REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Liderul din Turul Franței a fost testat antidoping de patru ori în ultimele două zile

Liderul din Turul Franței a fost testat antidoping de patru ori în ultimele două zile

Virgil STOIAN 21 iulie 2023 | 00:00 673

Liderul clasamentului general al Turului Franţei, Jonas Vingegaard, a fost testat antidoping de patru ori în ultimele două zile, inclusiv cu o oră înainte de startul etapei a 17-a, miercuri, a anunţat echipa sa, Jumbo-Visma, potrivit Reuters.

Liderul din Turul Frantei a fost testat antidoping de patru ori in ultimele doua zile

Vingegaard şi-a mărit avansul în clasamentul general la un minut şi 48 de secunde faţă de al doilea clasat, Tadej Pogacar, cu o prestaţie impresionantă în contratimpul individual de marţi, pe care l-a câştigat cu 1:38. Pogacar a fost al doilea în etapă, conform News.ro.

"A fost deja al patrulea control în două zile", a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Jumbo-Visma pentru Reuters.

"Suntem perfect ok cu asta... Am cerut Uniunii Cicliste Internaţionale (UCI) să acţioneze aşa de fapt".

Pogacar şi coechipierii săi au fost, de asemenea, testaţi miercuri dimineaţă, cu o oră înainte de startul de la Saint Gervais, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt al UAE Emirates.

Din 2021, Agenţia Internaţională de Testare (ITA) se ocupă de testele din ciclism.

În Turul Franţei, liderul clasamentului general este testat în fiecare zi şi fiecare câştigător de etapă trebuie să fie supus, de asemenea, unui test antidoping.

În ultimele două zile, atât Vingegaard, cât şi Pogacar au fost întrebaţi dacă au înţeles scepticismul cu privire la forma lor impresionantă.

"Ca să fiu sincer, înţeleg pe deplin scepticismul. Trebuie să fim sceptici, având în vedere ce s-a întâmplat în trecut, altfel s-ar întâmpla din nou", a declarat Vingegaard într-o conferinţă de presă după etapa a 15-a de duminică.

"Pedalăm repede, trebuie să spun că în fiecare etapă accelerăm la maxim şi este greu, dar înţeleg că oamenii îşi pun întrebări din cauza a ceea ce s-a întâmplat în trecut", a declarat luni Pogacar, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712