REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 12 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6850
17.4° Constanța Joi, 12 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6850
 

Licitația pentru transportul public, pe mai multe rute din județ, anulată din nou

Licitația pentru transportul public, pe mai multe rute din județ, anulată din nou

Andreea VLAICU 12 septembrie 2024 | 00:00 248

Licitația pentru contractul de delegare a gestiunii de serviciu de transport public județean de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța, lotul 3/Grupa 03 a devenit o problemă pentru Consiliul Județean. Timp de 2 ani, perioadă în care a încercat să atribuie contractul în nenumărate rânduri, CJC s-a lovit de ziduri precum oferte neconforme, retragerea ofertelor sau chiar procedura repartizării anulată de instanța de judecată în urma descalificării competitorilor. Potrivit informațiilor, Consiliul Județean speră să rezolve problema atribuind contractul prin cumpărare directă și nu prin licitație.

Licitatia pentru transportul public, pe mai multe rute din judet, anulata din noutransport județean

Contractul lotului 3/Grupa 03 a serviciului de transport public județean de persoane în aria teritorială de competență a județului Constanța ar putea fi, în sfârșit, atribuit. Contractul de delegare a grupei 03, în valoare de 84.759.505,81 lei fără TVA pentru o perioadă de 7 ani, se referă la serviciile pentru prestarea propriu-zisă a serviciului public de transport public județean de persoane prin curse regulate pe raza administrativ-teritorială a Județului Constanța. 

Lotul 3 cuprinde 6 trasee: Traseu 012 Constanța-Murfatlar-Poarta Albă; Traseu 013 Constanța-Cobadin-Fântâna Mare; Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni; Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile; Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina; Traseu 017 Constanța-Adamclisi-Ostrov Vamă.

Licitatia pentru transportul public, pe mai multe rute din judet, anulata din nourepartizarea

Contractul ar putea fi, în sfârșit, atribuit?

Lotul 3 aferent grupei 3 este singurul rămas neatribuit din cele 8 loturi supuse la licitație în anul 2022. Drumul parcurs pentru a atribui contractul a fost unul anevoios și plin de obstacole. Instanța de judecată a anulat una dintre procedurile de repartizare în urma descalificării ambilor competitori. Ultima licitație a fost anulată, după ce ofertele depuse de două asocieri au fost declarate neconforme. Potrivit reprezentanților Consiliului Județean Constanța, a început o procedură de negociere directă cu operatori de transport public. Din cauza anulărilor repetate a licitațiilor s-a ajuns la această decizie. 

Licitatia pentru transportul public, pe mai multe rute din judet, anulata din nourepartizarea

Totuși, în toată aceasta perioadă, din cauza neatribuirii contractului, Consiliul Județean nu a furnizat transport public. Cu ce s-au deplasat localnicii din localitățile vizate în Lotul 3? Probabil cu operatorii privați.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275