REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
19.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Licitație cu dedicație la CERONAV, pentru firmele lui Mănăilă din Tecuci?!

Licitație cu dedicație la CERONAV, pentru firmele lui Mănăilă din Tecuci?!

Mirela PASCAL 31 iulie 2024 | 00:00 339

Contractele cu statul sunt, parcă, o gură de oxigen pentru societățile controlate de băieții deștepți cu relații unde trebuie! Două dintre aceste firme sunt din Tecuci. Atât  Dialfa Security, cât și Alfaro Security sunt administrate de una și aceeași persoană: Liviu Alexandru Mănăilă, fiul marelui lider de sindicat de pe platforma SIDEX, în anii ’90, Ivancea Mănăilă, acesta din urmă fiind și acționar la Dialfa, iar fiul său la Alfaro. Societățile mai au puțin și se mută la Constanța, dacă analizăm colaborările pe care acestea le au cu instituțiile de la malul mării. A pus mâna și pe un contract de 2,3 milioane de lei de la CERONAV, în urma unei licitații, însă l-a scăpat printre degete, după ce s-a constatat că procedura nu a respectat prevederile legale. Sesizarea a fost făcută de concurență, respectiv firma Transguard Security, o altă societate cu lipici la banul public.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?! decizia de anulare a procedurii

Alfaro Security SRL și Dialfa Security, ambele din Galați, deținute de același om de afaceri, Liviu Alexandru Mănăilă, și au pus mâna pe un contract de la CERONAV, licitația fiind pusă sub semnul întrebării.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?!

 

Că procedura nu a fost atribuită în condiții legale au constat și cei de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care au admis contestația firmei din Constanța, ofertantul perdant, Transguard Security SRL.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?!

Consiliul a decis anularea licitației și reluarea procedurii. Totodată, a obligat CERONAV la reevaluarea ofertei firmei câștigătoare cu respectarea considerentelor, a documentației de atribuire și a legislației incidente. De precizat faptul că firmele din Brăila au formulat cerere de intervenție, însă CNSC nici nu a vrut să le asculte punctul de vedere.

Aceeași licitație, anulată și în aprilie

Precizăm că licitația a fost urcată pe SEAP în aprilie, însă a fost anulată, tot pentru nereguli, după ce o altă firmă a contestat procedura.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?!

CERONAV a dispus anularea procedurii de atribuire a Acordului cadru „Servicii de pază, protecție, supraveghere permanentă și transport valori pentru cele trei sedii CERONAV Constanța și pentru sediul CERONAV subunitatea Galați“. Procedura a fost inițiată prin Anunțul de publicitate nr. ADV 1419144/10.04.2024.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?!

Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), cu sediul în Constanța, ca autoritate contractantă, a anunțat că intenționează să încheie un acord - cadru pentru achiziționarea de servicii de pază, protecție, supraveghere permanentă și transport valori pentru cele trei sedii din Constanța și pentru sediul de la subunitatea Galați.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?! CERONAV

Firmele lui Mănăilă supraviețuiesc din banii statului

Ca să vă faceți o idee la ce cifre de afaceri se poate ajunge cu niște biete firme de pază, să nu uităm că, pe 2023 Dialfa a avut vânzări de peste 22 de milioane de lei, și cam tot pe acolo, de peste 20 de milioane de lei, a avut Alfaro.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?!

Dacă aruncăm o privire pe contractele câștigate de firmele din Galați, o să rămâneți surprinși de numărul acestora. Să începem cu Alfaro Security.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?! Contractele Alfaro Security cu statul

La o scurtă analiză a banilor primiți de la stat, aflăm că cei mai mulți provin de la Constanța, mai ales de la Universitatea Ovidius.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?! Contractele Alfaro Security cu statul...și cu Universitatea Ovidius

În continuare, să ne îndreptăm atenția pe contractele primită de cealaltă firmă a lui Mănăilă, Dialfa Security. Afaceristul s-a plimbat, în ultimii ani, prin tot județul. Unde au fost licitații bănoase, hop și el la procedură!

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?! contractele firmei Dalfa Security

Majoritatea contractelor sunt atribuite prin proceduri simplificate ale instituțiilor contractante. Posibil, cu o eludare semnificativă a rigorilor din legislația în domeniu.

Licitatie cu dedicatie la CERONAV, pentru firmele lui Manaila din Tecuci?! contractele firmei Dalfa Security

Precizăm că ambele firme au practic sediul în același spațiu comercial de pe strada Tecuci, la numărul 156 D.

Cum reușesc aceste firme să acapareze toată țara și, mai ales, Constanța, nu este treaba noastră să investigăm, ci a organelor abilitate. Dar vom face săpături și vom reveni în edițiile viitoare!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513