REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.8° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
31.8° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Liviu Chesnoiu explică profilul psihologic al pedofilului de la Dobromir

Liviu Chesnoiu explică profilul psihologic al pedofilului de la Dobromir

Replica API 16 aprilie 2022 | 00:46 2040

Pedofilul de la școala din Dobromir, Laurențiu Ciorogaru, arestat preventiv pentru coruperea sexuală a minorilor, cocheta cu lumea cântecului popular. Acesta a fost surprins în poze alături de artistul Marius Cristel Marin, dar și de artistul constănțean Mihai Trăistariu. Liviu Chesnoiu, psihologul criminalist și expert poligraf, a explicat pentru Ziarul Replica, profilul psihologic al personajului de la Dobromir.

Cazul pedofilului din localitatea Dobromir a șocat constănțenii. Laurențiu Ciorogaru, un profesor de limba română, ce preda la Liceul Tehnologic din Dobromir, a fost acuzat de corupere sexuală a minorilor, victimele fiind doi elevi. Primul incident de acest gen a avut loc la data de 11 februarie 2020, timp în care elevii aveau 13, respectiv 14 ani, continuând mai apoi până în februarie a.c..

Cine este Laurențiu Ciorogaru?

Laurențiu Ciorogaru, pe lângă ocupație de profesor de limba română, acesta a fost și directorul Liceului Concord din Constanța, și cocheta cu lumea cântecului popular. Interpretul de muzică populară a pozat printre artiști cunoscuți, ca Mihai Trăistariu și Marius Cristel Marin, în anul 2019.

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, expert poligraf, a explicat pentru ziarul Replica de Constanța, profilul psihologic al pedofilului din Dobromir.

Oamenii care au această problemă, ajung să aibă o afecțiune psihică, din cauza faptului că, în copilărie au fost traumatizați, și nu au cum să trăiască normal într-o lume bulversantă. Chestia aceasta, să pui mâna în zone intime, pe minori, este un lucru impardonabil, nu există nici o scuză. Acești copii nu au pătimit doar o dată, de mai multe ori au pățit ei chestia aceasta, dar de rușine, poate, că nu spun pe moment, poate doar după o perioadă când se umple paharul sau văd colegii și le spun părinților și așa se află. Au fost niște reclamații în sensul acesta, până la urmă s-au mobilizat autoritățile și omul acesta a fost reținut. Până la finalizarea cazului este cale lungă.”

Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist, expert poligraf

Liviu Chesnoiu cere teste psihologice bune, nu făcute cu superficialitate, pentru persoanele ce urmează să se angajeze în învățământ.

În țările civilizate când un pedofil acționează, în secunda doi, se declanșează un mecanism bine pus la punct și, în cel mai scurt timp, respectivul plătește cu vârf și îndesat. De asemenea, în țările civilizate există liste cu acești pedofili, iar dacă unul se mută în alt cartier, cartierul acela este informat. Oamenii sunt foarte atenți, păzesc copii, în parc îi păzesc pentru că ei se învârt în zona în care sunt mulți copii. Foarte mulți antrenori, profesori, foarte mulți oameni care aveau tangență cu copii au căpătat acest obicei sau îl aveau, și după ani și ani se află că minorii au fost agresați sexual. Atunci când un individ vrea să se angajeze ca profesor, trebuie verificat din punctul acesta de vedere. Acest individ intră într-o comisie, este un psiholog, sunt niște examene psihologice pe care profesorii le dau periodic. Acestea nu trebuiesc făcute cu superficialitate, iar dacă aplici un test bun, în sensul acesta, îți poți da seama de tendințele respectivului. Dacă se fac săpături în jurul acestuia, vecinii sau pe unde a mai lucrat el, se află că acesta are niște chestii ciudate.”

Liviu Chesnoiu: ”La noi profilaxia este zero”

”La noi profilaxia este zero. Trebuie să se întâmple nu o dată ci, de mai multe ori, pentru ca autoritățile să se trezească și să ia măsuri. Omul acesta a făcut câteva victime. Copiii aceștia nu au fost monitorizați, consiliați psihologic, și ne trezim ca peste ani de zile victima nu se căsătorește, fata fuge de băieți, de tineri, poate are tendințe spre lesbianism și nu ne explicăm de unde. Aceste fetițe care au fost agresate din punct de vedere sexual, în copilărie, devin apatice, nu mai au rezultate bune la învățătură, stima de sine scade. Bine că nu s-a întâmplat ceva mai grav, dar și chestia asta lasă urmări destul de grave asupra psihicului copilului, și aceștia trebuiesc consiliați. Trebuie adusă o doamnă psiholog mai în vârstă, care să aibă experiența necesară, în niciun caz un bărbat psiholog. ”

Laurențiu Ciorogaru

Potrivit psihologului criminalist și expert poligraf, Liviu Chesnoiu, părinții joacă un rol foarte important în fiecare episod pe care copii îl trăiesc, și care influențează atât caracterul, cât și viitorul acestora.

Părinții trebuie să comunice foarte mult cu copiii și până când el nu zice ce a pățit să nu-l lase în pace. Noi îl lăsăm așa, copilul acela zace în starea aceea un timp, după care intervine mecanismul de autoapărare, încearcă să uite, să nu se mai gândească și în psihicul lor fragil există o soluție, dar nu au puterea să acționeze. Cine știe câte antecedente o mai avea acest pedofil și cine știe câte victime or mai exista. Profilul acesta de pedofil nu se vindecă oricât am încerca noi să îl trimitem la psiholog, la psihiatru, să îi dăm un diagnostic, să-i dăm un tratament medicamentos, el devine un om mai prudent, mai atent să nu greșească, iar când prind ocazia ei acționează. ”, a conchis Chesnoiu.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Corect ce spune, in USA indivizii astia pedofili bolnavi sunt pe liste clare care sunt transmise in cartier de politie...aici ISJ nu stie...Directorul de scoala ii e frica ,presa doarme si copii sufera ....imi pemit sa competez un pic....sociopat si psihopat clasic
0
0
Chesnoiule, dai in bobi sau citesti in zatz, nu il cunosti, te antepronunti, calci in picioare familia si imaginea unui om, rusinica! Ma asteptam la mai mult de la tine!
1
0
Nu iti ajunge pensia de 12.000 lei ?
2
0
Este nevinovat
3
0
Liste cu pedofili,...ia mai citeste despre ce se intampla la Hollywood cu toti perversion aia
0
0
Cati bani va da mosul asta sa mai scrieti cate un articol si despre el?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768