REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Litoralul, plin de hoteluri puse la vânzare

Litoralul, plin de hoteluri puse la vânzare

Replica API 18 iulie 2022 | 18:10 10320

Criza economică îi face pe hotelieri și pe proprietarii de pensiuni să recurgă la gesturi disperate. Aceștia și-au pus afacerile la vânzare din cauza litoralului gol și nimic nu-i mai oprește din a renunța la cariera de antreprenori. Prețurile hotelurilor și pensiunilor încep de la 160.000 de euro și trece de ordinul milioanelor, ajungând să coste și 6.000.000 de euro plus TVA.

De ce au ajuns hotelierii să-și vândă afacerile

Afaceriștii de pe litoral iau aceste decizii deoarece este foarte greu să întreții un hotel sau o pesniune dacă nimeni nu se cazează. Cei mai mulți români au ales în această vară destinații turistice care să-i scoată din monotonia țării, cum ar fi: Grecia, Turcia și Bulgaria. Pe lângă faptul că litoralul românesc a devenit ridicol de scump, cauza plecării românilor în alte țări poate fi și faptul că este prima vară dupa pandemie și turiștii pot călători fără certificat verde.

Hotelierii au ajuns să își vândă hotelurile deoarece nu fac față cheltuielilor. Mare parte din aceste hoteluri au nevoie de renovare, iar proprietarii nu mai dispun de bani, sau au alte cheltuieli care nu îi lasă să investească în hotelurile de la malul mării. De multe ori, cei care vând sunt si cei care nu au reușit să managerieze afacerea cum trebuie, așa că vor sa o lase pe mâna cuiva care se pricepe și nu o să dea faliment.

Cât costă hotelurile puse la vânzare

Hotelurile și pensiunile puse la vânzare nu sunt deloc ieftine. O pensiune din Costinești costă 160.000 de euro, iar un hotel în Eforie sau Mamaia ajunge și la 6.000.000 de euro. De exemplu, acest preț piperat îl are un hotel din Eforie Nord, hotel care nu este vreun complex de lux. Este un hotel obișnuit, cu o autoservire la parter și are patru etaje. În schimb, dacă aruncăm o privire, hotelul trebuie renovat din temelii și acest lucru l-a făcut, probabil, pe proprietar să renunțe la el.

În Mamaia Nord, o pensiune costă 795.000 de euro, iar aceasta se laudă cu faptul că este în cea mai liniștită zonă din Mamaia Nord, pe aceeași parte cu lacul Siutghiol. Pensiunea are 24 de camere, dotate cu toate cele necesare închirierii lor, iar pensiunea se laudă cu clasificarea de 3 stele.

Cea mai ieftină pensiune de pe litoral, este în Costinești și costă 160.000 de euro. Pensiunea se laudă cu 10 camere cu baie proprie și cîte un apartament la fiecare etaj. Are curtea amenajată cu loc de joacă pentru copii și un foișor. Deși proprietarul se laudă că profitul este garantat, nu înțelegem de ce o vinde.

Așadar, proprietarii își doresc să scape de afacerile lor. Că o fi din cauza faptului că este litoralul gol, sau din cauză că n-au bani de renovări încă nu ne putem pronunța. Dar cert este că toate aceste hoteluri și pensiuni așteaptă noi proprietari.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trage tepi la angajati , nu a platit echipele care au renovat hotelul , aveti grija ea bani inprumut si nu i mai da innapoi !
0
0
Umbla numai dupa p**a , in loc sa se gandeasca la fiisa ca e bolnava !
0
0
Acum vreo 12 ani, facea o treaba Sirma lui baronu, de nu mai stiai de tine ! Meseriasa mare ! Respect !
0
0
Avea 10000 de oi fictive , avea oi si pe bob , era in cardasenie cu sterghiu purni in gura !
0
0
E fututa caprita , si plateste , are liber la banca pe care a sparto baronica fraierica !
0
0
E plina de boli , lau fraierit pe dan stere , ala vinde orez cu ciuperci in piata tomis 3 , fata lu baronu intinde si ea tava , la bagat socrusu in toate gainariile !
0
0
De la caraiman olimp are 6 milioane datorii la banci , plus datorii la camatari ! Nu i dati bani imprumut vrea sa se spanzure !
1
0
Daca vor scadea preturile la sfert decat sunt acum, poate voi cumpara si eu unul.
0
0
M***e au crezut ca turismul se face precum branza dar ce sa vezi. Cat timp au pacalit turistii si au imbuibat cilimenii si o ardeau numai in basini de oaie. Acum va paste falimentul : reveniti la pascutul oilor.
0
0
pai spatii verzi erau inainte de a construi ei
1
0
Demolate toate si facute spatii verzi !
2
0
Ashazisi investitoari nu pierd nimic,cat a mers treaba cu litoralul a mers acum pentru ca mumai este cum a fost din cauza lacomiei lor daca mai scot ceva din vanzari bine daca nu Gaziepi"cum spun machidoni,pentru ca majoritatea sunt facute cu bani de furat pe care"oameni de afaceri"au trebuit sa ii bage in ceva.
0
0
S a construit aiurea trebuia sa ramana statiune Mamaia nu cartier al constantei si stati sa vedeti cate spatii maverzi mai sunt date si o sa se mai construiasca se dau autorizatii aiures
2
0
s-a prins makedonimea ca nu se mai pot fali cu ele si case duc in cap spre faliment . Era mai bine cu brinza cu aracet dar ati vrut sa va faliti .
5
0
Falimentul vine cu roaba. Va meritati soarta cu preturile de kkt. Romanii au de unde alege si aleg sa fie respectati pe banii lor. Calduros fara lamaie...
3
0
mamaia e un cartier de locuit , nu mai e statiunee distrusa, nu o sa mai vina tueisti nici romani, o sa vanda blocurile si hotelurile, facute din bani furati, mai ieftin , cu 50 la suta, vor intr repede in faliment, asa merita, nesimtire si jaf pe fata,prosti sunt aia care cumpara o cutie cu 150 mii de euro,
0
0
gunoiul alamdin prima pg din mangalia,lipit de sanatoriu,a fost si este falimemtar din start.Mai nasol este ca se distruge mediul la greu in saturn,venus,jupiter,neptun,olimp,se fac cartiere de blocuri hidoase,nu stiu ptr ce fraieri cu bani.Arhitectul uliiinfrastructura nu tine curent,apa,canali,are ptr inca trei orase precum Mangalia pe aceleasi fire,inteligentilor.care.s prostii care au bani de aruncat?
0
0
Chitcanu si Chelaru au dat cu nemiluita autorizatii de construire a blocurilor in statiune, care s-a transformat in cartier de locuinte. Acesti doi indivizi au distrus turismul. In orice statiune se construiesc hoteluri,restaurante, parcuri de distractii si spatii verzi, nu bloc langa bloc. Gurile rele zic si de ce si cat pentru autorizatii...Mamaia e distrusa ca statiune de blocuri la 5 m unul de altul, mii de apartamente.
0
1
valoarea de piata a proprietatilor, construind deampulea. Sa fie sanatosi, ca turisti n-or sa mai vada.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513