REPLICA ONLINE CONSTANTA

36.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
36.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Licitația pentru noul CET a fost contestată

Licitația pentru noul CET a fost contestată

Andreea CONDURACHE 10 octombrie 2023 | 00:00 1453

 Vechi de peste 50 de ani, cu instalații depășite, sisteme care produc costuri foarte mari și poluare pe măsură, CET-ul din Constanța urmează să fie înlocuit cu unul nou printr-un proiect care se derulează prin Planul Național de Redresare și Reziliență.  

Licitatia pentru noul CET a fost contestata

Deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET era programată astăzi, însă a fost suspendată în urma unei contestații depuse vineri. Același reclamant care nu a fost de acord cu procedura de achiziție de la Constanța, a depus contestație și la Arad, iar Oradea este într-o situație similară.  

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac: „Contestatarul nu a făcut vizite în teren, nu a pus întrebări, nu a cerut modificarea caietului de sarcini, ci direct anularea procedurii, ceea ce ne face să credem că este de rea credință. Întârzierea derulării procedurii de achiziție pentru proiectare și execuție periclitează graficul asumat și încadrarea în termenul impus prin PNRR și anume – iunie 2026, plus achiziția unor echipamente pentru care, de asemenea, este nevoie de timp. Felul în care s-a procedat ne face să credem că se urmărește un blocaj și nu respectarea procedurilor de achiziție“.  

Primăria Constanța așteaptă în acest moment pronunțarea deciziei Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.  

Amintim că proiectul, „Sursă de producție energie utilă termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență în municipiul Constanța”, depus în cadrul PNRR, vizează reducerea nivelului de dioxid de carbon din atmosferă. Prin acest proiect se asigură construcția unei unități de producţie a energiei termice și electrice în cogenerare de înaltă eficiență în sectorul încălzirii centralizate, cu utilizarea gazului natural, cu posibilitatea viitoare de a introduce în amestec hidrogen produs din resurse regenerabile (hidrogen verde). Acesta va fi construit în curtea vechiului CET, iar capacitatea instalată în cogenerare de înaltă eficienţă pe gaz va fi de 97 MW. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cetrala pe gaze a fost dintotdeuna o solutie de aplicat ptr cta, la fel si incalzirea centralizata. in afara celor 97 de mwh, caldura reziduala ar ajunge sa incalzeasca cta si vara. atitia bani cheltuti cu reparatiile la centrla de la palas, cu trasul gazelor in apartamente, se platea de 10 ori centrala noua! plus siguranta orasului. de ce nu luati in calcul si montarea de cazane mai mici si in punctele termice? poate ca acum este prea tirziu, lumea s-a debransat.
0
0
În locul cetului puteau fi montate centrale pentru fiecare cartier Un alt CET o altă furaciune in buzunarul oamenilor
0
0
Pe cel vechi l-a mîncat copt Mazăre și tîlharii lui ...
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510