REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Liviu Brăiloiu: Candidez la Primăria Constanța din partea PSD... Video

Liviu Brăiloiu: Candidez la Primăria Constanța din partea PSD... Video

Mirela PASCAL 16 mai 2023 | 00:00 6008

Tit Liviu Brăiloiu se pregătește să candideze din partea PSD la Primăria Constanța. Sigur, dacă și șefii la nivel de partid îl doresc. Brăiloiu are speranțe, mai ales că îndeplinește criteriile pe care ar trebui să le aibă un candidat la o primărie: este gospodar, are notorietate și experiență administrativă. Fostul senator PSD a vorbit, în cadrul unui interviu acordat ziarului Replica, despre o eventuală candidatură, dar a ținut să precizeze și faptul că administrația Chițac i-a mâncat ultimii ani din viață. Vezi de ce!

Liviu Brailoiu: Candidez la Primaria Constanta din partea PSD... Video

Chiar dacă nu a mai fost văzut, în ultima perioadă, alături de greii din PSD Constanța, Tit Liviu Brăiloiu încă face parte din partid, în ciuda zvonurilor potrivit cărora ar fi făcut un pas înapoi.Ba, mai mult se pregătește să și candideze la Primăria Constanța. ”Sunt membru PSD normal. Lumea pleacă, mai migrează, dar eu nu am gânduri d-astea. Este un zvon care nu se adeverește. De obicei nu satisfac curiozități, dar astăzi chiar aș vrea să lămuresc un zvon. Eu nu am avut niciodată nicio regie, niciun scenariu. La Primăria Constanța poate candida orice cetățean. Dacă un cetățean se hotărăște sau este ales drept candidat al unui partid, are mult mai mari șanse de reușită decât dacă ar candida independent. Dacă mergi la candidatură independentă ai șanse mult mai mici decât dacă ești membru al unui partid, unde ai o susținere în spate, logistică, ai o doctrină”, a spus Brăiloiu.

Candidează sau nu la Primăria Constanța?! Da, dacă populația îl vrea, în funcție de sondaje. ”Am intenția să candidez. În niciun caz nu candidez ca și independent. Partidul nostru este un partid democrat. Sunt mulți candidați și mulți doritori. Se va face un sondaj. Avem o organizație, este destul de puternică, avem un președinte care știe ce are de făcut și avem o conducere centrală, care face calendarul activităților. Avem un program, discutăm, nu venim cu un singur om. Vine lumea pe la televizor, face activități, se face o analiză și apoi se face un sondaj. Se identifică un candidat, cel mai bine plasat în sondaj și cu posibilități de creștere, se vede care este profilul candidatului. Mai este un an și jumătate până se predă ștafeta. Alegerile vor fi probabil în luna septembrie. Să fiți convinsă că în ianuarie-februarie o să știți cine este candidatul. Este o chestiune internă a partidului. Normal că s-au purtat discuții. Am experiență în administrație, știu ce trebuie făcut, am viziune. Am văzut multe lucruri în lumea asta. Contează și notorietatea. Aici la Constanța, președintele chiar a înțeles acest lucru. ”, a anunțat fostul senator PSD.

Administrația Chițac mi-a furat ani din viață!

Deși, la începuturile administrației Chițac, Tit Brăiloiu îi căuta scuze actualului edil, precizând că e normal să avem haos, dacă vrem ca municipiul să se transforme, astăzi fostul senator are o altă părere. Spune că actuala administrației i-a mâncat ultimii ani din viață. ”Am auzit la opoziție această frază: "Mi s-a furat viața". Într-adevăr, mie mi-a furat viața actuala administrație constănțeană. Mi-a furat 4 ani din viață. Atunci când administrația avea vechime de un an și jumătate, doi ani, am spus că da, este normal, că fără un șantier nu poți să modelezi Constanța sau să o remodelezi. Nici atunci nu am fost de acord în totalitate. Astăzi vin și spun că acel șantier, despre care vorbeam acum un an, nu a avansat, dimpotrivă, a stagnat, sau chiar s-a mărit. Nu are nicio finalitate. Dacă atunci vorbeam despre câteva bulevarde stricate, pe care nu se putea circula, acum nu pot să fac o listă pe care să includ străzi nesparte. Credeți că primarul este singurul vinovat? Nu sunt de acord și bănuiesc că niciun om care gândește sănătos și are câteva cunoștințe de legislație nu se gândește că există un singur vinovat. S-a schimbat și legea administrației, răspunderea este solidară, nu este doar a primarului. Legat de doamna Ovanesian, asta nu e soluție, să "părăsească barca". Situația a fost creată în mod deliberat împreună, într-o echipă pe care și-au construit-o singuri, nu le-a alcătuit-o PSD-ul. Când PSD-ul a avut primărie, a făcut tot ce s-a putut. S-au făcut atâtea șantiere, au fost atâtea lucrări, mă refer aici la toată țara. Acum avem un șantier cu lucrări de foarte proastă calitate”,a  spus Brăiloiu.

Liviu Brailoiu: Candidez la Primaria Constanta din partea PSD... Video

Cât ai trăit cu PSD-ul în Constanța nu ți-ai blestemat zilele în ultimul hal

Nu poți să i le reproșezi pe toate primarului. Este o conjunctură de cauze. Primarul are și viceprimari, oamenii lucrează într-o asociere. Asta au vrut oamenii. Au vrut schimbare, poftiți schimbarea! Constanța este un hibrid PNL-USR. Oamenii nu au mai vrut PSD. Cât ai trăit cu PSD-ul în Constanța nu ți-ai blestemat zilele în ultimul hal. Ce a făcut PSD? În primul rând nu ți-ai rupt mașina pe stradă. În al doilea rând nu ți-a intrat praful de o palmă în casă. În al treilea rând ai avut unde să parchezi, nu ți-a distrus toate străzile, nu ți-a făcut sens unic și din stradă cu patru benzi ți-a lăsat o bandă. Dacă vreți să venim cu lista de realizări, venim și le punem pe hârtie, dar haideți să aruncăm un ochi, ca un simplu cetățean. Vin turiștii și spun că e cel mai urât loc din România, la ora actuală, când trebuia de fapt să fie o grădină, o perlă a României. Ce anunță în prag de sezon? Că rup Bulevardul Mamaia și remodelează mai știu eu ce. Pun taxare la parcare iarăși. Într-adevăr nu sunt bani mulți, 1% impozit, pe care trebuie să îl plătească turiștii. Nu vorbim despre taxa în sine, ci despre importanța și impactul social pe care îl are taxa. Turistul nu mai vine! Omorâm un sector economic, omorâm turismul. Domnii când erau în opoziție strigau că le-a furat PSD-ul viitorul. Mie în Constanța puterea locală mi-a furat 4 ani din viață. Sunt sătul de oameni și de prieteni care îmi spun că și-au stricat mașina. Sunt oamenii care plătesc cu greu leasing-ul la mașini. Nu mai vorbim despre gaze, de curent, vorbim acum și despre reparația mașinii, care se adaugă poverii pe care o cară românul în cârcă. Am fost de acord acum un an de zile și nu mă dezic, dar precizez un lucru, dacă te-ai apucat de proiect, termină-l odată”, a completat Brăiloiu.

PSD Constanța va reveni!

Are PSD de câștigat? ”Au de câștigat constănțenii. Nu are de câștigat un partid. Partidul are și el niște adepți, niște votanți. Trebuie să îi învățăm și pe ceilalți să trăiască civilizat. Să deschidă ochii mari și să nu mai voteze experiențe și schimbări. Sunt convins că va reveni la conducere PSD

Cu cine se ”luptă” pentru poziția de candidat?!

Cine mai e pe lista posibililor candidați? Horia Țuțuianu, Lucian Lungoci, Daniel Georgescu...”Sunt foarte mulți oameni care vor să candideze. Este directorul de la Canale Navigabile, Daniel Georgescu, este Lucian Lungoci, fostul viceprimar, Costin Răsăuțeanu, mai poate fi domnul Țuțuianu, fostul președinte al Consiliului Județean. Sunt și pentru Consiliul Județean destule propuneri, poate chiar și dintre oamenii pe care vi i-am enumerat. Cel care face strategia este președintele de partid”,a  completat Brăiloiu.

Brăiloiu a ținut să-i aducă laude și liderului PSD Constanța, Felix Stroe, despre care spune că îi este alături și că-l va susține la alegerile pentru o nouă conducere a partidului. Atunci când vor avea loc... Cât despre așa zisele tabere din interiorul partidului...„Sunt tabere în PSD? Nu cred că există nicio tabără. Toți cei care comentează în afară doctrinei și liniei noastre de muncă, nu pot fi considerați o tabără și nu sunt foarte mulți. Eu sunt în tabăra cea mai mare, tabăra câștigătoare, cu conducere și toată garnitura. Sunt alături de Felix Stroe. Restul nu sunt tabere, sunt comentatori. Dacă fac o tabără îmi fac tabăra mea. Sunt atât de capabil încât îmi fac tabăra mea, nu mă duc în tabăra cuiva. Asta dacă facem tabere, dar dacă facem disciplină și ordine facem parte din tabăra constituită, de la Felix Stroe în jos”, a conchis Brăiloiu.

În încheiere, Brăiloiu spune că, dacă va câștiga primăria, ”aș vrea curățenie pe stradă, să funcționeze iluminatul și siguranță, să poată circula o doamnă pe stradă noaptea, fără să se ia nimeni de dumneaei sau un bărbat fără să îi fie furate bunurile. Vreau străzile asfaltate, vreau parcări  și o circulație fluidă. Vi se pare că este mult pentru 2023? Ai de lucru, dar dacă ești gospodar și știi de unde să te apuci le faci pe toate. E mult de lucru într-adevăr, să astupi ce s-a întâmplat, dar începi dintr-un colț al orașului. Nu îi minți că o să faci și nu faci nimic.
Fluidizarea traficului ar fi ocupația numărul unu pentru mine. Să nu mai țin oamenii în stradă pentru două-trei ore pe zi
”.

Constanța în 20 de minute, cu Brăiloiu primar?!

Și pentru că, s-a tot discutat în ultima perioadă despre un nou proiect de lege care a stârnit controverse în România, și anume”orașul de 15 minute”, l-am întrebat pe Brăiloiu dacă ar putea să facă din Constanța orașul în 15 minute, ”Și eu am un proiect serios: Orașul în 15 minute, sau 20 de minute... În primul rând, aș desființa sensurile unice”, a spus Brăiloiu.

Interviul integral îl puteți urmări în materialul VIDEO De mai jos:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510