REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
11.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Liviu Popa: Nu vă mai debranșați de la Termoficare. Va fi foarte bine, cum n-a fost niciodată!

Liviu Popa: Nu vă mai debranșați de la Termoficare. Va fi foarte bine, cum n-a fost niciodată!

Georgiana BOGLEA 5 iunie 2024 | 00:00 8580

Toți constănțenii care sunt sau au fost racordați la Termoficare știu ce înseamnă să faci frigul în sezonul rece, să facă baie cu apă rece și să te rogi să revină căldura în calorifere! Avariile tot mai dese din ultimii ani au condus la un val de debranșări de la sistemul public de termoficare și, în continuare, societatea Consiliului Local se confruntă cu o multitudine de cereri în această direcție. Numai că, spun abonații, Termoficare Constanța nu este interesată să scape de plătitori, așa că fac tot posibilul să întârzie rezilierea contractelor.

Liviu Popa: Nu va mai debransati de la Termoficare. Va fi foarte bine, cum n-a fost niciodata!Liviu Popa

Unii locuitori ai Constanței care sunt racordați la rețeaua Termoficare Constanța, dar sătui să mai facă frigul în case sau să se spele la lighean, sunt tot mai deschiși când vine vorba despre gaze, operațiunile de deconectare/debranșare de la sistemul de termoficare fiind o necesitate tot mai mare pentru cetățeni. Asta, în ciuda faptului că municipalitatea a făcut demersuri pentru modernizarea sistemului local de termoficare cu scopul de a crește gradul de confort al populației și de a reduce costul energiei termice.

Liviu Popa: Nu va mai debransati de la Termoficare. Va fi foarte bine, cum n-a fost niciodata!Lucrare la rețeaua de Termoficare 

Deși se așteptau ca lucrurile să decurgă destul de ușor, iată că au fost întâmpinați de amânări peste amânări sau au fost loviți cu legea-n față, făcută în așa fel încât să aibă câștig de cauză Termoficare Constanța. „Cei de la Termoficare se pare că fac presiuni interne ca să se tragă de timp pentru debranșări, la fel ca anul anterior. Anul trecut, au reușit să o amâne până pe 1 iunie, iar anul acesta, în momentul de față, nimeni nu știe nimic și cetățenilor li se spune să aștepte că nu sunt informații. Inventează «legi» și distribuie informații false cu privire la interzicerea centralelor pentru a speria abonații“, a spus un cetățean nemulțumit.

Liviu Popa: Nu va mai debransati de la Termoficare. Va fi foarte bine, cum n-a fost niciodata!Lucrare la rețeaua de Termoficare 

Precizăm faptul că în ultima vreme, au fost semnate mai multe contracte și au fost începute mai multe lucrări care vizează modernizarea rețelei termice a Constanței, în care au fost investite milioane de euro. Ultimul contract semnat în valoare de 50 de milioane de euro vizează reabilitarea a 70,23 km de rețea termoficare și modernizarea a 37 de puncte termice. În plus, vor fi achiziționate și montate 1.244 de contoare inteligente pentru măsurarea energiei termice, aducând un plus de eficiență și transparență în consumul energetic. Acest lucru ar trebui să le garanteze abonaților faptul că, în curând, vor avea căldură și apă fără întreruperi neașteptate și fără a mai suferi de frig în propriile case, astfel încât vor putea renunța la mijloacele alternative de încălzire. Totuși, până când se vor finaliza lucrările va mai dura ceva, iar până atunci oamenii ar trebui să aibă dreptul de a alege dacă vor să mai rămână abonați al rețelei Termoficare Constanța sau nu.

Liviu Popa: Nu va mai debransati de la Termoficare. Va fi foarte bine, cum n-a fost niciodata!Lucrare la rețeaua de Termoficare

Ce zice directorul Liviu Popa!

De altfel, din 2040 persoanele care locuiesc la bloc nu vor mai avea voie să își instaleze centrale proprii, iar pe acest lucru mizează și șeful Termoficare, Liviu Popa. La investițiile pe care le face municipalitatea în sistemul de termoficare și la politicile Bruxelles-ului de a interzice centralele de apartament, recomandăm cetățenilor să se gândească de 2 ori înainte să facă o cheltuială inutilă pentru că toate centralele se vor desființa. Ori, sistemul de termoficare modernizat are scopul de a aduce o alternativă celor care au centrale de apartament ca să nu rămână fără sursă de preparare a căldurii și a apei calde. CET nou, rețele noi, s-a semnat acum o săptămână contractul și pentru puncte termice și contractul de finanțare pe fondul de modernizare și pentru puncte termice și rețele, totul nou. Va fi foarte, foarte bine la Termoficare în Constanța, cum nu a fost poate, niciodată. Există o lege care spune că în zona unitară nu se aprobă debranșări. Este o Hotărâre de Consiliu Local care precizează că în zona unitară, adică acolo unde este sistem de termoficare, operatorul poate să uzeze de prevederile Legii 325 și să nu aprobe debranșarea. Anul acesta nu avem cereri de debranșare, cred că au fost vreo 2-3 solicitări telefonice informative“, a declarat Liviu Popa, directorul general al Termoficare Constanța SRL.

Ce spune, de fapt LEGEA nr. 325 din 14 iulie 2006

Capt VIII. Secțiunea 1. Art. 35 - Operatorii serviciului au, în principal, următoarele drepturi: a) să desfășoare activități comerciale legate de vânzarea-cumpărarea energiei termice, prin exploatarea capacităților de producere și a rețelelor termice; b) să solicite autorităților publice locale stabilirea, ajustarea și/sau modificarea nivelului prețurilor și/sau a tarifelor de transport, distribuție și/sau furnizare a energiei termice și să încaseze contravaloarea energiei termice furnizate; c) să stabilească condițiile tehnice de branșare sau de debranșare a utilizatorilor de energie termică la instalațiile aflate în administrarea lor, cu respectarea normativelor tehnice și în condițiile prezentei legi; d) să utilizeze terenurile și alte bunuri aflate în proprietatea unui terț, cu respectarea prevederilor art. 37 alin. (3) și (4) din Legea nr. 51/2006, republicată, cu modificările și completările ulterioare, pentru a asigura funcționarea normală a instalațiilor pe care le administrează și le exploatează; e) să aibă acces, în condițiile legii, la instalațiile interioare ale utilizatorului de energie termică, conform contractelor/ convențiilor individuale de furnizare, ori de câte ori este necesară intervenția la acestea; f) să presteze activități de informare, consultanță sau să execute lucrări de reparații și reabilitări la instalațiile utilizatorilor de energie termică, în condițiile convenite cu aceștia, în scopul creșterii eficienței și utilizării raționale a energiei termice; g) să solicite exprimarea unui punct de vedere de către autoritatea de reglementare competentă în ceea ce privește divergențele cu autoritățile administrației publice locale referitoare la aplicarea reglementărilor emise de autoritatea competentă; h) să conteste, în contencios administrativ, actele emise de autoritatea de reglementare competentă sau de autoritățile administrației publice locale.

Condițiile pentru executarea lucrării de debranșare

Pașii care trebuie îndepliniți în vederea documentației de debranșare sunt următoarele: se completează cererea și anexele aferente procedurii, se transmit documentele în format PDF prin mail la adresa solicitare.debransare@termoficare-constanta.ro.

Solicitantul va primi prin e-mail un număr de înregistrare al cererii, iar ulterior, se va comunica avizul prin email semnatarului cererii și apoi, se va stabili, eventual prin telefon, data la care se va executa lucrarea de debranșare.

În cazul avizului nefavorabil, societatea va comunica semnatarului cererii motivația, urmând ca solicitantul să decidă dacă achită taxa de reanalizare dosar și completează sau corectează ceea ce i-a fost precizat în motivație.

O primă condiție impusă în vederea debranșării este ca asociația respectivă să nu aibă datorii la Societatea Termoficare Constanța S.R.L. De asemenea, o altă condiție este acordul scris al tuturor proprietarilor din condominiu conform căruia se dovedește faptul că aceștia sunt de acord cu debranșarea. Asociația va semna și va ștampila acest document. Dacă unul sau mai multe apartamente nu vor să se deconecteze, voința lor va fi opozabilă Hotărârii Adunării Generale a Asociației.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Termoficare Constanta încă așteaptă "metodologia" în vederea procedurii de debranșare.
2
0
12 iunie si inca nu se pot completa formularele de debransare, care oirucm dureaza 30-60 zile pentru solutionare. Rea vointa mai clar de atat nu exista.
5
0
Nu criticati, ca nu va publica.
5
2
Cu toata reabilitarea ati ridicat gigacaloria de la 1600 la 1800 lei. O centrala de apartament o face cu 700 lei! Nu mai aveti voi ce sa ciorditi?
17
2
Pana in 2040 va dispare U E asa ca terminați cu bau bau Bataia de joc fata de abonatii din Tomis Nord a depasit orice limită.Din septembrie si pana in decembrie nu am avut apă calda. Caldura a venit in ultima luna a anului. in parametrii neconformi. In gulagul rusesc din Siberia detinutii dupa ce veneau de la munca grea aveau totusi parte de căldură. Constanta nu a avut niciodata o administrație atat de ostilă cetățeanului. Am crezut ca in dictatură am am ajuns la limita rabdarii dar m-am inselat.
23
1
ce gluma buna. esti disperat ca ti-ai pierdut trei sferturi din clienti si pierzi in continuare. in loc sa atragi clienti, mai tare ii gonesti si pe cei existenti, dar hotzul nu are rusine si minte cum respira
24
0
Dacă e atât de bine la sistemul centralizat de ce societatea de termoficare sa debranșat și folosește centrală pe gaz
24
0
Tu te re branșezi?
15
1
Și ce facem in cazul in care majoritatea din bloc au centrale proprii pe gaze?
15
4
vorbesti la spartul tirgului, ca moara stricata. jumate din oras, este debransat? este la mintea cocosului, ca incalzirea centrala ofera siguranta si preturi mai mici ptr populatie. citi bani au fost cheltuiti, se facea un turbogaz la palas. dar trebuiau sa traiasca si escrocii(ca si acum).
31
0
Dacă îl întrebă cineva câți dintre angajații de la termoficare mai sunt branșați la ei o sa vedem că marea lor majoritate nu mai sunt de mult printre clienții lor
39
1
Un hot securist manipulator.
39
2
Sa se debranseze directorul termoficare
35
2
cu mamutul tau comunist energofag. De indata ce se alege praful de Biden si comunisti se termina si cu minciuna verde. Cei care raman la RADET o sa ramana sa plateasca pierderile si salariul lui Popa in timp ce n-o sa aiba nici apa calda, nici caldura.
59
10

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515