REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Litoralul devine raiul vacanțelor pentru bugetari, plătite din bani publici

Litoralul devine raiul vacanțelor pentru bugetari, plătite din bani publici

Andreea VREJOIU 1 mai 2023 | 00:00 3390

Anual, mii de funcționari publici beneficiază de o vacanță de lux la mare, de obicei de aproximativ o săptămână, la hoteluri de trei și patru stele, pe banii statului, sub umbrela unor așa-zice cursuri de formare profesională. Dacă într-o ediție anterioară vă aduceam în discuție exemplul angajaților de la ARSVOM, care se pregătesc să plece la în stațiunile montane, iată că bugetarii din instituțiile publice din țară se pregătesc de vacanțe pe litoral. Vorbim despre patru, cinci sau șase zile petrecute la malul mării, timp în care funcționarii primesc și salariu, poate și diurnă și, posibil, să vină la pachet cu un membru al familiei.

Litoralul devine raiul vacantelor pentru bugetari, platite din bani publici

S-a dat startul concediilor mascate pe litoral! Funcţionarii publici au dreptul şi obligaţia de a-şi îmbunătăţi în mod continuu abilităţile şi pregătirea profesională, motiv pentru care autoritățile au obligația de a asigura participarea la programe de formare și perfecționare. Și cum s-a dat startul sezonului estival, iată că au început să fie organizate și primele cursuri.

Litoralul devine raiul vacantelor pentru bugetari, platite din bani publiciHotel Europa, Eforie Nord

Spre exemplu, Școala Gimnazială din comuna Ariceștii Rahtivani, din județul Prahova, își trimite angajații la cursuri de formare profesională în Eforie, la Hotelul Europa, deținut de fostul patron al Rapidului. Valoarea pachetului de cazare este de 4.590 de lei, adică în jur de 930 de euro. Alți angajați ajung în Delta Dunării, la Hotel Puflene Resort, tot la cursuri de formare profesională… bineînțeles!

Litoralul devine raiul vacantelor pentru bugetari, platite din bani publiciHotel Mera, Venus

În perioada 15-22 iulie a.c., angajați din cadrul Primăriei comunei Comana, județul Brașov,  își vor îmbunătăți abilitățile în stațiunea Venus. Costul participării este de 9290 de lei – servicii cazare și mese în regimul all-inclusiv, la Hotelul Mera. Tot din cadrul aceleiași primării, în perioada 12-19 august a.c., se vor prezenta la cursurile de formare profesionale alți angajați. Tot la Hotelul Mera din stațiunea Venus, de data aceasta costurile fiind estimate la 10.590 de lei.

Litoralul devine raiul vacantelor pentru bugetari, platite din bani publiciHotel Mera Onix, Cap Aurora

O altă primărie din Mureș, Hodac, este trimisă de organizatorul Top Training Tour SRL la Hotelul Mera Onix, de patru stele, tot pentru cursuri de formare profesionale. Primăria plătește 5.730 de lei.

Încă o primărie, de data aceasta fiind vorba despre una din județul Olt, Icoana, aterizează pe litoral pentru cursurile de formare profesională, la Olimp. Primăria va scoate din buzunar 7.390 de lei.

Litoralul devine raiul vacantelor pentru bugetari, platite din bani publici

Și Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui își trimite angajații pe litoral, în stațiunea Mamaia, în perioada iunie – septembrie 2023. Nota finală de plată: 5000 de lei!

Așa să tot muncești la stat! Pe perioada în care urmează programe de formare şi de perfecţionare profesională, funcţionarii publici beneficiază de drepturile salariale cuvenite. Adică, oamenii sunt în concediu, dar oficial sunt la muncă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ne pisham pe voi fraerilor
4
7
vin la mare sa respire branza marii ... pardon briza marii
10
2
Până nu se vor tăia si voucherele de vacanță, turismul nu se va dezvolta si vom bălti in continuare. De ce ar fi interesat patronul să investească in calitate, să ridice gradul de confort, nivelul serviciilor, cand oricum, ''vin ăștia cu vouchere și ocupă tot''? Votanții trebuie să stie cine i-a trimis la mare, nu?
8
3
"vacante de lux la mare" si apoi prezentati statiuni de pe litoralul romanesc. Unde vedeti voi luxul pe aici, nu stiu!
12
6
de aceea nu avem. in conditiile gaurii bugetare, mi se pare normal. firmele private, dau in in jur de 8-10% din salariu, prime de pasti si craciun, daca sint rezultate.
11
2
asta e modul de a reduce cheltuielile bugetare prin acordarea de vouchere care mai de care mai fanteziste si folosirea banului public pentru distractii la mare .
13
4
cainii latra , ursul merge! bravo la ei, obiceiuri de ani de zile , votantii se pregatesc din timp!
13
5
Astea sunt stiri interesante! Mai vrem! Hotii trebuie desconspirati. S-a saturat lumea sa plateasca concediile unor capuse care lucreaza la stat. Acum, daca nu ia nimeni nicio masura, asta este. Macar sa stie si omul de rand ca isi plateste contributiile la sta unde se duc banii lui.
14
6
numai bugetarii mocangii vin in betoanele si mirlania de la mera,ef nord,mamaia,saturn,etc.cei care muncesc banii se duc in bg,grecia,turcia unde mai vezi un pom,verdeata,nu bloc peste bloc si cimemt peste ciment.
13
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016