REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
18.4° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Litoralul românesc, inundat în gunoaie! Video

Litoralul românesc, inundat în gunoaie! Video

Replica API 31 mai 2022 | 22:05 437

Deși sezonul estival își dă startul în câteva zile, iată că plajele sunt la fel de nepregătite la fel ca în ultimele luni, atunci când gunoaiele își făceau loc pe nisipul de la Marea Neagră. Același lucru se întâmplă și acum, în așteptarea turiștilor. Plajele din Mamaia sunt neîngrijite, gunoaiele sunt aruncate pe nisip fără conștiință, iar bunul simț lipsește cu desăvârșire.

Vara își dă startul în zilele următoare, însă plajele din Mamaia nu par a fi pregătite pentru întâmpinarea turiștilor, fiind afundate în gunoaie.

Coșurile de gunoi ori sunt invizibile pentru unele persoane, ori prezintă un obiect ce trebuie distrus.

Litoralul Mării Negre deține stațiuni importante unde mii de turiști vin anual pentru a se relaxa împreună cu familia sau cu prietenii. Însă, chiar dacă acesta reprezintă un punct de atracție important pentru cei veniți chiar și din țări străine, nepăsarea își face ”veacul” printre mormanele de gunoaie lăsate în nisip.

Înainte de oficializarea deschiderii a sezonului, iată că plajele capătă un peisaj melancolic, fiind vizitate zilnic, însă fără mustrări de conștiință în urma acțiunilor de acest fel, din partea celor care pășesc nisipul în diferite scopuri.

Astfel, problema constă în ceea ce oamenii lasă în urma lor. Gunoaiele aruncate la întâmplare pe nisipul proaspăt așezat, întristează și mai tare peisajul.

Sejurul la mare le lasă tot mai multor turiști un gust amar.

Notabil este faptul că aceștia nu arată cu degetul spre autorități, ci spre celelalte persoane care vin de asemenea pe litoral pentru a se relaxa.

Munții de gunoaie par a transforma litoralul în ghene de gunoi pe alocuri, din cauza confuziei pe care vizitatorii o fac cu locurile special amenajate pentru depozitarea resturilor.

De altfel, autoritățile văd, concesionarii de plaje la fel, promit măsuri, ca în fiecare vară, dar timpul trece, iar gunoaiele rămân.

Problema este de altfel semnalată și de către locuitorii orașului Constanța care nu pot închide ochii la astfel de acțiuni ale nepăsătorilor.

Video:

”Nu este normal să se întâmple așa ceva. Totuși trăim într-o țară civilizată, într-un oraș frumos, nu concept faptul că poate exista atât de multă nepăsare printre noi. Plaja este locul unde mii de oameni vin pe timpul verii și normal că aceștia se așteaptă ca aspectul să fie unul îngrijit. Însă, numai pe plajă să nu te duci. Vezi nepăsarea la tot pasul... Păcat de ce reprezintă litoralul românesc, sau de ce ar vrea să fie și nu e. Asta se întâmplă din cauza oamenilor care tratează cu indiferență tot ce îi înconjoară” , a declarat un bărbat pentru Replica Constanța, care părea extrem de nemulțumit de modul în care este tratat litoralul românesc.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768