REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Lun., 29 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6805
22.4° Constanța Luni, 29 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6805
 

Ligia Deca i-a mărit de 5 ori salariul soției unui șef de la Canalele Navigabile!

Ligia Deca i-a mărit de 5 ori salariul soției unui șef de la Canalele Navigabile!

Mirela PASCAL 29 iulie 2024 | 00:00 604

Când ești soție de politician și prietenă de ministru, beneficiezi de privilegii și... măriri de salarii considerabile. Irina Ioana Rusu nu este un nume foarte cunoscut pe meleagurile noastre, deloc controversat, poate nesemnificativ. Însă, cea care-l poartă ori s-a născut cu lingura de aur în gură ori cea mai bună prietenă a ei a făcut vrăji sau rugăciuni la Cel de Sus... pentru că altfel nu ne explicăm cum a ajuns să-i fie crescut salariul de aproape 5 ori. Cum e posibil?! Irina Ioana Rusu e bună prietenă a Ligiei Deca, constănțeanca noastră care a făcut praf învățământul românesc, încercând să-l revoluționeze. Și, pe lângă asta, este și directorul de cabinet al acesteia, dar și soție de șef al Canalelor Navigabile. Lucian Rusu - soțul - a fost numit în urmă cu ceva timp, membru în Consiliul de Administrație. Un neica nimeni până în urmă cu vreo 10 ani, de prin Pașcani, ajuns în politică din greșeală.

Ligia Deca i-a marit de 5 ori salariul sotiei unui sef de la Canalele Navigabile!Ioana Rusu și Lucian Rusu

Irina Ioana Rusu (fostă Tudor), soția lui Lucian Rusu, șef al Canalelor Navigabile, ocupă de câțiva ani de zile un loc în Consiliul Director al Fondului Român de Dezvoltare Socială, pe locurile aferente societății civile, deși nu face parte din societatea civilă. Rusu a fost consilier al unui secretar de stat din Ministerul Educației din Guvernul Boc și a devenit ulterior funcționar în cadrul Administrației Prezidențiale, la Departamentul de Educație și Cercetare, unde câștiga, pe an, 58.231 lei.

Ligia Deca i-a marit de 5 ori salariul sotiei unui sef de la Canalele Navigabile!Ioana Irina Rusu a luat salariu și de la Administrația Prezidențială, până să ajungă mâna dreaptă a lui Deca

Irina Ioana Rusu nu a menționat în declarațiile de avere că desfășoară activitate în cadrul vreunei entități din cadrul societății civile. Evident, nici cât câștigă de aici! Că... doar nu face muncă benevol! Cu toate acestea, ea figurează pe site-ul instituției, ca membru al consiliului director, reprezentant al societății civile. Ce-i drept, pagina nu a mai fost actualizată din 2022...

Ligia Deca i-a marit de 5 ori salariul sotiei unui sef de la Canalele Navigabile!Ioana Rusu apare în Consiliul Director al Fondului Român de Dezvoltare Socială

Revenind, Ioana Rusu e de câțiva ani angajata lui Deca. Câștiga, anul trecut, puțin peste 17.000 de lei de la Ministerul Educației, în calitate de director cabinet. În declarațiile de avere de anul trecut se lăuda cu această remunerație.

Ligia Deca i-a marit de 5 ori salariul sotiei unui sef de la Canalele Navigabile!declarație avere 2023, apare cu salariul al Ministerul Educației de 17.631 lei

Anul acesta, ce să vezi?! I-a crescut salariul de aproape 5 ori, ajungând la 92.078 lei. Cum este posibil? Pe ce criterii? În timp ce muritorii de rând din Educație se roagă de inteligenta Ligia Deca și de mai marii statului să le mărească salariile mizere.

Ligia Deca i-a marit de 5 ori salariul sotiei unui sef de la Canalele Navigabile!declarație de avere din 2024, apare cu salariul la Ministerul Educației de 92.078 lei

Probabil vă întrebați ce vrăji o fi făcut sau pe la ce mese o fi cântat? N-a fost nevoie... este cea mai bună prietenă a Ligiei Deca, fost principal consilier pe probleme de educație al Președintelui României, Klaus Iohannis, în prezent Ministrul Educației. 

Ligia Deca i-a marit de 5 ori salariul sotiei unui sef de la Canalele Navigabile!Ligia Deca

Cât despre Lucian Petrică Rusu din Pașcani, nu a prea auzit nimeni până în urmă cu vreo 10 ani. După ce s-a căsătorit cu Ioana Irina, prin 2011, s-a trezit manager regional la principalul furnizor de energie (furnizor privat), Tinmar Energy, firmă care are contracte pe bandă rulantă cu statul.

La finalul anului 2019, pe „filiera” Costel Alexe, Lucian Rusu a ajuns secretar de stat la Secretariatul General al Guvernului, în prezent fiind secretar adjunct. În ceea ce privește activitatea politică, din anul 2017, Lucian Rusu ocupă funcția de secretar regional al Curții de Onoare și Arbitraj a Partidului Național Liberal, trezorier al Biroului Permanent al Partidului Național Liberal filiala Iași, vicepreședinte al Subcomisiei de energie a Partidului Național Liberal. Iar de câteva luni este membru în Consiliul de Administrație al Canalelor Navigabile.

Ligia Deca i-a marit de 5 ori salariul sotiei unui sef de la Canalele Navigabile!

În ședința AGA din 12 iulie, i-a fost prelungit mandatul la conducerea Canalelor Navigabile, pentru o perioadă de 5 luni. Peste 12.000 de lei câștigă Rusu indemnizația însă, noi ne întrebăm cum o face cu naveta.

O fi greu să parcurgi, zilnic, drumul Iași-București-Constanța și invers? Știm noi cum stă treaba... că doar nu ne-am născut ieri!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
salut bai p****l
0
0
de 92 mii de lei e un rahat.
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513