REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Sâm., 10 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6817
24.6° Constanța Sâmbătă, 10 August 2024 Anul XX Nr. 6817
 

LIVIU POPA: TARIFELE la RADET se vor MICȘORA!

LIVIU POPA: TARIFELE la RADET se vor MICȘORA!

Replica API 17 august 2021 | 13:34 13377

Pe perioada verii, constănţenii profită de faptul că nu se furnizează căldură şi se debranşează de la sistemul centralizat de încălzire. Mai mulți proprietari reclamă faptul că debranșarea de la RADET nu este foarte ieftină, mai ales că Regia impune o taxă de 500 de lei, pentru deconectare, taxă fără de care abonaţii nu se pot debranşa, chiar dacă aleg să facă procedura de deconectare cu o firmă privată. Pe lângă aceasta mai există o taxă de 200 de lei pentru analiza dosarului, care poate fi respinsă, în acest caz solicitantul trebuind să mai plătească încă 100 de lei pentru reanalizare. Contactat de reporterii Replica, Liviu Popa, directorul Radet, a declarat că aceste tarife sunt de câțiva ani la același nivel dar a și recomandat constănțenilor să nu se debranșeze de la RADET, deoarece urmează o ieftinire fabuloasă a tarifelor.

Din ce în ce mai mulți constănțeni renunță la RADET, pentru că încălzirea cu centrale termice pe gaze sau orice alt combustibil este mai convenabilă. Însă până la montarea unei centrale este drum lung. Mai întâi trebuie depusă o documentaţie de debranşare la RADET, documentaţie care la rândul ei trebuie să fie aprobată. Însă, pentru a renunţa total la RADET, trebuiesc achitate şi mai multe taxe. Un constănţean a afirmat că nu doreşte ca cei de la RADET să îi facă operaţiune de deconectare, ci vrea să lucreze cu o firmă private, asta nu îl scutește însă de taxa de debranșare, în valoare de 500 de lei. Iată ce spune acesta: ”Trebuie să mă duc la bancă să achit o taxă de analiză a dosarului care este 200 de lei. Dacă am depus toate actele trebuincioase, mi se aprobă avizul de debranșare, care va fi realizată de RADET, cu toate că eu voiam cu o altă firmă. De ce să le plătesc tot lor dacă eu nu vreau să lucrez cu RADET?”. O altă nemulțumire a oamenilor este perioada destul de scurtă în care se pot depune dosarele pentru debranșare 17 mai – 10 septembrie mulți considerând că abia au timp să facă rost de toate actele trebuincioase, dar și perioada destul de mare de așteptare a celor care se ocupa cu debranșarea propriu-zisă.

Liviu Popa

Liviu Popa: Tarifele la RADET se vor micșora

Contactat pentru un punct de vedere în privința acestor nemulțumiri, Liviu Popa, directorul RADET, a declarat: ”Cam de 5 ani există acest sistem și aceste tarife, deci nu consider că sunt foarte mari. În privința așteptării celor care doresc debranșarea, dosarele se rezolvă în maxim 45 de zile însă au existat și persoane unde a fost totul gata în câteva zile. Totuși eu recomand constănțenilor să nu se debranșeze de la RADET, pentru că odată cu introducerea taxei de poluare pentru centrale termice tarifele vor crește foarte mult. Totodată, odată cu modernizarea noului sistem de către Primăria Constanța, tarifele la RADET s-ar putea micșora.”

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si radetul merge tot gaze,daca nu gresesc. Asta inseamna ca si la ei se introduce taxa de poluare....
2
3
Ce spui? Nea Chizdac, iti place cum canta popa?
4
0
Asta e drogalau
10
0
Ccvammmwhh
4
0
S-ar putea micsora. Adica,e posibil,dar nu e o certitudine.
6
0
Pupacul lu Chitac.
12
0
Alt om psd tinut in brate de chitac. Ca acum probabil e pnl. A bagat radetul in faliment. Pe 8 septembrie se declara. Intra in actiune termoficare. Cine va fi director general? Psd liviu popa sustint de chitac. Aveti incredere. Doar a falimentat radetul. Merita functia
20
0
RADET e istorie
24
2
Ce am sa mai rad de astia cu bombele in casa
10
25
Scaderea tarifelor la RADET, este de ani de zile. Deci este o minciuna sa tina oamenii conectati la RADET.
30
2
Ce fumeaza L.iv.ake ca e bun rauuu
23
0
poate in anul 2121 se vor micsora
22
0
Popica mai lasa bautura ca vorbesti tampenii
27
1
Ce vrajeala DISPERATA pe el. Voi cat ati platit la radet luna trecuta? Chiar si asa pe timp de Vara, dar cu multe dusuri. Eu la 2 persoane, pana in 40 de lei, cu centrala pe gaz!
25
3
Oare ce trage pe nas idiotul asta?!
30
0
E ca si cum te duci la restaurant, ti se aduce ciorba, dar tu vrei friptura. Atunci ospatarul te va taxa si pentru ciorba, asta vei plati chiar daca nu vrei
25
1
asta cand se uita in oglinda nu i este rusine de cat de profitor si mincinos este ?
32
2
Omul are halucinatii , tutunul trebuie sa fi fost taaare bun ! Am fost furat 30 de ani de catre radet , trebuie sa-mi oferiti servicii gratuite timp de 40 de ani , ca sa compenseze , si nici asa.....nu vreau sa mai aut de voi , faliment placut !
42
1
si porcii vor zbura fete de pe Aurel Vlaicu vor presta pe gratis
32
1
De cand administreaza orasul fac haiducie. Iau de la cei care au si dau celorlalti. Asa si cu taxa de parcare asa si cu incalzirea. Vor strange bani din taxa pe fum de la cei cu centrale sa subventioneze pierderile .
34
0
doamne fereste de100%
27
1
S-ar putea da, ne-ai umplut de respect. Cred ca s-a micsorat cu 90 la suta materia ta cenusie si ai inceput sa minti precum citu, crezand ca te mai baga cineva in seama.
31
1
Mumia de la RADET.Asta este director de o vesnicie si nimeni nu-l schimba.
31
1
daca ati pus botul si ati votat idiotii de azi care va conduc, isi incearca si el norocul acum!!!
20
1
Boom boom boom
13
1
Domnule Popa, tot ceea ce ati spus sunt elucubratii, dar puteti face un bine constantenilor oferind un nou serviciu, debransare contra vaccinare
29
3
Mai are putin si spune ca va fi gratis!
46
2
Mai bine anuntai cand ramanem fara apa calda si pt cat timp ca doar urmeaza revizia de toamna
41
2
Asta-i nebun, cu cei nouazaci la suta ai lui ?
43
1
Ai visat cutitul Ghita..se apropie Ignatul, va pleaca musterii , nasol ca nu mai aveti consumatori sa astepte sa vina apa calda, in sec 21..
42
1
Desigur , asa o sa fie dar a uitat sa mentioneze ca o sa se intample ca incalzirea climei globale o sa ajunga la maxim si iarna v om avea temp de 30 35 de grade . Da e gandita treaba . Vai de capu vostru si de cine va asculta !
39
3
Sigur o sa scada tarifele l radet. Atat timp cat primaria nu mai subventioneaa gigacaloria, atat timp cat exista pierderi, atat timp cat radet este o vaca de muls , nu are cum sa se ieftineasca incalzirea. Din ce zice idiotul de mai sus pretul gigacaloriei ar trebui sa ajinga undeva pe la 50 lei. Sa fim seriosi!
49
2
Faliment usor
51
3
Ei lasa-ma. O sa ajunga radetu sa dea caldura moca si 200 lei lunar, tuturor consumatorilor. Asa fabuloasa o sa fie schimbarea. Da-ti man doua palme.
53
4
Am ris tare de tot la sintagma - s-ar putea micsora... Cum sa ramina shakalii fara salariila nesimtite? Sint debransat de 7 ani si deja s-a amortizat instalarea centralei fata de Radet plus butelie ptr aragaz. Multe placute suedeze.
64
4

REPLICA



LOTO

6/49
35128162337
5/49
22135243618
joker
36111623118