REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
24.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Lipsa acestor 5 vitamine ne pot pune în pericol sănătatea: Risc mare de depresie

Lipsa acestor 5 vitamine ne pot pune în pericol sănătatea: Risc mare de depresie

A.F. 15 iunie 2023 | 00:00 441

Nu doar apa și aerul sun esențiale pentru viață, ci și vitaminele. Pe lângă faptul că mențin un corp sănătos și funcțional, protejează de numeroase boli. Iată care sunt cele cinci vitamine esențiale pentru menținerea sănătății. 

Lipsa acestor 5 vitamine ne pot pune in pericol sanatatea: Risc mare de depresie

Când vine vorba de insomnie, deficiența de vitamine poate fi una dintre principalele cauze. Lipsa somnului provoacă iritabilitate și poate avea un impact asupra funcționării zilnice, atenției și productivității.

Există o varietate lungă de cauze potențiale, cum ar fi stresul, dieta săracă și inactivitatea, dar un motiv cheie poate fi lipsa vitaminelor din organism, care ar putea duce la probleme cardiace grave.

Legătura dintre un deficit de vitamine și somnul excesiv în timpul zilei este de obicei trecută cu vederea. Pe lângă factorii binecunoscuți pentru apariția insomniei, cum ar fi lumina albastră de pe ecrane, absența unor rutine de relaxare pe parcursul nopții sau consumul excesiv de cafea, cercetătorii au demonstrat că o anumită deficiență de vitamine poate fi una dintre cauzele principale atunci când vine vorba de tulburări de somn, potrivit stiridecluj.ro.

Iată care sunt cele cinci vitamine, care dacă îți lipsesc din organism, pot genera insomnii:

Hormonul care controlează ciclul de somn

Vitamina D

Mai multe studii au demonstrat că lipsa de vitamina D afectează calitatea somnului. Pe de altă parte, consumul mare de vitamina D poate fi legat de reducerea nivelului de melatonină, hormonul care controlează ciclul de somn. Deși nu există dovezi științifice adecvate cu privire la modul în care suplimentarea cu vitamina D pe timp de noapte poate afecta somnul, profesioniștii din domeniul sănătății recomandă ca cel mai bine să luați vitamina D dimineața.

Vitamina B12 scăzută a fost legată de un risc mai mare de depresie

Vitamina B12

Chiar dacă nu s-a dovedit că vitamina B12 ajută la prevenirea tulburării fazei de somn, numeroase studii încearcă să înțeleagă eficacitatea acesteia în tulburarea de somn de ritm circadian. Vitamina B12 scăzută a fost, de asemenea, legată de un risc mai mare de depresie, unul dintre factorii care conduc la insomnie. Vitamina B12 contribuie la producerea de energie în organism, stimulând producția de globule roșii. Datorită rolului său special, ajută la prevenirea anemiei, care duce în principal la oboseală.

Vitamina C

Vitamina C poate afecta durata și calitatea somnului. Dacă dormi suficient, există șanse mari să ai suficientă vitamina C. Între timp, lipsa sau scăderea vitaminei C în organism ar putea duce la un somn mai scurt și mai puțin confortabil.

Așadar, dacă ai probleme cu somnul, este posibil să ai deficit de vitamina C. Consumă alimente bogate în nutrienți, cum ar fi citrice, broccoli și ardei gras, pentru a crește nivelul de vitamina C din organism.

Vitamina B6

Vitamina B6 este vitală pentru o varietate de activități corporale. De exemplu, ajută la sănătatea. Mai multe studii au descoperit, de asemenea, că vitamina B6 ajută la somn și influențează visele. Înainte de a lua orice suplimente, inclusiv vitamina B6, trebuie să vă consultați medicul. O cantitate excesivă de B6 în organism poate fi dăunătoare și poate provoca insomnie.

Vitamina E

Vitamina E este un antioxidant eficient care ajută la protejarea celulelor organismului de vătămări și ajută la problemele de sănătate legate de somn. Prin urmare, dacă organismul tău are niveluri adecvate de vitamina E, există șanse mai mari ca tu să dormi bine.

Unele efecte secundare comune ale privării de somn pe care le puteți experimenta din cauza deficienței de vitamina E includ pierderea memoriei și deteriorarea mentală. Îți poți crește aportul de vitamina E incluzând în meniul tău migdale, dovleac, spanac și ardei gras roșu, citează doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768