REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mar., 8 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6876
12.4° Constanța Marți, 8 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6876
 

Licitație cu cântec în Portul Constanța: firma câștigătoare se ocupă cu... instalarea echipamentelor industriale

Licitație cu cântec în Portul Constanța: firma câștigătoare se ocupă cu... instalarea echipamentelor industriale

Mirela PASCAL 8 octombrie 2024 | 00:00 452

Bătălie pe asigurarea profesională a șefilor Portului Constanța! Contractul privind asigurarea pentru răspundere profesională a membrilor Consiliului de Administrație, a Directorului General și a Directorului Financiar a ajuns la o firmă no name din București, despre care nu prea se știe mare lucru, spre ghinionul altei companii controversată, în speță Allianz Țiriac Asigurări SA, care a reușit blocarea procedurii de atribuire a contractului. Precizăm că polița de asigurare de răspundere profesională are rolul de a proteja administratorii și directorii companiei pentru răspunderea patrimonială și personală a acestora pentru erori și acte de neglijență produse în exercitarea funcției de conducere pe care o dețin, din care pot rezulta prejudicii financiare pentru companie sau terți. Această poliță protejează, astfel, și patrimoniul companiei.

Licitatie cu cantec in Portul Constanta: firma castigatoare se ocupa cu... instalarea echipamentelor industriale

Portul Constanța a lansat, recent, licitația în vederea asigurării pentru răspundere profesională a membrilor Consiliului de Administrație, a directorului general și a directorului Financiar din cadrul CN APM SA Constanța, poliță ce are menirea de a acoperi prejudiciile/daunele produse Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime S.A. Constanta sau terților, ca urmare a faptelor culpabile săvârșite în exercitarea atribuțiilor de administrare, conducere și/sau supervizare a activității Portului Constanta de către cei șapte Administratori - membri ai Consiliului de Administrație, de către Directorul General precum și Directorul Financiar. Contractul de asigurare se va încheia pe o perioadă de 1 an de la data încheierii contractului.

Precizăm că din Consiliul de Administrație fac parte următorii: Adrian-Daniel Gavruță, Suryan-Omar Dede, Cătălin Diaconu, Constantin Chirilă, Mihnea - Claudiu Drumea, Elena Vlad și Dan Alexandru Catană. Director General este Mihai Teodorescu, Director General Adjunct - Costin Valeriu Avătavului, iar director financiar este Maria Mergiu.

Oferta Allianz Țiriac Asigurări SA - respinsă, a câștigat Farming Metering

Revenind, la licitație au participat Allianz Țiriac Asigurări SA și Farming Metering din Bucuresti, cea din urmă fiind desemnată câștigătoare,   pe 26 august a.c., și ar fi urmat să încaseze 335.000 de lei de la Portul Constanța. Și spunem „ar fi urmat” pentru că procedura a fost contestată de compania perdantă, respectiv Allianz Țiriac Asigurări SA, care a mers la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.      Prin contestația din 2 septembrie a.c., a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire și implicit a rezultatului privind anularea procedurii de atribuire, precum și a comunicării rezultatului privind procedura de atribuire a contractului sectorial de servicii.

Licitatie cu cantec in Portul Constanta: firma castigatoare se ocupa cu... instalarea echipamentelor industriale

Licitația a fost anulată!

De asemenea, a cerut anularea tuturor actelor anterioare și subsecvente raportului procedurii și care privesc rezultatul de respingere a ofertei asocierii ca inacceptabilă și neconformă și excluderea acesteia de la procedura de atribuire, pentru motive de netemeinicie și nelegalitate. Evident, a mai cerut obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire, prin evaluarea ofertei tehnice și financiare a contestatorului și aplicarea criteriului de atribuire, urmare a anularii cauzei de excludere invocate în mod nelegal și nejustificat de entitatea contractantă

Licitatie cu cantec in Portul Constanta: firma castigatoare se ocupa cu... instalarea echipamentelor industriale

Consiliul de Soluționare a Contestațiilor a admis contestația formulată de Allianz Țiriac Asigurări SA și a dispus anularea raportului procedurii și actele subsecvente acestuia. Portul Constanța a fost obligat, astfel, la reevaluarea documentelor de calificare depuse de  Allianz Țiriac Asigurări SA, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente.

Firma câștigătoare se ocupă cu... instalarea mașinilor și echipamentelor industriale: ține la secret contractele cu statul

Interesant este că firma câștigătoare, Farming Metering, se ocupă cu instalarea mașinilor și echipamentelor industriale, și nicidecum cu asigurările. Este deținută de Chis Eugen, cu 52 %, Chis Alexandru Eugen, cu 28 % din acțiuni, și Gavril Bogdan - 20 %. Societatea care a avut, anul trecut, vânzări de 2,6 milioane de lei ține la secret contractele cu statul.

De precizat că Allianz Țiriac Asigurări SA a mai blocat o licitație la Portul Constanța. Este vorba despre „asigurarea obligatorie de răspundere civila auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (R.C.A.)“. Portul Constanța a fost obligat, de asemenea, să reia procedura și să reevalueze documentele de calificare depuse de Allianz Țiriac Asigurări SA, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3153042226
5/49
1113510417
joker
15424182817