REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.4° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
22.4° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Litoralul românesc, sufocat, din nou, de alge! Video

Litoralul românesc, sufocat, din nou, de alge! Video

Replica API 14 iulie 2022 | 00:00 1746

Pe lângă problemele generate de lipsa turiștilor, litoralul românesc se confruntă din nou cu o eternă problemă... algele. Chiar dacă, potrivit reprezentanților ABAdl, utilajele acționează zi și noapte pentru eliminarea algelor, turiștii se plâng atât de aspectul dizgrațios cât și de mirosul pestilențial, acuzând autoritățile că nu se ocupă de curățenia de pe plaje.

De câteva zile, litoralul românesc, cu preponderență sudul acestuia, se confruntă cu înmulțirea necontrolată a algelor. Cu toate că acestea nu dăunează în vreun fel sănătății, mirosul dar și aspectul lor dizgrațios reprezintă o problemă pentru turiștii veniți în vacanță.

De la începutul sezonului au fost adunat 2000 de tone de alge

”În urma fenomenului algal apărut în stațiunile din sudul litoralului românesc suntem prezenți, ca în fiecare seară la malul mării, după plecarea turiștilor pentru a aduna algele de la linia apei. Echipele din cadrul Sistemului de Gospodărirea Apelor Constanța al Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (A.B.A.D.L) cu utilajele din dotare fac toate eforturile necesare ca acest fenomen natural, care are loc la linia țărmului, să nu reprezinte un disconfort pentru turiști și constănțeni. Programul de desfășurare a acestor activități se desfășoară numai noaptea fiind condiționat de prezența turiștilor pe plajă. Astfel că, aceste lucrări nu se pot desfășura pe timpul zilei din motive de siguranță. De la începutul sezonului estival și până în prezent, au fost adunate de pe întreg litoralul românesc aproximativ 2.000 de tone de alge, iar 800 de tone au strânse doar în ultima săptămână. Prezenţa algelor aduse de curenţii marini la ţărmul mării nu este dăunătoare sănătăţii. Acestea se dezvoltă în număr mare pe fundul mării, la adâncimi mici din cauza temperaturilor ridicate (având nevoie de multă lumină și căldură) și sunt smulse de curenții marini și aduse la mal.” au transmis reprezentanții ABADL.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Am fost la Costinesti trei zile - nicio alga pe plaja! FAKE NEWS, cel putin in ceea ce priveste imaginea. Rusine pentru denigrarea litoralului!
0
0
Atata timp cat la conducerea apelor se afla un jeg spagar si nu sunt eu director asa o sa fie in veci
1
0
Pfuu, a naibi Natura, cum isi permite.
1
0
Maimutele care dau o gramada de bani la spa cu alge su acum moca.nu mai comentati!Aveti si cacatoi printre algr de la ciinii si copiii proprii
0
0
Apele armane nu fac nimic ?
0
0
Un renumit cercetator si doctor in stiinte ne-a spus "delicat" ca algele se formeaza din nutrientii ce jnvadeaza apele de coasta atunci cand este temperatura ridicata .NU a precizat care ar fi acesti nutrienti si de unde apar
0
0
Pana colecteaza spagile prin subalterni se vede si in imagine ambarcatiuni fara forme legale transporta turisti
0
0
canalizarea oraselor de coasta unde se varsa ?? nu cumva la mica distanta de tarm ? ne miram ca fraierii in fiecare an de ce avem alge.
0
0
Nu inteleg de ce fac tam-tam turistii, sunt niste alge amarate!
1
0
Ce ma bucur!!!!
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513