REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Limitarea plăților cash pune probleme oamenilor din mediul rural

Limitarea plăților cash pune probleme oamenilor din mediul rural

Ana Maria LIPAN 2 noiembrie 2023 | 09:18 1110

Limitarea plăților cash pune probleme oamenilor care trăiesc în mediul rural, acolo unde cardurile bancare sunt foarte puțin prezente.

Limitarea platilor cash pune probleme oamenilor din mediul ruralfoto cu rol ilustrativ

Mai este puțin până când plățile cash vor fi limitate! Problema este că în mediul rural cei mai multi oameni nu au carduri bancare. Vorbim despre un procent de peste 40%. Această situație se regăsește și în multe sate din județul Teleorman, acolo unde oamenii nu au folosit niciodată un card bancar. 

"Să fie cum am pomenit odată, să plătim cu bani în mână. Ce e aia să dai cu cardu? De unde card aici să mă duc eu să plătesc cu cardul", spune o femeie de la țară.

"Pot eu să mă duc la Alexandria unde sunt carduri să mă duc să iau la 83 de ani?", se întreabă o altă femeie, potrivit realitatea.net.

Patronii de magazine sătești sunt și ei disperați pentru că această măsură fiscal le-ar putea pune în pericol afacerea.

Măsura prin care se limitează plățile cash va intra în vigoare pe 11 noiembrie. Nu se vor mai putea face tranzacţii către o persoană juridică peste pragul de 5000 de lei, iar între firme suma maximă acceptată va fi de 1000 de lei. Cine nu o va respecta decizia Executivului, poate primi o amendă în valoare de 25% din suma care depășește plafonul. Totul, în încercarea de a combate evaziunea fiscală, România fiind pe primul loc în UE la acest capitol. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu inteleg ca este mare disperare ca nu adunati suficienti bani la buget,dar asta nu inseamna sa ne obligati pe noi sa avem cont in banca ,banca care ia comision de administrare al contului,comision la retragerea banilor.Daca chiar vreti sa eliminati evaziunea si nu sa ne controlati pe noi cetatenii tarii,mergeti in piete la asa zisi "agricultori ",sau la cei care vand flori si mai recuperati din deficitul bugetar!
0
0
Asta cu comisioanele bancilor este doar o mizerie mica,in raport cu libertatile oamenilor. De fapt,cand silesti oamenii sa fie dependenti de cum li se scoala autocratilor de la conducere sa decida,e grav. Dictatorii pot bloca conturi din varii motive,pot abuza si mai mult decat o fac . Controlul absolut de tip Nord Corean bate la usa Romaniei,tara chipurile libera si democrata. Pentru binele populatiei si modernizare ,asa cum se bese propaganda ca face,de fapt se vrea punerea cu botul pe labe a tuturor romanilor. Daca era doar de combaterea evaziunilor,pai avem instituii platite gretos de mult,avem securisti cata frunza si iarba,numai ca acestia o freaca si in pauze se tin de umilit populatia inca ramasa in tara.
0
0
ciolacu e un zingan din Buzau, fosta sluga a lui hayssam si nu putea veni decat cu asemenea solutii daunatoare romanilor.
3
0
lasa ca votam aur si va duceti voi acasa cu carduri cu tot, cum sa platesc cu cardul daca banca imi ia comisioane?ati facut intelegere cu ei?acasa cu voi
9
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016