REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
30.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Lipsa acestui mineral este cauza foamei constante

Lipsa acestui mineral este cauza foamei constante

A.F. 25 iulie 2024 | 00:00 367

Mulți oameni simt o dorință copleșitoare de a mânca ceva anume. Cu toate acestea, mâncatul compulsiv nu este întotdeauna cauzat de faptul că nu mai ai energie și de nevoia de a compensa caloriile.

Lipsa acestui mineral este cauza foamei constante

Un articol de PriamurMedia dezvăluie un motiv deloc evident pentru senzația constantă de foame și sugerează modalități de rezolvare a problemei.

Unul dintre motivele pentru nevoia constantă de gustări este lipsa de crom din organism. Organismul poate obține acest oligoelement consumând sfeclă, cartofi, varză, ouă, struguri, ficat de vită, pește și alte produse. Deficitul de crom poate duce la oboseală, slăbiciune și somnolență în timpul zilei.

Odată cu deficitul său, se observă adesea modificări ale nivelului de zahăr din sânge și riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Deficitul de crom poate fi compensat prin administrarea de suplimente speciale.

Obezitatea poate apărea și cu o deficiență de glucoză în sânge. Lipsa acesteia poate fi compensată cu ajutorul dulciurilor, orezului, cartofilor, nucilor, bananelor, persimonului. Dacă vă este constant foame, nu trebuie să amânați vizita la medic.

Rolul biologic al cromului

Corpul uman conține de la 6 la 12 mg de crom, care afectează sănătatea și este implicat în multe procese importante. Acest mineral reglează sinteza grăsimilor și metabolismul carbohidraților. Reduce nivelul colesterolului, previne apariția plăcilor, a cheagurilor de sânge și a aterosclerozei și, de asemenea, ajută la pierderea excesului de greutate.

Îmbunătățește absorbția insulinei și menține nivelul normal al zahărului din sânge. Favorizează eliminarea toxinelor: metale grele, radionuclizi, otrăvuri organice. Susține activitatea inimii și a vaselor de sânge, ajută la normalizarea tensiunii arteriale. Reduce dorința de dulciuri.

Cromul favorizează creșterea masei musculare, accelerează metabolismul, ajută la conservarea musculaturii în timp ce se limitează aportul caloric.

Cu o deficiență a oligoelementului, se observă oboseală crescută, anxietate, insomnie, tremurături și sensibilitate redusă a membrelor, dureri de cap, lipsă de coordonare și creșterea nivelului de colesterol. În plus, lipsa acestei substanțe crește riscurile de diabet de tip 2, boli coronariene și afectează negativ sistemul reproducător masculin.

Cauzele deficienței pot fi creșterea activității fizice, perturbările sistemului endocrin și consumul excesiv de dulciuri și alimente bogate în amidon, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436