REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.7° Constanța Lun., 22 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6798
29.7° Constanța Luni, 22 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6798
 

Liderul opoziţiei laburiste britanice îşi apără poziţia privind Brexitul şi relaţia Londrei cu UE

Liderul opoziţiei laburiste britanice îşi apără poziţia privind Brexitul şi relaţia Londrei cu UE

A.F. 25 septembrie 2023 | 00:00 310

Liderul opoziţiei laburiste britanice, Keir Starmer, a reacţionat după ce conservatorii, aflaţi la guvernare la Londra, l-au acuzat că vrea să ''renunţe la Brexit'', informează AFP.

Liderul opozitiei laburiste britanice isi apara pozitia privind Brexitul si relatia Londrei cu UEKeir Starmer

Starmer, pe care sondajele de opinie îl dau favorit în alegerile parlamentare britanice de anul viitor, tocmai a revenit dintr-un turneu extern, care a inclus şi Canada.

În timpul unei dezbateri la Montreal, el a declarat că nu doreşte ''să se îndepărteze'' de regulile Uniunii Europene.

Reacţiile din partea Partidului Conservator nu au întârziat: ministrul finanţelor, Jeremy Hunt, l-a acuzat pe Keir Starmer că vrea să ''renunţe la Brexit'', în timp ce ministrul de externe James Cleverly a spus că liderul laburist ''doreşte să readere la UE fără a spune acest lucru cu subiect şi predicat''.

Criticat constant pe această chestiune ce rămâne extrem de sensibilă în Regatul Unit, Keir Starmer a repetat vineri că nu se pune problema ''reîntoarcerii în UE, uniunea vamală sau piaţa unică''.

''Însă asta nu înseamnă că un guvern laburist ar minimaliza normele în materie de alimentaţie sau de drepturile salariaţilor. Aceasta este politica constantă a Partidului Laburist de mulţi ani'', a subliniat el.

Într-un interviu publicat duminică de Financial Times, liderul laburist în vârstă de 61 de ani a promis să negocieze un ''acord mult mai bun'' de comerţ liber între Londra şi UE, citează Agerpres.

Negociat în mandatul premierului Boris Johnson, acordul de comerţ şi cooperare ce vizează relaţiile post-Brexit între Bruxelles şi Londra a intrat în vigoare în 2021, cu o clauză de revizuire în 2025.

Ajuns lider al laburiştilor în 2020, Keir Starmer şi-a rezumat poziţia pe platforma X (fosta Twitter), afirmând că ''Partidul Laburist va ameliora relaţia noastră cu Europa şi va face ca Brexitul să funcţioneze pentru Regatul Unit''. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699