REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.1° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
25.1° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Licitații de 3 milioane de lei pentru noul site de promovare turistică a României și pentru o cercetare de piață

Licitații de 3 milioane de lei pentru noul site de promovare turistică a României și pentru o cercetare de piață

Ana Maria LIPAN 25 august 2023 | 11:42 576

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a lansat două licitații. Una este pentru realizarea site-ului oficial de promovare a României, neactualizat de mult timp, iar alte este pentru realizarea unei cercetări de piață pentru a vedea care este percepția turiștilor străini despre țara noastră. Licitațiile vin după ce Ministerul a pus în dezbatere publică strategia pentru turism. Valoarea celor două contracte este de circa trei milioane de lei, adică peste 600.000 de euro, potrivit economica.net.

Licitatii de 3 milioane de lei pentru noul site de promovare turistica a Romaniei si pentru o cercetare de piata

Ministerul Economiei, Antreprenorialului și Turismului a lansat licitația pentru contractarea de servicii pentru crearea și dezvoltarea unui portal web pentru domeniul România.Travel care nu este actualizat de ceva timp. Obiectivul stabilit este 2.000.000 de vizitatori unici pe an, la finalul primului an, din momentul punerii în funcțiune, iar firma câștigătoare să optimizeze site-ul în primele 12 luni de la recepția portalului și hostingul trebuie să fie asigurat pe o perioadă de doi ani.

„Prin crearea acestui portal web, se dorește creșterea traficului pe website-ul Romania.Travel şi a numărului de vizitatori unici, a traficului pe rețelele sociale dedicate ale Ministerului Antreprenorialului Şi Turismului (Facebook, Youtube etc.). Totodată se dorește ca un număr cât mai mare al persoanelor care accesează Romania.Travel să devină, în final, vizitatori ai destinației, într-o primă etapă prin planificarea călătoriei, solicitare de informații suplimentare, abonare la un newsletter”, potrivit informațiilor din caietul de sarcini.

Valoarea contractului este de 1,34 de milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de trei luni. Oferta trebuie să fie valabilă 22 decembrie 2023, iar data de deschidere a ofertelor este 22 septembrie. În mod specific, este așteptat ca implementarea contractului să conducă la: Dezvoltarea unui instrument software funcțional, accesibil și atractiv pentru promovarea digitală a destinației turistice România prin intermediul portalului pentru domeniul web romania.travel. Colectarea, prelucrarea și asigurarea disponibilității într-un format accesibil și atractiv, pentru diferite categorii de vizitatori potențiali, a informațiilor referitoare la fiecare dintre elementele promovate.

MEAT a lansat și o licitație pentru contractarea de servicii pentru realizarea unei cercetări de piață pentru măsurarea atitudinilor și percepțiilor față de destinația turistică România și brandul turistic național. Valoarea contractului este de 1,72 milioane de lei, fără TVA, iar termenul limită pentru primirea ofertelor este 22 septembrie. Durata contractului este de trei luni.

„Pentru a eficientiza strategia de promovare și pentru a optimiza utilizarea canalelor de comunicare, MAT intenționează să procure un studiu de piață. Scopul acestui studiu este de a evalua gradul de recunoaștere a României ca destinație turistică și a brandului să turistic, la nivel național și internațional. Cercetarea va fi efectuată pe un eșantion reprezentativ pentru România și pentru alte șapte țări selectate ca prioritare (Italia, Germania, Franța, Israel, Marea Britanie, Spania și Polonia). Aceste țări au fost selectate în baza numărului de turiști care aleg România ca destinație de vacanță”, se arată în caietul de sarcini.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa plateasa HORECA, nu statul (prostii platitori de taxe)!!!
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699