REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
29.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Liderul Hamas a fost ucis în Iran. Gruparea teroristă jură răzbunare

Liderul Hamas a fost ucis în Iran. Gruparea teroristă jură răzbunare

Andreea VLAICU 31 iulie 2024 | 11:45 1068

Liderul politic al Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis miercuri în Iran, au anunțat gruparea militantă palestiniană Hamas și Gărzile Revoluționare ale Iranului în comunicate separate, potrivit Reuters. A fost al doilea asasinat major atribuit Israelului în doar câteva ore, după o lovitură din Beirut care l-a ucis pe un lider militar al Hezbollah.

Liderul Hamas a fost ucis in Iran. Gruparea terorista jura razbunare  Ismail Haniyeh

Ismail Haniyeh a fost ucis într-un „raid sionist perfid asupra reşedinţei sale din Teheran”, se arată într-o declaraţie remisă de facţiunea islamistă, care deplânge moartea liderului său, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

„Fratele, liderul nostru, mujahedinul Ismail Haniyeh, liderul mişcării, a murit într-o lovitură sionistă asupra cartierului său general la Teheran după participarea sa la învestirea noului preşedinte iranian Massoud Pezeshkian", a anunţat Hamas într-un comunicat.

„Reşedinţa lui Ismail Haniyeh, şeful biroului politic al Rezistenţei islamice Hamas, a fost lovită în Teheran şi, în urma acestui incident, el şi una dintre gărzile sale de corp au fost martirizaţi”, se arată într-o declaraţie a site-ului de ştiri Sepah al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice.

Haniyeh s-a deplasat la Teheran pentru a asista marţi la depunerea jurământului noului preşedinte iranian Massoud Pezeshkian în faţa Parlamentului.

Iran, aliat al Hamas, nu recunoaşte statul israelian şi a făcut din susţinerea cauzei palestiniene un element central al politicii sale externe de la Revoluţia islamică din 1979.

În timpul discursului său de învestire de marţi, Massoud Pezeshkian, un reformator, a denunţat „crimele Israelului pe teritoriul palestinian”, în timp ce iranienii prezenţi la ceremonie scandau „Moarte Israelului! Moarte Americii!”.

Zece membri ai familiei liderului Hamas Ismail Haniyeh au fost ucişi, în 25 iunie, într-un atac israelian în Tabăra de Refugiaţi Al-Shati din oraşul Gaza.

Asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh în Iran este un „act de laşitate care nu va rămâne nepedepsit”, a declarat Moussa Abu Marzouk, înalt oficial Hamas, citat de Al-Aqsa TV, televiziunea condusă de Hamas.

Mohammed Ali al-Houthi, şeful Comitetului Revoluţionar Suprem Houthi din Yemen a declarat: „Ţintirea lui Ismail Haniyeh este o crimă teroristă odioasă şi o încălcare flagrantă a legilor şi a valorilor ideale”.

Sami Abu Zuhri, înalt oficial Hamas a afirmat, la rândul său: „Acest asasinat al fratelui Haniyeh de către ocupaţia israeliană este o escaladare gravă care urmăreşte să frângă voinţa Hamas şi voinţa poporului nostru şi să atingă scopuri false. Confirmăm că această escaladare nu îşi va atinge obiectivele. Hamas este un concept şi o instituţie şi nu persoane. Hamas va continua pe această cale indiferent de sacrificii şi suntem încrezători în victorie.”, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Diavolul asta a primit pedeapsa,mâinile lui erau pline de sângele sutelor de Israelieni asasinați de bandele lui teroriste.
3
1
cu degetul in sus am zis ca mossadul nu doarme.
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513