REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.7° Constanța Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
26.7° Constanța Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Liderul grupului europarlamentar PPE cere unitate între ţările membre în privinţa regulilor privind azilul

Liderul grupului europarlamentar PPE cere unitate între ţările membre în privinţa regulilor privind azilul

A.F. 8 iunie 2023 | 00:00 317

Liderul grupului europarlamentar al Partidului Popular European (PPE), germanul Manfred Weber, a lansat miercuri un apel la unitate între ţările Uniunii Europene şi la cooperare din partea guvernului de coaliţie de la Berlin înaintea consultărilor cu privire la introducerea unor reguli mai stricte privind azilul, relatează DPA.

Liderul grupului europarlamentar PPE cere unitate intre tarile membre in privinta regulilor privind azilulManfred Weber

Politicianul german a spus că statele membre UE ar trebui să cadă de acord asupra unei poziţii comune la reuniunea de joi a miniştrilor de interne, de la Luxemburg, astfel încât să poată începe negocierile asupra unei reforme a procedurilor de azil.

''Dacă ei nu fac asta, ar fi o încălcare a datoriei faţă de cetăţenii noştri'', a declarat Weber într-un interviu publicat de cotidianul Rheinische Post.

Potrivit liderului grupului PPE, coaliţia guvernamentală germană, formată din social-democraţi, liberali şi ecologişti, ar trebui să lucreze pentru găsirea unei soluţii cât mai rapid posibil, ''dar în realitate se întâmplă contrariul''.

Reforma sistemului comun european de azil (CEAS), care a provocat controverse în ultimii ani, trebuie să răspundă la întrebarea dacă la frontierele externe ale UE ar trebui să fie efectuate controale preliminare asupra cererilor de azil. Guvernul german doreşte să se asigure că minorii şi familiile cu copii nu vor trebui să treacă prin aceste proceduri.

Referitor la solicitarea social-democraţilor şi ecologiştilor germani ca minorii cu vârste între 12 şi 17 ani să fie exceptaţi de la procedurile în cauză, Manfred Weber a spus că ''acest lucru încurajează traficanţii să ţintească tineri şi familii întrucât aceştia au o garanţie de facto că pot sta în Europa''.

În acest fel ''tinerii nu vor fi protejaţi, ci vor fi expuşi unui risc mai mare'', a accentuat eurodeputatul german, citează Agerpres

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699