeac mai este implicată în societățile: Interconst 2005 SRL, Transguard Protect SRL, New Mineral Procesing SRL. Gurile rele spun că Mirea încă se ocupă de afacere Transguard Security, însă din spate.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe mirea in 2004 la batut arsen cu piki, la beta, si pe urma sarea in bratele lui cristel si prieteni!!!!
0
1
Catalin popo star
1
2
Cristele rabla dupa cate stie lumea cam tu esti, te mai dor genunchii
3
0
pai ba Danute ... una este sa fii trimis in judecata alta este sa dovedesti ca n-ai nici o treaba in increngatura aia de firme .. mai judecati si voi inainte sa scrieti ca gusterii
0
1
Pai patronul de la ZIp ,Radu Iulian, este trimis in judecata de catre DIICOT buc Intr un mega dosar dosar de evaziune fiscala si spalare de bani. Asta trebuie sa ne apere de hoti???
7
7
True impreuna cu Mirea al tau o sa sugeti pula la Zip
7
6
Cata ce faci mosu meu tot cu batranetea???
4
1
E lasati ca si la Arsvom de cand a venit unsul galben e o debandada...plus motorina la liber..sa manance si ei o paine
3
8
Malai mare ala Daniel Georgescu tot mai e director pe la canale? Inca nu l-au scuipat afara? Era la PSD Acum e la PNL?
16
13
Emile, mai ai chilotii patati? Vezi poate iti pun extensii la bot. Din alea mov care umfla si ochii.
26
35
Transsexual Guard Security SRL
26
3
Mare smardoi Mirea asta. A uitat ca in mom cand e singur se kaka pe el de frica, stii tu Catalin despre ce e vb
37
10
Treaba lor, scandalurile lor. Insa nu pot trece cu vederea lipsa de carte a autorului articolului. Chiar asa a ajuns presa? O adunatura de analfabeti? De unde reiese profitul de 20 milioane stimabililor? Ma intreb, acest ziar are si un redactor?
21
21
canal ,atata motorina , nimeni nu vede , nimeni nu face un gest , decat intinde mana sa ia banul , vrajeala paza totul e o parodie cu bani multi!
11
10
Makidonii astia de la ZIp au numai contracte cu statul
29
44
Contrabamda cu motorina in toate ecluzele ACN.Paznicii doar cu numele in rest haos,bidoanele de motorina zburda de la nave la autoturismele proprietate personale ale salariatiilor din ecluze.Salariatii se ocupa de trafic de motorina in timpul serviciului.Out cu traficantii !!!
12
12
Cele mai bune contestatii se fac la DNA... se pronunta cu mascatii la sediu
11
11
Mirea o sa cumpere zip si o sa-i puna pe toti sa spele masini si covoare.. si ciorapi
37
45
Mirea o rabla
46
13
Sa i o sugeti lu mirea. replica si iulian de la zip care a platit articolul
41
44

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620