REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.3° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
28.3° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Liviu Chesnoiu: Cauza crimei de la Mircea Vodă nu a fost gelozia, ci nebunia!

Liviu Chesnoiu: Cauza crimei de la Mircea Vodă nu a fost gelozia, ci nebunia!

Replica API 5 aprilie 2022 | 00:02 2396

Expertul poligraf și psiholog criminalist, Liviu Chesnoiu, a explicat, pentru Replica de Constanța, firul crimei de la Mircea Vodă și profilul psihologic al criminalului. Potrivit acestuia, în acțiunea făptașului nu a fost vorba de gelozie, ci de pură nebunie.

Liviu Chesnoiu, expert poligraf, psiholog criminalist

Tragediile se țin în lanț la Constanța. Violența domestică în familie este tot mai comună în rândul românilor. În ziua de luni, 4 aprilie, în localitatea constănțeană Mircea Vodă a fost descoperă o nouă crimă, după ce un bărbat și-a omorât soția, înjunghiind-o în zona inimii, cu un briceag.

Detalii din crima de la Mircea Vodă

În locuința în care s-a produs crima stăteau patru persoane. Vasile Pașca și fratele său, amândoi ciobani, împreună cu concubinele lor, care erau de asemenea surori. Cei doi frați și-au schimbat după o perioadă partenerele, acesta fiind practic și motivul crimei. Astfel, Vasile Pașca, beat fiind și gelos pe concubină, crezând că aceasta încă mai tânjește după fratele său, a luat un briceag și a înjunghiat-o pe aceasta din lateral stânga, atingându-i inima și provocându-i decesul. Inițial, inculpatul a încercat să inducă în eroare organele de anchetă, sunând la 112 și susținând că și-a găsit concubina moartă, afirmație susținută de o altă persoană. Arma crimei a fost găsită de anchetatori într-o poșetă, Vasile Pașca recunoscându-și, într-un final, fapta.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, expert poligraf, a declarat, pentru Replica de Constanța, că într-o lume civilizată, astfel de acțiuni, cum ar fi schimbul de partenere între frați, nu există.

Cum vine căldura, cum încep oamenii să se comporte mai ciudat, începe să fiarbă sângele în ei. Când alcoolul își face damblaua, oamenii nu mai au rațiune, nu mai au nici un Dumnezeu și se ajunge la lucruri grave. Într-o lume civilizată nu se poate concepe ideea de a-și schimba partenera cu cea a fratelui.

Profilul psihologic al criminalului

Psihologul criminalist, expert poligraf, Liviu Chesnoiu, a descris pentru reporterii Replica de Constanța profilul psihologic al criminalului din Mircea Vodă.

Acest individ, violent, consumator de alcool, când își pierde mințile își poate schimba partenera, o ia înapoi și gelos că s-a întâmplat așa ceva, din cauza nebuniei lui, fiind într-o stare avansată de ebrietate a executat victima. Femeia nu a avut nici o șansă, era paralizată de frică, așa se întâmplă cu victimele acestea. Este un om bolnav din punct de vedere psihic, pentru că alcoolismul este o boală psihică, în acele momente el nu știe ce face. Crede că se poate manifesta în fel și chip, fără să răspundă în fața legii. Oamenii care nu au nici un Dumnezeu, nu ascultă de nimeni, nimeni nu reușește să-i îndrume pe calea cea bună, cum să poată să fie ei vindecați? Niște oameni care beau în fiecare zi nu au nici o șansă să se vindece de această problemă psihică, nu au nici o șansă să trăiască normal și se ajunge la nenorociri. Alcoolismul cronic duce la astfel de nenorociri și lumea se întreabă cum pot ei să omoare. Și-au băut mințile, nu au mai știut ce fac, și-au schimbat partenerele și a intervenit nebunia. Criminalul a fost instigator în toată povestea, el este autor moral. Se schimbă foarte greu o mentalitate de acest tip. Oamenii care ajung la alcoolism cronic au șanse foarte mici să își mai revină dacă nu sunt ajutați și nu-și doresc treaba asta.”

Liviu Chesnoiu: cauza crimei nu a fost gelozia, ci nebunia

În nebunia lui, și-a schimbat partenera cu a fratelui său, când și-a mai revenit din beție a realizat și el ce s-a întâmplat, după iar s-a îmbătat să-și facă curaj și a executat-o. În concluzie, a fost o nebunie, nu gelozia este cauza. Dacă era gelozia principala cauză nu schimba partenera. Întotdeauna criminalul caută un colac de salvare, o justificare să dea vina pe victimă. Victima de frică executa orice ordin.”

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum le stie el pe toate!
0
0
Asa ziar,asa colaboratori unde l-ati gasit la tomberon
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768