REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
24.9° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Liderul opoziţiei britanice îşi remaniază echipa, în perspectiva alegerilor

Liderul opoziţiei britanice îşi remaniază echipa, în perspectiva alegerilor

A.F. 5 septembrie 2023 | 00:00 239

Liderul opoziţiei britanice, Keir Starmer, şi-a reorganizat luni echipa, în perspectiva alegerilor legislative care ar urma să fie organizate înainte de începutul lui 2025, informează AFP.

Liderul opozitiei britanice isi remaniaza echipa, in perspectiva alegerilorKeir Starmer

Aşteptată de mai multă vreme, această reorganizare face ca Angela Rayner, deja numărul doi în partid, să fie aleasă în mod oficial pentru a fi adjuncta premierului în cazul în care Partidul Laburist va câştiga alegerile şi este de acum însărcinată cu dosarul Reechilibrării teritoriale (Levelling Up).

Această uşoară remaniere a "cabinetului din umbră", menită să le prezinte britanicilor cum ar arăta un executiv laburist, se face în avantajul tendinţei cele mai liberale a partidului şi în detrimentul forţelor de centru-stânga, subliniază cotidianul de stânga The Guardian.

Angelei Rayner i-a fost astfel încredinţat dosarul Reechilibrării, de care înainte era responsabilă Lisa Nandy, cu viziuni mai de stânga şi care a fost numită la Dezvoltare Internaţională, un portofoliu de mai mică importanţă.

Această remaniere intervine în condiţiile în care, potrivit BBC, fosta înaltă funcţionară Sue Gray, care anchetase asupra scandalului privind petrecerile de la Downing Street în timpul cărora fuseseră încălcate restricţiile anti-COVID, a preluat funcţia de şefă de cabinet a formaţiunii laburiste.

Anunţul privind ralierea ei la Partidul Laburist a suscitat acuzaţii de partizanat din rândul conservatorilor.

După ce a venit la conducerea Partidului Laburist, în aprilie 2020, Keir Starmer a dat un mare impuls forţelor de centru şi a încercat să întoarcă pagina erei lui Jeremy Corbyn, predecesorul său foarte de stânga, acuzat că a lăsat să prospere antisemitismul în cadrul partidului.

Partidul Laburist se află în fruntea sondajelor de opinie de luni de zile, cu un avans de circa 20 de procente.

Într-un interviu acordat luni cotidianului Daily Mirror, Keir Starmer a promis că nu va majora impozitul pe venit în caz de victorie în scrutin, aşteptat să aibă loc anul viitor sau cel mai târziu la începutul lui 2025, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699