REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Liderul partidului de extremă dreapta Adunarea Națională, Marine Le Pen, anchetată de procurori

Liderul partidului de extremă dreapta Adunarea Națională, Marine Le Pen, anchetată de procurori

A.F. 11 iulie 2024 | 00:00 841

Procuratura din Paris a lansat o anchetă împotriva liderului partidului de extremă dreapta Adunarea Națională, Marine Le Pen, a transmis, pe surse, postul de televiziune francez BFM TV. Potrivit acestora, ancheta a fost lansată din cauza suspiciunii de finanțare ilegală a campaniei prezidențiale a lui Le Pen în 2022. Ulterior Procuratura franceză a confirmat informațiile publicate de BFM TV. În cadrul anchetei sunt analizate suspiciunile de delapidare, fals și fraudă.

Liderul partidului de extrema dreapta Adunarea Nationala, Marine Le Pen, anchetata de procuroriMarine Le Pen

Procuratura din Paris a anunțat marți că a lansat o anchetă preliminară cu privire la suspiciunile de finanțare ilegală a campaniei liderei Adunării Naționale (RN) de extremă dreapta, Marine Le Pen. Este vorba despre cursa prezidențială din 2022, pe care Le Pen a pierdut-o în fața lui Emmanuel. Macron, potrivit Reuters, transmite Mediafax.

Ancheta, care a fost deschisă pe 2 iulie, urmează unui raport din 2023 al Comisiei Naționale pentru Conturile Campaniei și Finanțarea Politică (CNCCFP), care analizează cheltuielile și finanțarea electorală ale candidaților, a precizat procuratura.

Ancheta va analiza acuzațiile de delapidare, fals și fraudă, dar și modul în care un candidat a acceptat un împrumut în campania electorală. Le Pen și partidul ei au negat anterior acuzațiile legate de finanțarea campaniei.

Cum a început ancheta?

Procuratura a luat această decizie după ce Comisia Națională pentru Conturi de Campanie și Finanțe Politice (CNCCFP) a pregătit în aprilie 2023 un raport privind contul campaniei lui Le Pen la alegerile prezidențiale.

În Franța, în timpul campaniilor electorale, candidaților li se interzice să depășească limita de cheltuieli stabilită și, dacă această condiție este îndeplinită, statul le rambursează o parte din costurile de campanie. În cazul în care candidații nu se conformează, CNCCFP poate aduce modificări facturilor electorale, poate reduce cuantumul compensațiilor datorate și, dacă este necesar, poate trimite cazul spre investigare.

Potrivit postului, Marine Le Pen nu este singura împotriva căreia CNCCFP a depus plângeri la procuratură, dar doar pe numele ei a fost lansată o anchetă.

Ancheta asupra lui Marine Le Pen a devenit cunoscută la scurt timp după alegerile parlamentare din Franța, care au avut loc în două tururi, pe 31 iunie și 7 iulie. Partidul de extremă dreapta Adunarea Națională a câștigat primul tur al alegerilor, dar a ajuns pe locul trei ulterior.

De-a lungul carierei sale, Marine Le Pen a candidat la președinție de trei ori: în 2012, 2017 și 2022. În ultimele două campanii, ea a ajuns în turul doi al alegerilor, dar de fiecare dată a pierdut în fața lui Emmanuel Macron.

În septembrie 2023, procuratura din Paris a lansat o anchetă împotriva lui Marine Le Pen și a altor membri ai partidului Adunarea Națională, din cauza utilizării abuzive a fondurilor UE. Potrivit anchetei, Le Pen și alți membri de partid au folosit banii alocați pentru a plăti munca asistenților deputaților europeni privind munca la partid.

Partidul Adunarea Națională a anunțat în septembrie 2023 că a rambursat un împrumut primit în 2014 de la Prima Bancă Ceho-Rusă înainte de termen. Din cauza acestui împrumut, oponenții politici au acuzat în mod regulat partidul că are legături cu Kremlinul, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mi se pare corect, cine spune altceva, este extremist, se capatuieste si cu un dosar penal. sablon european, ce mai discutam. franta a fost convertita, odata cu sarkozi. romania s-a convertit in totalitatea clasei politice, ca pe vremuri la stambul, cine da mai mult.
0
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677