REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Liderul deputaţilor PNL: Cîţu a făcut un gest de mare responsabilitate

Liderul deputaţilor PNL: Cîţu a făcut un gest de mare responsabilitate

Replica API 13 martie 2020 | 00:00 919

Florin Roman

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat, joi, că gestul premierului desemnat Florin Cîţu de a-şi depune mandatul este unul "de mare responsabilitate" şi acesta s-a consultat cu colegii din partid înainte să facă acest pas.

"Urmare a apelului la responsabilitate şi normalitate lansat de forţele parlamentare, urmare a modului în care evoluează în mod îngrijorător această epidemie nocivă, urmare a declarării ieri de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii a pandemiei de coronavirus, premierul desemnat Florin Cîţu a făcut un gest de mare responsabilitate şi a luat decizia de a renunţa la mandat pe baza unui singur principiu: că atunci când eşti în război, şi România este în război cu această epidemie de coronavirus, niciodată comandantul nu părăseşte linia frontului. Prin urmare, colegul nostru Florin Cîţu s-a consultat cu colegii şi a luat decizia să facă acest pas, iar prin decizia pe care a luat-o Ludovic Orban ca şi premier interimar, omul care a gestionat de la bun început această situaţie cap coadă şi care va avea sarcina să se ocupe în continuare de gestionarea acestei situaţii este mandatat de colegii din PNL să strângă toată clasa politică în jurul lui, să strângă societatea civilă, să strângă tot ceea ce este bun în această ţară pentru că doar împreună vom reuşi să limităm efectele nocive ale acestei epidemii", a spus Roman la Parlament.

El a susţinut că la momentul în care Florin Cîţu a fost desemnat premier nu exista "evoluţia îngrijorătoare" a epidemiei de coronavirus.

Întrebat dacă a fost desemnat premier pentru a nu trece de Parlament, Roman a răspuns: "Nici vorbă de aşa ceva".

"Cei care îl cunoaşteţi pe Ludovic Orban ştiţi că este un om cu o putere de muncă fantastică. Este un om care stă şi munceşte în celula de criză până la 3-4 dimineaţa la 7.00 este în picioare, este preşedintele partidului, poate aduna toată puterea de care avem nevoie. Domnul Orban poate aduna întregul partid, întreaga societate", a mai spus liderul deputaţilor PNL, potrivit Agerpres.

El a susţinut că "nu se opreşte ţara în loc" din această retragere din funcţia de premier desemnat de către Florin Roman.

"Pur şi simplu considerăm că am optat pentru o chestiune care ne poate costa electoral, dar prioritatea noastră numărul unu este lupta împotriva epidemiei", a mai afirmat Roman.

El a susţinut că i-a solicitat miercuri lui Florin Cîţu să se retragă din funcţia de premier desemnat, moment la care acesta i-a spus că se va gândi.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Roman - cap de porc...
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436